Gletsjer Perito Moreno in PatagoniŽ

Gletsjer Perito Moreno
Gletsjer Perito Moreno

Argentinië is een fantastisch vakantieland, waar je onder andere een van de meest bijzondere en indrukwekkende landgletsjers ter wereld vind. De Perito Moreno gletsjer, gelegen in de streek Patagonië. De Perito Moreno gletsjer is een echte must see als je in Argentinië op vakantie bent.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overnachten in El Calafate

Wil je tijdens je vakantie in Argentinië een bezoek brengen aan de gletsjer Perito Moreno, is het een idee om in El Calafate (Patagonië) te overnachten. Een leuke stad, wat overigens wel steeds toeristischer wordt, met ook hier prachtige natuur. De snelgroeiende stad El Calafate gelegen in het zuiden van Argentinië (= Patagonië) en is tevens de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Perito Moreno-gletsjer gelegen in Parque Nacional los Glaciares (Patagonië).

Stroming Gletsjer Perito Moreno

De Perito Moreno gletsjer verplaatst (stroomt) zich anderhalve meter per dag. De gletsjer botst door deze vooruitgaande beweging na verloop van tijd tegen het ondiepe deel van de kust en sluit de doorgang af. Het waterniveau aan de afgesloten kant begint daardoor langzaam te stijgen en voert de druk op de dam op. Dit is een cyclus die uiteindelijk leidt tot het 'breken' van de Perito. Dit gebeurt eens in de vier tot zestien jaar.

Meerdaagse excursie

Als je tijdens je vakantie door Argentinië tijd genoeg hebt kan je bij de Perito Moreno gletsjer makkelijk twee dagen besteden. Op dag een is het leuk om met een boot langs de gletsjers te varen. Op de andere dag kan je uren doorbrengen vanaf de diverse platforms kijkend en vooral ook luisterend naar de Perito Moreno gletsjer. Met geluk ben je net als ik tijdens je vakantie door Argentinië getuige van dit fantastische natuurschouwspel, het donderend geraas is echt indrukwekkend. Met een enorme klap, wat lijkt op het geluid van onweer, vielen er enorme stukken ijs af van de blauwe gletstjer in het blauwe Argentino-meer.

Veranderend weer

In El Calafate maak je tijdens je vakantie waarschijnlijk ook kennis met de wind die onlosmakelijk verbonden is aan Patagonie. Het ene moment loop je met alleen een t-shirtje aan, het andere moment is het door de wind toch wel frisjes en is een dikke trui/fleecevest geen overbodige luxe.

Geschreven door Nanda, Argentinië-liefhebber

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen