Niagara Falls

Niagara watervallen, Niagara Falls
Niagara watervallen, Niagara Falls

Niagara Falls is een stad in de Canadese provincie Ontario. De stad ligt aan de rivier Niagara tegenover de gelijknamige Amerikaanse stad Niagara Falls in de staat New York. De twee stadshelften van Niagara Falls worden in het centrum met elkaar verbonden door de Rainbow Bridge en meer naar het noorden door de Whirlpool Bridge.

De beroemdste watervallen ter wereld zijn een van de grootste attracties van Canada. Jaarlijks trekken de Niagarawatervallen zo'n 12 miljoen toeristen. Na Las Vegas zijn de Niagara Falls de grootste attractie voor pasgetrouwde stellen en stellen met plannen in die richting. Niagara Falls bestaat eigenlijk uit twee watervallen, de American Falls (aan de Amerikaanse kant) en de Horseshoe Falls aan de Canadese kant. In de loop van 12.000 jaar hebben de watervallen zich zo'n 11 km stroomopwaarts verplaatst. Ooit zullen ze opschuiven tot Buffalo aan Lake Erie en ophouden te bestaan. Op het observatieplatform kun je de watervallen goed (en gratis) bekijken. Wees wel vroeg, want het is er meestal erg druk. De spannendste manier om de watervallen te ontdekken is met de boot. De Maid of the Mist vaart tot heel dicht bij de watervallen. Je kunt Niagara Falls ook van de achterkant bekijken. Via een grot kom je ontzettend dichtbij.

Reisbureau Reisgraag.nl heeft veel kennis van Canada. Onze klanten geven ons een 9,5 op TrustPilot voor de service die wij verlenen. Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier in.

Landkaart Niagara Falls

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Niagara Falls

Marineland of Canada Inc (Niagara Falls)

Marineland of Canada Inc
Marineland of Canada Inc

MarineLand is een pretpark met een waterdierentuin, dolfijnenshows en een achtbaan en ligt in de stad Niagara Falls. Het is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in de omgeving. Het park werd geopend in 1961. Oprichter John Holer is een Sloveense immigrant die voor zijn verhuizing naar Canada voor verschillende circussen in Europa werkte.

Niagarawatervallen (Niagara Falls)

Niagarawatervallen
Niagarawatervallen

De Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld 60 meter, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert, maakt het een groot spektakel.

Skylon Tower (Niagara Falls)

Skylon Tower
Skylon Tower

De Skylon Tower is met 240 m de hoogste uitzichttoren in Niagara Falls. Vanaf de toren heb je een uniek uitzicht op de Niagarawatervallen. De toren werd op 6 oktober 1965 geopend door de gouverneur van New York, Nelson Rockefeller, en de premier van Ontario, John Robarts.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

Geschiedenis

De regio rondom de Niagarawatervallen was sinds de 17e eeuw regelmatig bewoond, eerst door Irokezen, daarna door Europese immigranten, die gefascineerd waren door de watervallen. In de vroege 19e eeuw begon het toerisme naar de watervallen op gang te komen en sinds de stichting van de stad in 1903 is dit voor Niagara Falls de belangrijkste bron van inkomsten. Als gevolg daarvan staan er in de stad veel hotels.

Heb je interesse in een reis naar Niagara Falls? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Niagara Falls, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Wellís Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Niagara Falls