10 redenen om ArgentiniŽ te bezoeken

Argentinie
Argentinie

Argentinië is een immens groot land met heel veel interessante bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 leukste dingen om te doen, 10 redenen dus voor een vakantie in Argentinië.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1.Buenos Aires

Buenos Aires is het culturele centrum van Argentinië en ook de grootste stad van het land. Dit is een stad die je niet mag missen! Als een van de belangrijkste culturele steden van Latijns-Amerika bruist het van cultuur. Door de hele stad vind je kunst, sport, muziek en...tango! Mocht je genoeg krijgen van alle cultuur dan kun je terecht in één van de vele winkelgebieden die tot ‘s avonds laat tot je beschikking staan. Kortom, Buenos Aires heeft het allemaal!

Plaza de Mayo, Buenos Aires
Plaza de Mayo, Buenos Aires

2.Tango dansen

De tango is oorspronkelijk ontstaan als een combinatie van muziek en dans in Buenos Aires, maar is uitgegroeid tot een levensstijl die niet meer weg te denken is uit het Argentijnse leven. De tango is werkelijk overal aanwezig. Door het hele land kun je je aansluiten bij tango cursussen. Een aanrader voor wie de échte Argentijnse cultuur wil beleven.

Tango dansers
Tango dansers
Vraag gratis een offerte aan

3.Skiën

Skiën is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het zonnige Argentinië, maar dit land kent verschillende skigebieden. Van midden juni tot midden oktober kun je terecht in de Andes, de Bariloche en het in de jaren 90 aangelegde Las Leñas.

Skiën Argentinië
Skiën Argentinië

4.De gletsjers van 'Perito Moreno'

Voor wat natuurgeweld kun je terecht in het nationale park ´Los Glaciares´ in het Zuid-Westen van Argentinië. Hier vindt je de ´Glaciar Perito Moreno’, een gletsjer zo groot dat hij verantwoordelijk is voor een groot deel van de aardse zoetwater reserves. Wil je meemaken hoe ijsbrokken ter grootte van een flatgebouw afbreken en in het water storten? Dan kun je onder leiding van een ervaren gids de gletsjer in groepjes bewandelen. Een unieke ervaring!

Perito Moreno gletsjer
Perito Moreno gletsjer

5.Iguaçu-watervallen

De iguaçu-watervallen staan bekend als een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Er zijn maar liefst 270 tot 300 watervallen (afhankelijk van de hoogte het waterniveau) over een lengte van drie kilometer. Samen zijn deze goed voor de afvoer van 10 miljoen liter water per seconde.

Iguaçu-watervallen
Iguaçu-watervallen

6.Ushuaia

Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, ligt in het nationale park 'Tierra del Fuego', ofwel Vuurland. Deze stad is erg in trek bij toeristen die het nationale park komen bezoeken, of per boot het Beaglekanaal bevaren. Dit kanaal scheidt Zuid-Amerika en Antarctica en is dé locatie om zeeleeuwen, pinguins en robben te zien! Voor wie tijd overheeft vertrekken er vanuit Ushuaia cruise- en expeditieschepen naar Antarctica.

Zeeleeuwen Ushuaia
Zeeleeuwen Ushuaia

7.Het Merendistrict

Het merendistrict ligt op de grens van Argentinië en Chili en staat bekend als één van de mooiste gebieden van het land. Dit natuurgebied bestaat uit uitgestrekte berglandschappen, vulkanen, bossen en natuurlijk diepblauwe meren.

Nahuel Huapi, merendistrict
Nahuel Huapi, merendistrict

8.Walvissen kijken

Jaarlijks reizen honderdduizenden toeristen naar Valdez Peninsula voor de walvissen-, orca- en zeeolifanten- populaties die het hele jaar door rond dit schiereiland te zien zijn. Dankzij zijn beschermde ligging is Valdez Peninsula van globaal belang voor het behoudt van zeedieren en staat dan ook op de werelderfgoedlijst. Verplichte kost voor de dierenliefhebber!

9.Route 40

Route 40, of 'Ruta Cuarenta' is met 5.200 kilometer één van de langste routes ter wereld. Bij het afleggen van deze reis passeer je maar liefst 20 nationale parken, 18 grote rivieren, 27 passages van de Andes en stijg je 5000 meter boven het zeeniveau uit. Deze route is dan ook dé manier om de veelzijdigheid van Argentinië te ontdekken.

Route 40
Route 40

10.Eten en drinken

Argentinië is wereldwijd bekend om zijn 'churrasco', gegrild vlees. Vaak is churrasco onderdeel van een 'Asado', een grote grill vol met verschillende soorten vlees. Dit wordt veelal geserveerd met salade en friet of aardappelen. Daarnaast kent het land zijn eigen wijngaarden waar een grote diversiteit aan rode en witte wijnen vandaan komen. Ook hier laat Argentinië zien hoe divers het kan zijn!


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen