Beste reistijd ArgentiniŽ: vliegtijd en beste maand

Buenos Aires
Buenos Aires

Argentinië is een prachtig land met een adembenemende natuur en mooie steden. Met een totale lengte van 3.500 kilometer is Argentinië gigantisch. Het land heeft dan ook niet één beste reistijd. Dit verschilt per regio. Helaas is het niet zo te plannen dat je in een reis in elk gebied het mooiste weer hebt. Over het algemeen is de Argentijnse lente de beste reistijd voor het gehele land. Natuurlijk is het reisdoel ook bepalend wat voor jou de beste reistijd is. Ben jij vooral op zoek naar de mooie natuur? Of bezoek jij liever de culturele bezienswaardigheden in de steden? Zelfs voor een wintersportvakantie ben je in Argentinië bij het juiste adres. Wij hebben per regio de beste reistijd beschreven.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De vliegtijd voor Argentinië

Ook de vliegtijden voor Argentinië verschillen door de enorme grootte van het land. Buenos Aires is de hoofdstad en hier wordt dan ook het meest op gevlogen. Vanaf Amsterdam Schiphol is het circa 14 tot 15 uur vliegen naar deze indrukwekkende stad. Het gaat hierbij om een rechtstreekse vlucht. Argentinië is natuurlijk veel groter dan Buenos Aires. Zo wordt er op meerdere luchthavens in grote steden gevlogen, bijvoorbeeld Cordoba of Rosario. Beide steden liggen ongeveer op dezelfde hoogte als Buenos Aires. Een vlucht naar deze steden vanaf Amsterdam bedraagt ook circa 14 tot 15 uur. Het noorden en het zuiden van Argentinië worden natuurlijk ook veelvuldig bezocht. Naar het noorden, bijvoorbeeld Iguazu, is het circa 13 uur vliegen. Naar het zuiden, El Calafate in Patagonië, is het circa 17 uur vliegen. Houd ook rekening met het tijdsverschil tussen Nederland en Argentinië. In onze zomertijd is het in Argentinië vijf uur vroeger en in onze wintertijd is het vier uur vroeger.

Panoramazicht op Buenos Aires vanuit het vliegtuig
Panoramazicht op Buenos Aires vanuit het vliegtuig

Het klimaat in Argentinië

Ook Argentinië kent vier seizoenen, maar deze seizoenen lopen niet gelijk aan die van ons. De zomer van Argentinië loopt van november tot en met februari, de lente van september tot en met november, de winter van juni tot en met augustus en de herfst van maart tot en met mei. In de zomermaanden zijn de temperaturen het hoogst, maar in deze maanden valt ook de meeste regen. Ook in de lente en in de herfst is het nog mooi weer. In de wintermaanden maken de strandhotels plaats voor de skiresorts. In deze maanden is er namelijk kans op sneeuw en begint het wintersportseizoen.

De beroemdste badplaats Mar del Plata tijdens het zomerseizoen
De beroemdste badplaats Mar del Plata tijdens het zomerseizoen


Als het gaat om het klimaat kan Argentinië opgedeeld worden in drie regio's: het noorden, het midden en het zuiden. In het noorden heerst een subtropisch klimaat. Het noorden is ook het warmste gebied. Hier kunnen in de temperaturen in de zomer oplopen tot maar liefst 40 graden. In de winter ligt de temperatuur rond de 12 graden. Koud is het hier dus eigenlijk nooit. Wel regent het hier veel, met name in de regenwouden valt er veel regen. Het midden van Argentinië heeft een mediterraan klimaat. Hier liggen de temperaturen het gehele jaar door rond de 20 graden, waardoor deze regio het gehele jaar door een fijne bestemming is. In deze regio vind je ook veel wijngaarden. Dit heeft te maken met het zachte klimaat waardoor de druiven goed kunnen groeien. Het zuiden kent een zeeklimaat met gemiddeld 22 graden in de zomer en gemiddeld 5 graden in de winter. Ook is er in het zuiden meer kans op regen en sneeuw. Op zoek naar de meeste zonuren en aangename temperaturen? De pampa's rondom Buenos Aires kennen warme zomers en hebben de meeste zonuren van het land. Ook is de kans op regen in dit gebied laag.
De Iguazu watervallen
De Iguazu watervallen
Vraag gratis een offerte aan

De beste reistijd voor Argentinië

Argentinië heeft niet één beste reistijd in verband met de grootte van het land. Toch worden over het algemeen de lente, september tot en met november, en de zomer, december tot en met februari, gezien als de beste maanden om naar Argentinië te reizen. In de lente liggen de temperaturen gemiddeld rond de 25 graden. In de zomer stijgen de temperaturen naar 27 à 30 graden. De zomer is met name de beste tijd om de stranden en Patagonië te bezoeken. Houd wel rekening met de omhooggaande prijzen in de zomer. Door de aangename temperaturen door het gehele land wordt de zomer gezien als het hoogseizoen waardoor de prijzen in deze periode hoger liggen dan normaal. De lente is het meest ideaal om de steden en bezienswaardigheden te bezoeken. In deze maanden is het nog steeds mooi weer, het is minder druk bij de bezienswaardigheden en de prijzen zijn lager dan in het hoogseizoen. Reis jij het liefst naar het noorden? Dan is het aan te raden dit in de wintermaanden te doen in verband met de hoge temperaturen in de zomer. De Iguazu watervallen zijn het gehele jaar door goed te doen. Ga jij voor de wintersport naar Argentinië? Ga dan in de maand juli: dit is het wintersportseizoen in het land.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen