Beste periode om naar ArgentiniŽ op vakantie te gaan

Ruta 40, ArgentiniŽ
Ruta 40, ArgentiniŽ

Argentinië is een bijzonder mooi land om op vakantie te gaan. Een land met ongekende afmetingen en hoogteverschillen. Door die hoogteverschillen treden per gebied grote klimaatverschillen op. Onderstaand een overzicht van de beste reisperiode.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Beste reisperiode Buenos Aires

De beste reisperiode om de hoofdstad van het land, Buenos Aires, te bezoeken is in het voorjaar (oktober t/m december). Buenos Aires is dan namelijk het mooist om op vakantie te gaan en qua temperatuur aangenaam. Vanaf januari wordt het een stuk heter. Ook de maanden maart, april en mei zijn goed vertoeven. In de wintermaanden juni, juli en augustus kan het koud worden.

Skyline Buenos Aires
Skyline Buenos Aires

Beste reisperiode Patagonië en Vuurland

Patagonië en Vuurland (Ushuia) zijn het beste te bezoeken in de Argentijnse zomermaanden van november t/m maart. De temperatuur is dan aangenaam en de dagen zijn langer. Houd er wel rekening mee dat je alle weersomstandigheden op een dag kunt tegenkomen. Neem dus een jas/trui mee tijdens je vakantie in Argentinië.

Perito Moreno gletsjer, Patagonië
Perito Moreno gletsjer, Patagonië
Vraag gratis een offerte aan

Beste reisperiode West-Argentinië

De wijnstreken gelegen in West-Argentinië (Cordoba, Mendoza, San Juan) zijn het hele jaar door te bereizen. Het is leuk om tijdens je vakantie bij de wijnoogst en bijbehorende wijnfeesten te zijn, dit vindt in de maanden februari en maart plaats.

Kerk Cordoba, West-Argentinië
Kerk Cordoba, West-Argentinië

Overige plaatsen

Ook het noorden van Argentinië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Salta, gelegen in het noordwesten, heeft in de winter overdag aangename temperaturen, maar 's avonds koelt het flink af. Naar de Iguazu watervallen gelegen in het noordoosten van Argentinië kan je eigenlijk het hele jaar door op vakantie gaan. Het is er tropisch, warm en vochtig.

Geschreven door Nanda, Argentinië-liefhebber

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen