Leukste bezienswaardigheden ArgentiniŽ

Standbeeld in de stad Salta
Standbeeld in de stad Salta

Qua grootte staat Argentinië op plek twee van grootste landen van Zuid-Amerika. Plek één, en daarmee het grootste land van Zuid-Amerika is voor Brazilië. Maar het gaat nu niet over Brazilië, we willen de leukste bezienswaardigheden van Argentinië belichten. Het land Argentinië strekt zich uit van Kaap Hoorn in het zuiden tot de Pilcomayo rivier in het noorden. Argentinië grenst in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan het Andesgebergte. Verder is Argentinië een land met vele klimaten, van subtropisch tot sub-antarctisch. In Nederland is Argentinië voornamelijk bekend als het land van Maxima, de oorlog op de Falkland Eilanden, de Tango en van Maradonna. Maar wat zijn nou de leukste bezienswaardigheden in Argentinië?

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Buenos Aires

Als je Argentinië wilt bekijken, dan moet je eigenlijk beginnen in Buenos Aires. In deze stad bevindt zich de Plaza de Mayo met de Piramide. Argentinië is onafhankelijk geworden op deze plek. Iedere dag treuren de 'Dwaze Moeders', om hun zonen die ze verloren hebben aan de dictatuur van president Videla, op Plaza de Mayo. Ook het Casa Rosado, het presidentiële paleis, is aan dit plein gevestigd. Meerdere Europese steden, waaronder Parijs, hebben gediend als model voor de bouw van Casa Rosado. Ook is er aan het plein nog een kathedraal gevestigd, gebouwd in renaissancestijl met Korinthische zuilen. Er zijn in deze kathedraal schitterende beeldhouwwerken en schilderijen te bewonderen.

Piramide Plaza de Mayo, Buenos Aires
Piramide Plaza de Mayo, Buenos Aires


Natuurlijk heeft de stad Buenos Aires nog veel meer te bieden. Zo is er het wereldberoemde Teatro Colón. Dit operahuis behoort tot de vier mooiste en grootste ter wereld. Het Teatro Colón heeft een grote glazen koepel en beschikt ook over een aantal prachtige schilderingen.

Een wandeling door de stad is ook een echte aanrader. Buenos Aires beschikt over een grote diversiteit aan wijken. De meest sjieke wijken van Buenos Aires zijn Palermo, Recoleta en Retiro. In deze wijken staan gebouwen die rond het jaar 1900 in de Franse stijl gebouwd zijn. Naast deze sjieke wijken, beschikt Buenos Aires ook over de wijken San Telmo en La Boca. Dit zijn de arme volkswijken van de stad. In de wijk La Boca bevind zich de straat El Caminito. Dit is een echte culinaire straat. Hier kun je genieten van al het lekkers wat Buenos Aires te bieden heeft. Ook zijn er veel kroegjes waar veelal de tango gedanst wordt.

In het midden van Buenos Aires bevind zich het voetbalstadion La Bombonera. Voetbal is een populaire sport in Argentinië. Het stadion La Bombonera is het stadion van de voetbalclub Boca Juniors, wel bekend onder de voetballiefhebbers.
La Bombonera, stadion Boca Juniors
La Bombonera, stadion Boca Juniors

Cordoba

Cordoba is de tweede stad van Argentinië. Deze stad is gelegen in een gebied dat vergelijkbaar is met de Franse Auvergne. Het is een gebied met veel gedoofde vulkanen en de grond is erg vruchtbaar. Cordoba is een mix van modern en antiek. De rijke koloniale geschiedenis is kenmerkend voor de architectuur van de stad. Cordoba beschikt over veel kerken, wat het katholicisme aangeeft. Naast de kerken bevinden zich in de stad ook zeven universiteiten. In Cordoba wonen dus veel studenten. Daarom zijn er in de stad ook veel horecagelegenheden en gezellig restaurants. Dit maakt Cordoba een bruisende stad. Cordoba heeft ook enkele wijken met kenmerken van de Jezuïeten. Vooral op de wijken het Jezuïetenkwartier en Estancias hebben zij hun stempel gedrukt. In de wijk Estancias zijn de universiteiten gevestigd, er staat een kerk en de residentie van de Society of Jesus is er gevestigd. Vraag gratis een offerte aan

Overige steden en bezienswaardigheden

Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de stad Rosario. De stad beschikt over prachtige huizen die gebouwd zijn in de stijlen Jugendstil en Art Deco. Ook zijn er Neo-Classicistische accenten in de stad terug te vinden. Leuke bijkomstigheid is dat Che Guevara geboren is in Rosario.

De stad Salta is zeker de moeite waard om te bezoeken. Salta wordt gekenmerkt door een koloniale architectuur. Vanuit Salta is het mogelijk reizen te maken naar het noorden en het zuiden. In het noorden ga je naar de rode kloof, Quebrada de Humahuaca. In het zuiden ga je naar de Quebrada de las Flechas. Hier is ook de wijnstad Cafayate gelegen.

Quebrada de Humahuaca
Quebrada de Humahuaca


Dan is er nog de stad La Rioja. De stad is een goed uitgangspunt voor uitstapjes naar de nationale parken Talampaya, Las Quijadas en Ischigualasto. Vroeger leefden er in deze gebieden dinosaurussen. In het nationale park Ischigualast bevindt zich de 'Vallei van de Maan'. Hier zijn fossielen en rotsvormen van wel 180 miljoen jaar oud gevonden. Deze vallei heeft zijn naam te danken aan het feit dat het landschap erg op het landschap van de maan lijkt.

Verder beschikt Posadas ook nog over enkele mooie bezienswaardigheden. Hier zijn de ruïnes van Ignacio te vinden en ook de watervallen Iguazu. De stad Mendoza heeft het predicaat 'dé wijnstad van Argentinië'. In Mendoza bevinden zich veel wijnkelders die bezocht kunnen worden. Hier kun je als toerist heerlijk proeven en toeven. In de buurt van Mendoza ligt ook de hoogste berg van Argentinië, de Aconcagua.
Wijngaarden van Mendoza
Wijngaarden van Mendoza


Door het merengebied in Argentinië rijdt de Patagonië Express. Dit is een oude stoomtrein die langs verschillende stadjes rijdt. De Patagonië Express doet ook het stadje San Martin de los Andes aan. Dit stadje ligt dan wel in Zuid-Amerika, maar het zou ook zo in Zwitserland kunnen liggen. Als toerist kun je ook een bezoek brengen aan het schiereiland Peninsula Valdez. Dit schiereiland kun je bereiken vanaf Puerto Madryn. Op het schiereiland leven veel pinguïns en zeeleeuwen, ook kunnen er walvissen gespot worden.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen