Reisadvies: is ArgentiniŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies ArgentiniŽ
Reisadvies ArgentiniŽ

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Ben jij een vakantie aan het plannen naar ArgentiniŽ en wil je weten wat het reisadvies voor ArgentiniŽ is? In dit artikel lees je het reisadvies voor ArgentiniŽ vanuit de overheid en geven wij je tips waar je als reiziger rekening mee dient te houden.

Argentinië is een prachtig land met enorm veel hoogtepunten: van een interessante cultuur met talloze bezienswaardigheden tot een indrukwekkende natuur. Over het algemeen is Argentinië een redelijk veilig land, toch heeft het een aantal veiligheidsrisico's. Deze hebben voornamelijk te maken met criminaliteit in de grote steden in de vorm van diefstal en oplichterij. In dit artikel gaan we uitgebreider op deze veiligheidsrisico's in.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Argentinië

Voor Argentinië geldt een geel reisadvies. Het is veilig om naar Argentinië te reizen, maar er zijn een aantal veiligheidsrisico's waar je rekening mee dient te houden. Zo is de veiligheidssituatie anders dan je gewend bent in Nederland, met name de criminaliteit en het reizen na zonsondergang. Om Argentinië in te mogen reizen, moet je ten minste 48 uur voor vertrek online een verklaring invullen en je moet kunnen aantonen dat je een ziektekostverzekering hebt die COVID-19 gerelateerde kosten dekt. 
Reisadvies Argentinië

Coronavirus in Argentinië

Het dragen van een mondkapje is verplicht in alle gesloten openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Daarnaast gelden overal de regels van 'sociale afstand', waarbij je rekening moet houden met een afstand van 2 meter van elkaar. Meer informatie over de maatregelen in Argentinië lees je op de website van de Argentijnse overheid. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Argentinië

De criminaliteit in de grote steden vindt vaak plaats in de vorm van diefstal. Vaak zijn de dieven met een groepje, waarbij een gedeelte het slachtoffer afleidt op diverse manieren en de rest het slachtoffer beroofd. Ook gebeurt het regelmatig dat de dieven vanaf een scooter of motor een tas afpakken. Het is dan ook zeer aan te raden niet na zonsondergang de straat op te gaan en ook overdag goed op je hoeden te zijn. Verder is het belangrijk dat alle waardevolle spullen goed en onopvallend opgeborgen zijn. Dit houdt in dat je niet zomaar je mobiele telefoon gebruikt in drukke gebieden, geen opvallende sieraden draagt, je tas of rugzak goed bij je houdt en je paspoort en geld op een veilige plek bewaart. In Argentinië zijn er ook regelmatig stakingen en demonstraties, vooral in de Argentijnse zomervakantie. Er kunnen ongeregeldheden zijn en deze kunnen uiteindelijk leiden tot geweld. Vermijd daarom massabijeenkomsten. Daarbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het op stakingsdagen onmogelijk is om in het land te reizen. 

Buenos Aires
Buenos Aires

Onveilige gebieden in Argentinië

Er zijn geen specifieke gebieden die echt onveilig zijn in Argentinië. In de grote steden als Buenos Aires, Cordoba, Mendoza en Rosario is het aan te raden alert te zijn op diefstal, vooral op de busstations en in en rondom hotels. Ook in de wijk La Boca in Buenos Aires komt veel diefstal voor. Neem hier dan ook geen waardevolle spullen mee naar toe. Wil je geen risico lopen? Bezoek dan de wijk per taxi. Tot slot is het aan te raden de sloppenwijken te vermijden. Dit omdat er in de arme wijken in de grote steden, met name de krottenwijken, veel geweld onderling is bij bijvoorbeeld drugsbendes. Ondanks dat dit geweld niet op toeristen is gericht, zorgt het wel voor een onveilige situatie.

De wijk La Boca
De wijk La Boca

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Argentinië heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst.
  • Er is geen identificatieplicht in Argentinië, maar bij pinbetalingen in winkels en restaurants moet je je wel kunnen identificeren.
  • Betalen kan op veel plaatsen met een Maestro bankpas of creditcard.
  • Geld opnemen bij een pinautomaat kan tot ongeveer 120 euro per keer. Argentijnse bankkosten bedragen ongeveer 10 procent van het gepinde bedrag.
  • Homoseksualiteit en biseksualiteit is niet strafbaar maar wordt ook niet algemeen geaccepteerd in Argentinië. Hetzelfde geldt voor transgenders. Houd hier rekening mee want door het gehele land kan discriminatie voorkomen, soms zelfs op een gewelddadige manier.
  • Maak geen foto's van overheidsgebouwen, militaire objecten of strategische plekken. Doe je dit wel? Dan loop je het risico gearresteerd of het land uitgezet te worden. En de gevangenissen in Argentinië zijn heel anders dan in Nederland. Diefstal en onveilige situaties komen vaak voor, de cellen worden slecht onderhouden en er is weinig tot geen medische zorg beschikbaar.
  • Wanneer je met de auto door Argentinië reist, wees dan op de toeristische plaatsen alert op inbraken en berovingen. Laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen.
  • Natuurgeweld komt het vaakst voor in de vorm van overstromingen door hevige regenval. Dit is met name in de zomermaanden: december tot en met maart.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Argentinië kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen