Watervallen in ArgentiniŽ

Watervallen van Iguacu
Watervallen van Iguacu

Argentinië is een prachtig land, met een interessante cultuur en een beeldschone natuur. Een van de prachtige natuurverschijnselen zijn de watervallen van Iguacu. Argentinië deelt samen met Brazilië prachtige watervallen.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Watervallen van Iguacu

De bekende watervallen van Iguacu liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. De ene kant van de watervallen ligt in de provincie Misiones en de andere kant in de staat Paraná. Als je een bezoek brengt aan de watervallen is het erg leuk om beide kanten van de watervallen te bekijken. Iedere kant heeft wel iets speciaals. De watervallen zijn 2,7 km breed en gemiddeld 82 meter hoog. Het bekendste gedeelte van de watervallen is de Garganta do Diabo (keel van de duivel). Aan beide kanten van de watervallen ligt een grote stad, namelijk: Foz do Igaucu aan de Braziliaanse kant en Puerto de Iguazú aan de Argentijnse kant. Vanuit deze twee steden worden de meeste excursies georganiseerd naar de watervallen.

Eeuwenoude legende

Over de watervallen verteld men al eeuwen een legende. Volgens deze legende was de maagd Naipa uitverkoren om met de god M'Moy te trouwen. Dat betekende dat ze geofferd zou worden aan de heilige waterslang. Naipa werd verliefd op een andere indiaan, genaamd Tarobá. Het stel besloot om de rivier over te vluchten en hoopte dat god M'Moy haar niet zou kunnen vinden. Toen de god M'Moy daar achter kwam was hij zo boos dat hij de achtervolging inzetten in de vorm van een grote slang. Toen hij het verliefde stel vond boorde hij zichzelf in de grond, waardoor er een grote afgrond ontstond. Naipa werd veranderd in een steen en haar geliefde in een palmboom aan de oever. Hierdoor werden Naipa en Tarobá gedoemd elkaar voor altijd aan te blijven kijken. De lokale bevolking denkt dat de watervallen zo zijn ontstaan. Vraag gratis een offerte aan

Uniek uitzicht

Je kunt met een boot dicht bij de watervallen komen en genieten van het prachtige uitzicht. Wat je ook kunt doen is met een helikopter over de watervallen vliegen, dan krijg je een uniek uitzicht over de hele watervallen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen