Geen olifantenritjes meer bij Stip Reizen

Geschreven op 15 juli 2013 door Vanessa

NIJMEGEN - Naar aanleiding van een actieoproep van WSPA stopt reisorganisatie Stip Reizen met het aanbieden van olifantenritjes en –shows tijdens hun (rond)reizen. De oproep van WSPA is onderdeel van de campagne ‘Stap van de olifant af!’ waarmee WSPA reisorganisaties en toeristen oproept om van de olifant af te stappen. WSPA supporters gaven via social media als Facebook en Twitter massaal gehoor aan de oproep.

Stip Reizen liet weten: “Recentelijk is bij ons de beslissing genomen om de olifantentrekkings en dieronvriendelijke olifantenexcursies uit onze programma’s te weren. Ingaande in ieder geval per winterseizoen 2013/2014 en daar waar mogelijk eerder.”

WSPA zet zich al jaren in om ervoor te zorgen dat Nederlandse reisorganisaties olifantenritjes en olifantenshows schrappen uit hun reisaanbod. TUI Nederland, waartoe de merken KRAS.nl, Arke en Holland International behoren, biedt al een tijd olifantvriendelijke excursies aan. Ook reisorganisatie Oad Reizen gaf vorig jaar gehoor aan de oproep van WSPA en beloofde de excursieprogramma’s aan te passen.

Nieuws