Meeste kerstpakketten worden slecht gewaardeerd

Geschreven op 18 december 2012 door de redactie

7 op de 10 met een baan kreeg vorig jaar een kerstpakket
7 op de 10 met een baan kreeg vorig jaar een kerstpakket

Reisgraag.nl heeft in november 2012 een enquête gehouden onder de bezoekers van haar website. 507 mensen hebben de enquête volledig ingevuld; hiervan was 31,8% man. 7 op de 10 met een baan kreeg vorig jaar een kerstpakket. De meeste mensen kregen een levensmiddelenpakket; dit pakket wordt echter het minst gewaardeerd. 1 op de 4 vindt het niet nodig of zelfs nutteloos. 1 op de 5 mannen heeft geen behoefte aan een kerstpakket; er zijn maar weinig vrouwen die hier ook zo over denken. 6 op de 10 eet met de familie thuis tijdens de kerst. Vrouwen en jongeren houden van fondue, kalkoen is meer een gerecht voor mannen en mensen die meer op leeftijd zijn kiezen eerder voor wild of rollade.

Kerstpakket

Van de respondenten met een baan kreeg 73,9% vorig jaar een kerstpakket van zijn werkgever. 58,5% daarvan kreeg o.a. een kerstpakket in de vorm van een levensmiddelenpakket, 22,7% kreeg o.a. een kadobon, 7,2% kreeg o.a. een bedankje van de werkgever en 8,2% mocht o.a. een pakket zelf samenstellen.

Het standaard levensmiddelenpakket, wat 58,5% van de mensen kreeg, wordt het minst gewaardeerd t.o.v. de andere kerstpakketten. Meer dan een kwart vindt een dergelijk pakket niet nodig of zelfs nutteloos. Een bedankje van de werkgever krijgt de meeste waardering. 80% van de ontvangers vindt dit leuk; het is voor hen waardering voor het werk. 35,4% geeft aan het liefst een kadobon te krijgen als kerstpakket. 60% meer vrouwen (39,9%) als mannen (25,3%) kiezen hiervoor. 20,7% van de mannen geeft aan helemaal geen behoefte te hebben aan een kerstpakket; dit is meer dan 5x zoveel als het aantal vrouwen.

Kerstdiner

Het kerstdiner is voor 7 op de 10 respondenten een gezellig familiediner. 15,2% vindt het een verplichting die bij kerst hoort en 4,9% neemt van deze gelegenheid gebruik om zijn kookkunsten te tonen. In de leeftijdscategorie 36 t/m 50 jaar vindt 23,5% het kerstdiner een verplichting.

Het kerstdiner wordt in 62,7% van de gevallen thuis gegeten met familie en 2 op de 10 eet bij familie of vrienden. Slechts 5,5% bezoekt een restaurant. 35,7% gaat het liefst fonduen, gourmetten of steengrillen tijdens het kerstdiner. Wild komt op een goede 2e plaats met 14,2%. Kalkoen (10,3%) en rollade (9,1%) maken dit lijstje af. Mannen en vrouwen verschillen veel in hun voorkeur qua eten. Zo kiezen vooral vrouwen voor de fondue (39,9% t.o.v. 26,7%) en zijn het vooral de mannen die een voorkeur hebben voor kalkoen. De voorkeur voor fonduen wordt minder naar gelang men ouder wordt. Meer dan de helft van de groep tot 16 jaar kiest voor dit gerecht, en dit daalt tot 14,9% voor de 65+ groep. Deze laatste leeftijdsgroep heeft de meeste voorkeur voor wild of een rollade t.o.v. de andere leeftijden.

Over Reisgraag.nl

Contact m.b.t. het onderzoek: Thomas Lenting (thomas@reisgraag.nl, 0646218908)

Reisgraag.nl is een ANVR / SGR reisbureau. Op onze website vind je informatie & onafhankelijk gekeurde reviews over bestemmingen en reisorganisaties. Daarnaast houden we regelmatig onderzoek over toeristische onderwerpen.

De informatie op onze website wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld en onderhouden. Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat u typefouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.

Reisbureau Reisgraag.nl

Wij hebben service hoog in het vaandel staan. We regelen alles van a tot z, zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot.

Populaire bestemmingen bij ons zijn o.a. Kaapverdië, Malediven, Cuba, Mauritius, Canada, Ijsland, Sri Lanka, Finland, Indonesie en Japan. Maar eigenlijk bieden we ech bijna alles aan.

Kun je onze hulp goed gebruiken? We helpen je graag! Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan. Je krijgt dan een voorstel op maat van een reisexpert.

Andere onderzoeken