Verlichting is grootste irritatiebron bij optuigen kerstboom

Geschreven op 13 december 2012 door de redactie

Kerstverlichting grootste irritatiebron kerstboom
Kerstverlichting grootste irritatiebron kerstboom

Reisgraag.nl heeft in november 2012 een enquête gehouden onder de bezoekers van haar website. 507 mensen hebben de enquête volledig ingevuld; hiervan was 31,8% man.
7 op de 10 heeft iedere kerst een kerstboom in huis; daarvan heeft 50,8% een kunstboom. Hoe ouder een man is hoe minder vaak hij de kerstboom zal optuigen; vrouwen doen dit juist vaker naarmate ze ouder zijn. De grootste ergernis tijdens het optuigen zijn de kerstlichtjes. Bij 42,7% wordt de boom weer opgeruimd met Driekoningen. 7 op de 10 bezoekt regelmatig een kerstmarkt; 50,6% daarvan is daarvoor weleens naar Duitsland geweest.

Kerstboom

7 op de 10 heeft iedere kerst een kerstboom in huis staan. In de leeftijd 26 t/m 65 jaar staat er iets minder vaak een kerstboom in huis. 50,8% van de kerstbomen is een kunstboom. 59% van de 65-plussers kiest voor deze onderhoudsvriendelijke oplossing. 21,5% van de mannen versiert de boom zelf t.o.v. 36,5% van de vrouwen die het alleen doen. Hoe ouder een man is hoe minder vaak hij de boom zelf versiert; vrouwen versieren juist vaker de boom zelf naarmate ze ouder zijn.

Bij de mensen waar een kerstboom in huis staat en die deze zelf optuigen durft 59,7% het versieren uit handen te geven. Vooral mannen (70,4%) durven het aan anderen over te laten, vrouwen (55,8%) zouden dit minder snel doen.

De grootste ergernissen tijdens het optuigen van de boom zijn de kerstlichtjes die in de knoop zitten (38,1%) en de lichtjes die niet werken (17,3%). Mannen (12,3%) ergeren zich 2x zo vaak aan het in de standaard zetten van de boom. Het laten vallen van kerstballen (12,9%) en de uitvallende naalden (9,1%) zijn vooral een irritatiebron van vrouwen.

Men ergert zich meer aan de lichtjes die niet werken naar gelang men ouder is. De vallende kerstballen en de uitvallende naalden zijn vooral voor de jongere generaties een bron van ergernis. Bij 42,7% wordt de kerstboom met Driekoningen opgeruimd, bij 33,8% gaat de boom met Nieuwjaar het huis uit en bij 4,3% direct na Tweede Kerstdag.
Naar mate men ouder wordt gebruikt men Driekoningen vaker als moment om afscheid te nemen van de kerstboom.


Kerstmarkt

Bijna 20% van de respondenten bezoekt ieder jaar een kerstmarkt, meer dan de helft (50,7%) gaat bijna ieder jaar en 29,4% bezoekt nooit een markt. Vooral vrouwen (22,5%) bezoeken ieder jaar een kerstmarkt, dit is 50% meer als het aantal mannen (14,3%). Hoe ouder men is hoe vaker men een kerstmarkt bezoekt. Van de mensen die ooit een kerstmarkt bezochten is 50,6% daarvoor in Duitsland geweest, 48,6% bezocht een kerstmarkt in Nederland en 21,5% ging naar België.

13,1% van de respondenten is weleens met een reisorganisatie naar een kerstmarkt geweest; 89,7% zei een kerstmarkt weleens zelf bezocht te hebben. Hoe ouder men is hoe sneller men gebruik maakt van een reisorganisatie (bijv. Bolderman of Van Nood Reizen) om een markt te bezoeken; 20,6% van de 65-plussers heeft hier weleens gebruik van gemaakt. Ook de groep onder de 16 (13,2%) maakt hier relatief veel gebruik van.

Over Reisgraag.nl

Contact m.b.t. het onderzoek: Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl, 0646218908)

Reisgraag.nl is een ANVR / SGR reisbureau. Op onze website vind je informatie & onafhankelijk gekeurde reviews over bestemmingen en reisorganisaties. Daarnaast houden we regelmatig onderzoek over toeristische onderwerpen.

De informatie op onze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld en onderhouden. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. Kaapverdië, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we ech bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

Andere onderzoeken