In ArgentiniŽ kun je ook skiŽn

In ArgentiniŽ kun je ook skiŽn
In ArgentiniŽ kun je ook skiŽn

Veel mensen denken bij Argentinië aan de zon, de bruisende stad Buenos Aires en natuurlijk de tango. Echter, Argentinië is het 8e grootste land ter wereld dus er is veel meer te beleven dan alleen dat. Argentinië heeft woestijnen, extreme kou in het zuiden bij Antarctica en natuurlijk bergen! Je zal er misschien niet snel aan denken, maar in Argentinië kun je heel goed skiën. Een deel van het land is bedekt door het Andes-gebergte met een aantal van de hoogste bergen ter wereld! Perfect om te skiën of snowboarden dus.

Het bijzondere aan skiën in Argentinië is het feit dat het seizoen omgekeerd is. Wanneer het bij ons zomer is kun je in Argentinië perfect skiën. Het wintersportseizoen loopt daar van halverwege juni tot eind oktober. Dat is ook weer eens wat anders, zomerskiën. In het prachtige berggebied van de Andes heeft Argentinië 14 ski-resorts verdeeld over 3 grote gebieden: Mendoza, Patagonia en Ushuaia.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cerro Cathedral

Cerro Cathedral was het eerste skigebied in Argentinië. Het gebied zou eigenlijk eind jaren 30/begin jaren 40 geopend worden maar doordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak werden de onderdelen voor de liften niet aangeleverd. De opening liep daardoor 10 jaar vertraging op. Tegenwoordig is Cerro Cathedral een van de grootste en populairste skigebieden van Argentinië. Het gebied ligt tussen de 1.132 en 2.179 meter hoog. Het skigebied heeft 38 liften en 120 kilometer aan pistes. Er zijn 6 groene pistes, 25 blauwe pistes, 15 rode pistes en 10 zwarte pistes. Het gebied is vooral geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders maar ook beginners kunnen hier goed uit de voeten. Cerro Cathedral ligt op 22 kilometer van de stad San Carlos de Bariloche. Deze stad heeft ook een internationaal vliegveld waardoor Cerro Cathedral een van de best bereikbare skigebieden in Argentinië is voor toeristen uit het buitenland.

Las Leñas

Dit skigebied wordt door veel mensen aangewezen als een van de beste van Zuid-Amerika. Het gebied heeft onder andere een van de langste pistes ter wereld van wel 7 kilometer lang. Het gebied ligt erg hoog. Het skidorp ligt op 2.240 meter en het hoogste punt van het skigebied ligt op 3.430 meter. Er zijn 27 pistes in totaal. Het gebied staat vooral bekend om goede kwaliteit van de sneeuw, wat redelijk logisch is aangezien het gebied zo hoog ligt. Er zijn ook veel mogelijkheden om off-piste te gaan met een gids. In het skidorp vind je verschillende 3-, 4- en 5-sterren hotels en appartementen. Het gebied is het beste te bereiken via een vlucht vanuit Buenos Aires naar Malargue. Vanuit Malargue is het nog een uur met de bus naar Las Leñas.

Vraag gratis een offerte aan

Cerro Castor

Een ander zeer bijzonder skigebied is Cerro Castor. Dit is namelijk het meest zuidelijk gelegen skigebied ter wereld. Verder is het gebied het meest modern en nieuw van de skigebieden in Argentinië. Het gebied heeft 9 liften en 25 pistes en ligt tussen de 194 en 966 meter. Niet erg hoog dus, maar juist doordat het zo zuidelijk ligt is het er koud genoeg, waardoor er veel sneeuw ligt. Het gebied is vooral geschikt voor beginners en lichtgevorderde skiërs. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt bij de stad Ushuaia. Vanuit daar kun je een bus pakken naar Cerro Castor. Deze rit duurt maar 30 minuten dus het gebied is makkelijk te bereiken.Het blijkt dus wel dat ook Argentinië erg geschikt is om te skiën. Het is alleen wat lastiger omdat het zo ver weg is vanuit Nederland, maar er zijn genoeg vluchten naar Argentinie en vanuit daar kun je een binnenlandse vlucht pakken naar een van de vliegvelden dicht bij de skigebieden. Dus mocht je eens in de zomer willen skiën dan zijn de skigebieden in Argentinië perfect voor een zomerskivakantie.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen