Zeeleeuwen en pinguÔns in ArgentiniŽ

Rockhopper pinguÔns, ArgentiniŽ
Rockhopper pinguÔns, ArgentiniŽ

Tijdens je vakantie in Argentinie zul je veel verschillende dieren tegenkomen, maar de meest bijzondere excursies zijn toch wel de duik- en/of snorkeltocht naar de zeeleeuwenkolonie in Puerto Madryn en het bezoek aan de Magellaanse pinguïns in Punta Tombo.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zeeleeuwen

Als je op vakantie bent in Argentinië, is een tussenstop in Puerto Madryn zeker de moeite waard. In dit gebied zijn verschillende duik- en snorkeltrips mogelijk. Puerto Madryn is een aangename badplaats gelegen aan de Atlantische kust, het begin van Patagonië. Deze badplaats ligt ongeveer 1400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Buenos Aires. Het is een heerlijke plek om tijdens je vakantie in Argentinië te relaxen.

In Puerto Madryn zijn verschillende duikorganisaties waar je een duik- en/of snorkeltocht naar de zeeleeuwenkolonie kunt boeken. In de baai van Puerto Madryn vertrekt een speedboot die verder de baai in vaart naar het reservaat Punta Loma. Tijdens de boottocht kan je zelfs het geluk hebben om spelende dolfijnen te spotten.

Onder leiding van gidsen ben je ongeveer drie kwartier te gast bij de zeeleeuwen. De zeeleeuwen zijn absoluut niet agressief, maar juist enorm speels en nieuwsgierig. De vrouwtjes met hun jongen komen zo dichtbij dat je ze zelfs kunt aaien. De zeeleeuwen vinden het verder erg leuk om aan je handen en zwemvinnen te knabbelen.

Het snorkelen tussen de zeeleeuwen is in ieder geval wel een ware belevenis en erg leuk om tijdens je vakantie in Argentinië te doen.

Zeeleeuwen in Ushuaia
Zeeleeuwen in Ushuaia

Pinguïns

Punta Tombo is een schiereiland gelegen aan de Atlantische Oceaan in het oosten van Argentinië, hier leeft een belangrijke kolonie Magellaanse pinguïns. Punta Tombo is 3 kilometer lang en 600 meter breed. Het is de grootste pinguïnkolonie in Zuid-Amerika. Punta Tombo Provinciale Reserve is beschermd sinds 1979. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in de provincie Chubut.

De pinguïns vind je hier niet zoals je waarschijnlijk verwacht in de kou, op ijsschotsen en in de sneeuw, maar aan land in een vrij droog en warm landschap met her en der wat struikjes, bedekt met zand, klei en grind. Ieder jaar komen honderdduizenden Magellaanse pinguïns, het voorjaar en de zomer in Punta Tombo doorbrengen, om hun eieren te leggen, de jongen te baren en groot te brengen.

Het is leuk om tussen de pinguïns rond te lopen. Je wordt over een pad geleid langs de nesten waar moeders de jongeren warm houden en voederen. Het laatste maakt een geluid wat je tijdens je vakantie door Argentinië niet snel zal vergeten. Als bezoeker aan Punta Tombo kun je erg dicht bij de pinguïns in de buurt komen en ze gadeslaan terwijl zij tussen de struiken holen en nesten aan het maken zijn, om de pasgeboren pinguïns veilig te laten opgroeien. Zo nu en dan waggelt een volwassen pinguïn naar de zee voor voedsel.

De pinguïns zelf waggelen ook regelmatig over hetzelfde pad als de bezoeker, waardoor je erg leuke close-up foto's kunt maken. Een mooi aandenken aan je vakantie in Argentinië. Af en toe rent er in Punta Tombo, tussen de pinguïns door, zelfs een guanaco. Waarschijnlijk zie je tijdens je vakantie ook zeevogels (vooral meeuwen, chimangos en aalscholvers) en rheas.

Er zijn overigens in Punta Tombo ook twee plaatsen aan de kust waar de afstand tot de pinguïns iets groter is. Vanaf een soort rots kijk je naar beneden, waar vandaan je een prachtige overview en een zeer goed zicht hebt op het zwemgedrag van de pinguïns.

Geschreven door Nanda, Argentinië-liefhebber Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen