PatagoniŽ ArgentiniŽ

Perito Moreno gletsjer, PatagoniŽ
Perito Moreno gletsjer, PatagoniŽ

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika. Patagonië is ongeveer 1.043.076 km groot. Patagonië beslaat een groot gedeelte van Argentinië maar ook een stuk van Chili. Patagonië is een gebied dat zeer geliefd is bij mensen die van de ongerepte natuur houden. Het gebied wordt niet door grenzen gemarkeerd en volgens sommigen hoort Vuurland er ook bij.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Oorspronkelijke bewoners

Patagonië is altijd bewoond door indianen. In 1520 werd Patagonië ontdekt door Spanjaard Ferdinand Magallaan. In 1616 werd deze reis na gedaan door een Nederlandse zeevaarder. Hij vernoemde het zuidelijkste puntje naar zijn geboortestad 'Hoorn'. In Patagonië hebben veel verschillende stammen met indianen gewoond. Het gebied wat wij tegenwoordig kennen als woestijn Conquest, was vroeger een scheidingslijn tussen twee inheemse volken. Het bekendste indianenvolk uit Patagonië is de Tehuelches. Dit volk van nomaden bewoonden het gebied vanaf de Colorado rivier tot aan de Magelhaense kanalen. Een ander minder bekend volk uit Patagonië is de Mapuches. Deze mensen leefde van de landbouw en de jacht. Verder bezat dit volk veel kennis over het weven van kleden en het maken van potten.

Bosbranden

Aisén is een plaats in Chili. De sporen van de kolonisten zijn nog goed aanwezig. Dat komt omdat Aisén in 1930 een grote ramp mee maakte. Er werden stukken bos van de Andes plat gebrand en vandaag de dag is dat nog steeds te zien. Veel bomen zijn nog helemaal zwart en vertellen het verschrikkelijke verhaal wat daar plaats vond. Grote delen van het prachtige bos werden verwoest. Sinds 1940 wordt het gebied geteisterd door grote bosbranden. Gelukkig is Patagonië zo groot dat er verder veel mooie natuur is te vinden. Vraag gratis een offerte aan

Nationale Parken

Patagonië kent vier verschillende Nationale Parken, namelijk: Los Glaciares, Tierra del Fuego, Nationaal Park Nahuel Huapi en Torres del Paine. Valdés is een zeer mooi schiereiland wat ook bij Patagonië hoort. Op dit eiland komen onder andere walvissen en zeeleeuwen voor.

Gletsjer

Perito Morenogletsjer ligt in het Nationaal Park Los Glaciares. De gletsjer is vernoemd naar Francisco Moreno. Hij was een Argentijnse ontdekkingsreiziger die de gletsjer in de 19e eeuw verkende. Hij wist de gletsjer uit handen van Chili te houden. De gletsjer wordt gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld. Dit ijsveld voedt ook nog 47 andere gletsjers. De gletsjer is goed te bezoeken voor toeristen. Er zijn verschillende platforms waar erg mooie foto's gemaakt kunnen worden. Met een bootje kan men heel dicht bij de gletsjer komen. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter, dit kun je zelfs horen. Regelmatig breken er grote stukken ijs af. Het ijs wat dan afbreekt stort in het Argentinomeer. Dit meer wordt gevoedt door het smeltwater van veel verschillende gletsjers. Het meer heeft een oppervlakte van 1466 km². Het Argentinomeer is op het diepste punt 500 meter diep.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen