Rondreizen ArgentiniŽ

Landschap ArgentiniŽ
Landschap ArgentiniŽ

Argentinië ligt in Zuid-Amerika en is het op een na grootste land in dit werelddeel. Omdat ze in Argentinië Spaans spreken, is het het grootste Spaanstalige land ter wereld. De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires en het land grenst aan Brazilië, Chili, Bolivia, Paraguay en Uruguay. Ook ligt het aan de Atlantische Oceaan en het Andesgebergte. Argentinië kent verschillende streken: in centraal Argentinië en in het oosten vind je de Pampa, een vruchtbare grasvlakte waar gaucho's (cowboys) leven. In het westen vind je het Andesgebergte met zijn prachtige bergen en in het noorden van Argentinië liggen subtropische laaglanden. In het zuiden vind je Patagonië, een droog steppegebied en Vuurland, dit is een eilandengroep ten zuiden van Argentinië met prachtige landschappen. Argentinië kent dus veel kanten waardoor je je niet hoeft te vervelen. In dit artikel worden enkele praktische zaken en dingen die je zeker niet mag missen tijdens een rondreis in Argentinië besproken.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je aan je rondreis door Argentinië begint, is het verstandig om op de hoogte te zijn van een aantal praktische zaken. Op de volgende vragen wordt een antwoord gegeven: is een visum vereist en welke inentingen worden aangeraden? Hoe is het vervoer in het land? Wat voor klimaat heerst er in Argentinië en hoe is de bevolking?

Visum & inentingen
Voor een vakantie in Argentinië die niet langer duurt dan 90 dagen is een visum niet vereist. Je paspoort dient echter nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn.

Bij een reis naar Argentinië wordt een vaccinatie tegen gele koorts aangeraden en soms verplicht. Andere inentingen die worden aangeraden zijn tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus. In delen van het land komt malaria voor, waardoor preventieve maatregelen verstandig zijn, zoals het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen en het gebruiken van een middel dat insecten weert. Dit geldt ook om het risico op knokkelkoorts (denque) te verkleinen. Verder is er een verhoogd risico op rabiës.

Vervoer
Omdat Argentinië een erg groot land is, zijn de afstanden hier ook groot. Om de grote afstanden te overbruggen is het vliegtuig een ideaal hulpmiddel. In Buenos Aires vind je een internationaal vliegveld waar ook veel nationale vluchten vanaf vertrekken en op aankomen. Er zijn tevens verschillende trein- en busverbindingen te vinden. De bus wordt het meeste gebruikt en ook voor lange afstanden zijn deze prima. Verder is er ook de mogelijkheid om een auto te huren en daarmee het land te verkennen. Er zijn verscheidene autoverhuurbedrijven door het land te vinden.

Klimaat
Argentinië kent verschillende regio's die allemaal een ander klimaat hebben. In het noordwesten is het vooral warm en droog. In het noordoosten vind je een subtropisch klimaat en is het zeer vochtig. In de bergen, in het westen van het land vind je een bergklimaat en in het zuiden heerst een woestijnklimaat. Op Vuurland vind je een zeeklimaat. Bedenk dus van tevoren waar je heen gaat en welke kleren je hier voor aan wilt trekken. Ga je naar de bergen, draag dan dikkere kleding dan wanneer je naar het noordwesten gaat waar het redelijk warm is.

Bevolking
In Argentinië wonen verschillende etnische groepen. De bevolking is erg direct en open. Ze vragen vaak al gauw naar persoonlijke dingen en maken grapjes door zichzelf of door jou belachelijk te maken. Als je hierop reageert met een grapje over hen, zullen zij zich niet beledigd voelen. Ook is het gewoonte om elkaar met een kus op de wang te begroeten. De Argentijnen vinden het echter niet raar als buitenlanders dit niet doen. Kijk er ook niet raar van op als de inwoners later zijn voor een afspraak; dit is een gewoonte in Argentinië.

Wat je niet mag missen

Argentinië is een prachtig, veelzijdig land met enkele dingen die je zeker niet mag missen. Deze worden hier besproken.

In Buenos Aires vind je een oud en erg belangrijk museum van Argentinië: het Museo Historico Nacional. Het museum bevat 3 galerieën en 33 zalen waar verschillende dingen worden tentoongesteld. Zo vind je er gebruiksvoorwerpen en oude legeruniformen die vroeger werden gebruikt. Ook is er een indrukwekkende verzameling kunst van Cándido López.In het noorden van Argentinië vind je een mooi park: het Nationaal Park Iguazú. In het park vind je de beroemde watervallen van 2.700 meter breed. De mooiste watervallen worden de duivelskeel genoemd, een waterval die 80 meter diep en bijna helemaal rond is. In het park vind je ook subtropisch regenwoud met duizenden plantensoorten. Enkele dieren die er voorkomen zijn de tapir, de kaaiman, de jaguar en de reuzenotter.Een bijzondere archeologische site vind je in Río Pinturas; de Cueva de las Manos. Je vindt er een prachtige collectie tekeningen, veelal van menselijke handen. De tekeningen zijn wel 13.000 tot 9.500 jaar oud. De kunst staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Río Pinturas vallei
Río Pinturas vallei


Het grootste bedevaartsoord van Argentinië is Difunta Correa. Hier ontstond rond 1940 een dorpje waar Deolinda Correa stierf. Omdat zij wordt beschouwd als een heilige, zijn er inmiddels 17 huisjes en kapelletjes neergezet. Er komen namelijk mensen vanuit alle delen van Argentinië die voorwerpen meenemen die beschermd moeten worden. Daarom staan er duizenden maquettes van huizen in het plaatsje.

  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen