Backpacken in ArgentiniŽ

Quebrada de Humahuaca vallei
Quebrada de Humahuaca vallei

Backpacken is een leuke manier om zoveel mogelijk van een land te zien. Je gaat naar een land zonder vaste plannen en kijkt wel waar het schip strand. Tijdens zo'n reis ben je vrij en kun je doen wat je wilt en wanneer je maar wilt. Tijdens het backpacken leer je vaak andere mensen kennen, die ook het land doorreizen. Backpacken wordt in veel landen gedaan. Argentinië is daar een van. Argentinië ligt in Zuid-Amerika naast Brazilië, Uruguay, Bolivia, Paraguay en Chili. Het land kan opgesplitst worden in 4 streken. Zo heb je in het noorden de subtropische laaglanden, in het zuiden Patagonië (steppe- en berglandschap) en Vuurland, in het midden en oosten de Pampa en in het westen het Andesgebergte. Ben jij van plan om te gaan backpacken in Argentinië? Wij helpen je met de voorbereidingen.

Fitz Roy gebergte, Argentinie
Fitz Roy gebergte, Argentinie

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereidingen

Als Nederlander heb je geen visum nodig bij een bezoek aan Argentinië. Je krijgt bij aankomst een toeristenkaart en een stempel in je paspoort, waarmee je 90 dagen toegang hebt tot het land. De toeristenkaart moet je weer inleveren als je het land verlaat.

Als je naar Argentinië gaat, heb je alleen een inenting tegen Gele Koorts nodig als je naar een gebied wilt waar de ziekte heerst. Verder worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In sommige streken (vooral bij de grens van Bolivia en Paraguay) komt malaria voor. Neem dus voldoende medicijnen en insectwerende middelen mee.

In Argentinië wordt met de Argentijnse Peso (ARS) betaald. Pinnen is in het land geen probleem. Dit kan op elke luchthaven en in de steden. Je kunt per dag 3 keer maximaal 300 peso's opnemen. Het is wel handig om altijd wat geld op zak te hebben. In natuurparken kun je bijvoorbeeld niet pinnen. Visa, Mastercard en American Express kaarten worden overal wel geaccepteerd, waardoor Traveller Cheques niet echt nodig zijn.

Argentinië heeft een enorme oppervlakte, waardoor er verschillende klimaatsoorten voorkomen. In het noordwesten is het warm en droog en in het noordoosten is het subtropisch en erg vochtig. De berggebieden zijn koel en in het zuiden heb je een woestijnklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt in Buenos Aires rond de 20 graden. December en januari zijn de warmste maanden met ongeveer 30 graden.

Argentinië is een redelijk veilig land. Het is wel belangrijk dat je, net als in andere landen, goed op je spullen let, in verband met zakkenrollers en dieven. Daarnaast heeft de hoofdstad Buenos Aires een aantal achterstandswijken, die je beter kunt mijden. Vooral in de avonden moet je hier wegblijven vanwege overvallen en diefstal.

Bijzondere plekjes

Argentinië heeft een aantal mooie plekjes, waar je als backpacker geweest moet zijn.
- In het noorden van Argentinië vind je een wereldwonder van de natuur: De watervallen van Iguazú. Deze liggen aan de grens met Brazilië en zijn bijna 3 kilometer breed. Ze liggen midden in het tropische regenwoud met een mooi natuurpark eromheen.

Watervallen van Iguazú
Watervallen van Iguazú


- De stad Salta is een prachtige, historische stad met unieke rotsformaties. Salta ligt tegen het Andesgebergte en je ziet dat de stad aan de grens van Bolivia ligt door de bevolking en huisjes.
- De Quebrada de Humahuaca vallei volgt een culturele route langs de Rio Grande. Je kunt de sporen van prehistorische jachtgemeenschappen, het Inca-rijk en de onafhankelijkheidsstrijd nog zien. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen