Iguazu watervallen in ArgentiniŽ

Iguazu watervallen
Iguazu watervallen

Als je op vakantie bent in Argentinië, mag je de Iguazu watervallen absoluut niet missen. Iguazu betekent grote rivier, het heeft een breedte van 3 km en de gemiddelde hoogte van de watervallen bedraagt 65 meter. Het is werkelijk waar schitterend.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Grensgebied

De indrukwekkende Iguazu watervallen bevinden zich op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië. Het zijn niet de hoogste, maar wel de breedste ter wereld en behoort tot de grootste ter wereld. Maar liefst 275 grote en kleine watervallen storten over een lengte van bijna drie kilometer naar beneden. De watervallen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Naast water ook fauna

Boven de watervallen cirkelen roofvogels, een regenboog in de nevel schijnt over die enorme watervallen, water dat met een ongekende hoeveelheid water naar beneden klettert, tropische vegetatie, tamme vlinders die op je hand komen zitten, salamanders die rustig om zich heen kijken en neusbeertjes die ongeveer over je voeten heen rennen. Maar kijk uit, deze schattige neusbeertjes hebben behoorlijke klauwen. Verder een heerlijk zonnetje, met gelukkig ook een beetje een briesje en wat verfrissende waterspetters. Een heus vakantie gevoel.
Vraag gratis een offerte aan

Eerst naar Brazilië

Als je tijdens je vakantie in Argentinië deze watervallen gaat bekijken en je hebt voldoende tijd. Ga dan eerst naar de Braziliaanse kant van de watervallen, waar je een mooi uitzicht hebt. De dag erna is het een idee om de Argentijnse kant te bezoeken, waar je erg dichtbij de watervallen kunt komen.

Boottocht langs Iguazu watervallen

Ook is het leuk om een boottocht langs de watervallen te doen, uiteraard houd je dit niet droog. Je spullen worden overigens in een droge plastic tas bewaard. Je kunt tevens een helikopter vlucht maken boven de watervallen.

Geschreven door Nanda, Argentinië-liefhebber

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen