Wijnen van ArgentiniŽ

Wijngaard Mendoza
Wijngaard Mendoza

We kennen allemaal de heerlijke wijnen wel uit de 'nieuwe wijnlanden', hier worden voornamelijk de landen buiten Europa mee bedoeld. Argentinië is een van deze landen en ook hier kennen ze goede wijnen, die vooral worden gemaakt met de malbec-druif.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wijnland Argentinië

Argentinië is met 200.000 ha aan wijngaarden de grootste wijnproducent van het Zuid-Amerikaanse continent en zelfs de vierde grootste wijnproducent ter wereld! Aan de voet van het Andesgebergte ligt het belangrijkste wijngebied van het land, het Mendoza gebied. Dit gebied is goed voor 75% van de totale wijngaarden. Door het warme, droge klimaat dat geen extreme temperaturen kent, behouden druiven een sterk aroma. Op hoogtes tussen de 900 en 1500 m worden er vooral veel Europese druiven geteeld. Alhoewel Argentinië altijd al een wijnland is geweest, heeft de komst van de Europeanen de Argentijnse wijn veel goed gedaan.

Waar komen de druiven vandaan?

In de 16e eeuw brachten de Spanjaarden een Spaanse druif met zich mee, de criolla grande, die bekend staat als een matige druif. Desondanks zorgde deze ervoor dat wijn een stuk populairder werd. Een paar eeuwen later, in de 19e eeuw, zorgde de aanleg van een belangrijke spoorlijn voor een grote stroom aan Europese kolonisten. Grote groepen Italianen, Spanjaarden, Britten en Fransen brachten talloze druifsoorten met zich mee, waaronder de cabernet sauvignon, de merlot en de chardonnay. Helaas overschaduwde de politieke situatie van Argentinië het hele land, waardoor de wijnindustrie geïsoleerd raakte. Vraag gratis een offerte aan

Verbetering

Toen in 1989 de democratische economie aanbrak, bleek dat de Argentijnen niet stil hadden gezeten. De wijn was kwalitatief verbeterd en onder het nieuwe bewind gingen ze de concurrentie op de internationale markt aan. Vooral de wijnen van de malbec druif, die het het beste doet in het Argentijnse klimaat, genoot grote populariteit. De malbec is dan ook de meeste geteelde druif, maar het Zuid-Amerikaanse land heeft nog veel meer, relatief onbekende druivenrassen. Torrontes wijnen uit de Valle de Cafayate en de bonarda uit de Entre Rios wachten geduldig hun beurt op succes af.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen