Melbourne

Melbourne stad
Melbourne stad

Melbourne ligt aan de zuidoostkust van Australië. De stad ligt aan de Port Phillip Bay en is gebouwd rondom de rivier de Yarra. Melbourne is de op een na grootste stad van Australië en hét financiële centrum. Melbourne is de hoofdstad van 'de groene staat' Victoria en ook de stad zelf is erg groen: 25% van de stad bestaat uit plantsoenen en parken. In Melbourne vind je diverse wolkenkrabbers. Maar een klein gedeelte van de 19e-eeuws gebouwen zijn bewaard gebleven, zoals een aantal Engels aandoende woonhuizen en gotische kerken. Swanston Street is het middelpunt van de stad. Het stadhuis en andere belangrijke gebouwen bevinden zich langs deze straat. De stad organiseert ieder jaar belangrijke sportevenementen, zoals de Melbourne Cup en de Australian Open.

Aanbieders van vakanties naar Melbourne
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Kras (allround) Klik
BudgetAir (vliegtickets) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik

Landkaart Melbourne

Ervaringen

Jamie Smit op 6 november 2017 plaats: Melbourne, reisperiode: november 2014

Melbourne is een cultuur-rijke omgeving en een populaire backpackers bestemming waar veel te doen is. Het uitgaansleven is bruisend en de eetgelegenheden zijn cultureel, en wat een absolute must-do is, is "the great ocean road". Dit is een 243km lange weg die langs alle kliffen en ruige kustgebieden van Melbourne leid. Op de tussenstops is veel te zien en te bekijken (waaronder de beroemde 7 apostelen), waar ikzelf een helikopter vlucht over gemaakt heb - het is zelfs erg betaalbaar en 100% aan te raden, dit doe je nou eenmaal niet elke dag! Verder is er het beroemde St Kilda strand met vele eetgelegenheden en cafes, en een mooie boulevard waar ook "Luna park" - Melbourne's oudste pretpark, zich begeeft. Verder is Melbourne ideaal voor de gemiddelde Europees omdat de temperaturen vrij laag liggen (voor Australische standaarden) en het dus niet elke dag boven de 40 graden is. Voor de avontuurlijke persoon die ook wel van een drankje en uitgaan houd, is Melbourne perfect!

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 6
Jamie op 29 september 2014 plaats: Melbourne, reisperiode: juni 2014

Melbourne is een ontzettend leuke stad. Ik heb er drie maanden gezeten, en heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Er is veel te doen, leuke kleine tentjes om te eten, en alternatieve uitgaansgelegenheden met een goede muziekscene. Melbourne geeft waar mij betreft veel beter de cultuur van het land weer dan bijvoorbeeld het toeristische Sydney. De mensen zijn heel erg vriendelijk en behulpzaam. De omgeving is leuk, en de stad heeft een alternatieve sfeer over zich heen. De straten zijn schoon en er is veel historische bouw. Het is veelal laagbouw en ontzettend mooi om erdoorheen te rijden. Het heeft een gevoel van een thuis stad, warmte en eenheid. De cultuur die er heerst vind ik erg prettig.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
Bas Adank op 22 mei 2014 plaats: Melbourne, reisperiode: februari 2014

Melbourne is een superleuke stad om te bezoeken!

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
J Peters op 7 april 2013 plaats: Melbourne, reisperiode: maart 2008

In een woord geweldig.Een mooie warme en levende stad,heeft veel te bieden.En te zeerste aanbevolen.En verder te veel om op te noemen.

 • Algemeen 10

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Melbourne

Melbourne Cricket Ground
Melbourne Cricket Ground

De Melbourne Cricket Ground is het belangrijkste sportstadion van Melbourne. Het sportstadion wordt gebruikt voor Australisch voetbal, cricket en het gewone voetbal. In 1854 is het stadion geopend en er is plaats voor zo'n 100.000 toeschouwers. Het Melbourne Cricket Ground stadion staat op de culturele erfgoedlijst van de staat Victoria in Australië. In 1956 was het stadion het hoofdstadion van de olympische spelen en tevens van de Commonwealth Games die in 2006 waren. Vroeger tot aan de jaren '70 was er plaats voor 120.000 toeschouwers, sindsdien is vanwege de veiligheid het aantal omlaag gebracht.

Melbourne Town Hall
Melbourne Town Hall

Melbourne Town Hall is een gebouw uit 1870. In 1925 werd het interieur grotendeels door een brand verwoest. De Melbourne Town Hall is te vinden op de hoek van Swanston street en Collins Street in Melbourne. Ook dit gebouw staat op de culturele erfgoedlijst van de staat van Victoria. Dit gemeentehuis bezit een orgel en een auditorium. De bouw is voltooid in 1870 en in 1867 waren ze begonnen met het bouwwerk. Voor het ontwerp van dit gebouw is een architectuurwedstrijd gehouden, deze is gewonnen door het architectenbureau Reed and Barnes.

Queen Victoria Market
Queen Victoria Market

De Queen Victoria Market bestaat al sinds 1877 en is een erg kleurrijke markt. Het is de grootste markt van Melbourne en is gevestigd in een oud groot gebouw. Deze markt is een zeer druk bezochte markt. Op de markt vind je vooral veel etenswaren, loop over de markt rond en probeer hier en daar wat lekkers. Voordat je deze bezienswaardigheid gaat bezoeken is het verstandig om even op internet te kijken of hij open is. Het kan namelijk altijd zijn dat hij om een bepaalde feestdag gesloten is. Je kunt de tram nemen vanaf Williams Street om bij de Queen Victoria Market te komen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

Geschiedenis

John Batman vond in 1835 een stuk land aan Port Philip Bay. Dit gebied lag bij het uiteinde v/d rivier Yarra. Hij dacht hier een leuk dorpje van te kunnen maken en 'kocht' het terrein van 300.000 ha v/d Aboriginals voor 30 bijlen, 40 dekens, 200 zakdoekjes, 100 messen, 30 spiegels, 6 shirts, 50 scharen en 50 kilo meel. Hiermee begint de geschiedenis van Melbourne. De plaats werd vernoemd naar Lord Melbourne, een Britse premier. Vooral vanaf 1854, tijdens de goldrush, groeide de stad aanzienlijk. In 3 jaar tijd werd het inwonertal 4x zo groot.

Heb je interesse in een reis naar Melbourne? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Melbourne, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Nieuws

Artikelen