Nieuwe cruisevakantie naar Alaska bij Stip Reizen

Geschreven op 19 februari 2019 door Demi

De stad Victoria in Canada
De stad Victoria in Canada

De reisorganisatie Stip Reizen heeft een nieuwe 10-daagse cruisevakantie naar Alaska met een unieke vaarroute in haar aanbod. Het cruiseschip waarmee gevaren wordt is de Oosterdam van de Holland America Line

Seattle en Pudget Sound

De reis begint met een vlucht naar de stad Seattle in Amerika. Eenmaal aangekomen in de stad is de toeristische boerenmarkt Pike Place Market een aanrader. Dit is een van de meest authentieke plekken van Seattle. Na een overnachting in Seattle vertrekt het cruiseschip de volgende dag om 16:00 uur. Seattle ligt rond de inham Pudget Sound. Via deze inham vaar je de Stille Oceaan op. Dag drie staat in het teken van ontspanning op zee. Maak gebruik van de vele faciliteiten op het cruiseschip. Bekijk een film in 4D in de bioscoop, ga winkelen of kom tot rust in het wellness centrum. 

Stephens Passage en Juneau

Op de vierde dag maak je een doortocht via de Stephens Passage. In deze wateren vind je wilde dieren zoals bultruggen en zeeleeuwen. Je kan zelfs walvissen spotten. Vervolgens maak je een stop in de stad Juneau. Dit is de eerste plek in Alaska waar goud werd gevonden tijdens de goudkoorts. In deze stad zie je dan ook veel overblijfselen van de mijnbouw. Met de Mount Roberts Tramway kun je naar de top van de Mount Robert voor een schitterend uitzicht. 

Hubbard Glacier, Sitka, Ketchikan en Victoria 

Op dag vijf zie je de gigantische ijsmuur van de Hubbard Glacier. Je hoort hier het gerommel van de ijsschotsen die afbreken en in het water vallen, wat een unieke ervaring is. Daarnaast kun je zeehonden tegenkomen. De dag erna bezoek je de stad Sitka. Sitka is een badplaats met veel wilde dieren. Zo kun je wolven, lynxen, orka's en walvissen spotten. Nabij de stad kun je verschillende nationale parken bezoeken waar je indrukwekkende ijslandschappen, gletsjers en vulkanen kan zien. Het indiaanse stadje Ketchikan is de volgende stad die je bezoekt. De tunnel van Ketchikan is zeker een bezoek waard, het is namelijk de enige tunnel ter wereld waar je doorheen, omheen en overheen kan. Hierdoor staat het in het Guiness Book of Records. De dag erna bezoek je de stad Victoria. Aan deze haven ligt het wereldberoemde Royal British Columbia Museum. Dit is een van de belangrijkste musea van Canada. Op dag negen keer je weer terug naar Seattle waar je vlucht naar huis vertrekt.

Nieuws