Vuurland: Wist je dat?

Het landschap op Vuurland
Het landschap op Vuurland

Vuurland is een eilandengroep aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Het is een prachtige bestemming waar de meeste mensen nog niet veel over weten. Wij hebben daarom een aantal leuke en informatieve weetjes op een rijtje gezet voor wie meer wilt weten over Vuurland.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat...

… De naam 'Vuurland' is bedacht door ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan? Toen hij rond 1500 de eilanden passeerde zag hij kampvuren van de oorspronkelijke bewoners, de Yaghan, op de eilanden branden. Hij was hier zo van onder de indruk dat hij de eilandengroep 'Tierra del Fuego' oftewel Vuurland doopte.

… In 1881 is besloten dat een deel van Vuurland bij Argentinië hoort en een gedeelte bij Chili?

… Het vanaf Amsterdam ongeveer 18 uur vliegen is?

… Spaans de officiële taal is op Vuurland?

… Vuurland een nationaal park heeft in het Argentijnse deel? Het Nationaal Park Tierra del Fuego is zeker een bezoekje waard.

Nationaal Park Tierra del Fuego
Nationaal Park Tierra del Fuego


… De maanden juli en augustus de beste maanden zijn om naar Vuurland te gaan voor winteractiviteiten? Vuurland is een mooie plek om te gaan skiën.

… Je het beste van oktober tot en met april naar Vuurland kunt reizen als je de omgeving wilt verkennen en lekker wilt gaan wandelen? Dit zijn namelijk de zomermaanden.… Het best koud kan zijn op de eilanden? In de zomermaanden is het rond de 0 en 15 graden en in de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt.

… Het op Vuurland 5 uur vroeger is dan in Nederland?

… Er verschillende muntsoorten voorkomen op Vuurland? Namelijk de Argentijnse peso en de Chileense peso.

… De op Vuurland gesproken taal Yaghan een woord heeft dat een van de moeilijkste woorden is om te vertalen? Het gaat om het woord: mamihlapinatapai. De betekenis van dit woord is 'de blik die wordt uitgewisseld door twee mensen die geen initiatief willen of durven nemen om iets aan te bieden, maar wel hopen dat de ander dat doet'.

Ushuaia de meest bezochte stad is op Vuurland? De stad wordt ook wel gezien als de zuidelijkste stad in de wereld.

… Het Beaglekanaal, het kanaal dat Vuurland verdeelt in het noorden en het zuiden, vernoemt is naar het schip de HMS Beagle?
Het centrum van Ushuaia en het Beaglekanaal
Het centrum van Ushuaia en het Beaglekanaal


… Cape Horn, het zuidelijkste punt is van Zuid-Amerika, vernoemd is naar de stad Hoorn? De Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Corneliszoon Schouten vernoemde het namelijk naar zijn geboorteplaats.

… Je op Vuurland prima kunt vissen, hiken, wandelen, mountainbiken, skiën en nog veel meer?

… Vuurland een paradijs is voor vogelliefhebbers? Er komen hier namelijk veel exotische vogels voor.

… Vuurland zeker iets is voor op de bucketlist?

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen