Vrijwilligerswerk doen in ArgentiniŽ

Twee flatgebouwen in Buenos Aires
Twee flatgebouwen in Buenos Aires

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Veel toeristen reizen naar Argentinië en bezoeken Buenos Aires, het bruisende, moderne hart van Argentinië. Deze geeft toeristen vaak een welvarende, moderne indruk. Het beeld dat Buenos Aires geeft, is helaas niet representatief voor heel Argentinië. Het land kampt met medische en sociale problemen en veel inwoners van Argentinië hebben het moeilijk. Wil jij je handen uit de mouwen steken en een handje helpen? Dat kan! In Argentinië kan je vrijwilligerswerk doen. Het is erg dankbaar werk en je leert het land goed kennen als je er woont en werkt.

Buenos Aires, het bruisende centrum van Argentinië
Buenos Aires, het bruisende centrum van Argentinië

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Problemen in Argentinië

Argentinië kampt met grote armoede onder de bevolking, medische en sociale problemen. Onlangs is het land failliet gegaan, heerst er werkloosheid onder de bevolking en is er sociale onrust. In Argentinië vind je ook veel 'villas', dit zijn arme wijken te vergelijken met de favela's in Brazilië. De inwoners van de villas leven in grote armoede en vaak zonder goede primaire levensvoorzieningen. De seksuele voorlichting in het land is niet goed, HIV komt vaak voor in Argentinië en tienermoeders zijn een probleem. Vrijwilligerswerk is dan ook dankbaar werk, want in Argentinië is alle hulp welkom.

Vrijwilligerswerk

Als jij de bevolking van Argentinië wilt helpen, ga dan vrijwilligerswerk doen in Argentinië Vraag gratis een offerte aan

. Ideaal om te combineren met een vakantie, rondreis of taalcursus. Je hoeft niet bang te zijn dat je alleen bent, enkele organisaties laten vrijwilligers samenwerken in groepen. De lokale bevolking is erg dankbaar en blij met je hulp en dat maakt dit werk dankbaar. Het meeste vrijwilligerswerk in Argentinië is in de medische of sociale sector. Op cultureel vlak zijn er ook veel projecten waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je gaan werken in een school, zorgcentra, opvanghuis voor tienermoeders, een weeshuis voor kinderen, met dieren of voorlichting geven over HIV. Er zijn verschillende organisaties die vrijwilligerswerk in Argentinië aanbieden. Zo zijn er verschillende mogelijkheden en manieren om vrijwilligerswerk te doen. De organisatie regelt vaak je verblijf. Meestal verblijf je bij een gastgezin of krijg je samen met andere vrijwilligers onderdak.
Toeristen bekijken een weeshuis
Toeristen bekijken een weeshuis


Vrijwilligerswerk gecombineerd met een cursus Spaans

Je kunt je vrijwilligerswerk in Argentinië combineren met een cursus Spaans. Op deze manier leer je eerst de taal voordat je aan de slag gaat. Vaak duurt dit rond de 6 weken en krijg je ongeveer 20 uur Spaans per week. Buiten de lessen om worden er vaak activiteiten georganiseerd waardoor jij het land beter leert kennen en tijdens je cursus ook kunt genieten van Argentinië. Na deze cursus begin je aan je daadwerkelijke vrijwilligerswerk. Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je vaak in een gastgezin of op de plek waar je vrijwilligerswerk loopt. Je kunt zelf uitkiezen wat voor vrijwilligerswerk je doet, vaak krijg je vanuit de organisatie waar je boekt een aantal keuzes waar je uit kunt kiezen. Hier houden zij zoveel mogelijk rekening mee. Via enkele organisaties kun je je vrijwilligerswerk ook combineren met enkele weken vakantie, waarin je niet werkt.

Rustig, armer dorp in Argentinië
Rustig, armer dorp in Argentinië

Voorbereiding

Als je daadwerkelijk van plan bent om vrijwilligerswerk te gaan doen in Argentinië, vergt dit veel voorbereiding. Houd er rekening mee dat je tijdens je werk geen geld verdient. Vrijwilligerswerk doe je non-profit en hier wordt je dus niet voor betaald. Via verschillende organisaties kun je vrijwilligerswerk boeken. Zij bieden allemaal verschillende pakketten aan voor verschillende prijzen. Doe dus eerst goed onderzoek naar de verschillende opties, bepaal wat jij zelf wilt en hoeveel geld je kunt uitgeven. Onderdak en maaltijden worden door de organisatie geregeld, dit kost je dus geen geld. Het vliegticket moet je wel zelf betalen. Een vliegticket naar Argentinië kost ongeveer €1.250,- afhankelijk van seizoen en maatschappij.

Vrijwilligerswerk in Argentinië kost je geld, tijd en voorbereiding. Echter is het de investering meer dan waard. Je leert de bevolking, de taal en cultuur kennen en je draagt een dankbaar steentje bij aan het goede doel.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen