Windsor

Station Windsor Canada
Station Windsor Canada

Windsor is de meest zuidelijke stad in Canada. Windsor ligt in de provincie Ontario aan de rivier Detroit, die vernoemd is naar de Amerikaanse stad aan de andere kant van de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Mede dankzij de nabijheid van Detroit is Windsor uitgegroeid tot een industriestad. Met name de automobielindustrie is hier goed ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er ook veel toeristen die via Windsor Canada in reizen. Het toerisme is zowel vanuit de Verenigde Staten als andere landen toegenomen en een nieuwe bron van inkomsten geworden voor de stad. Het grote casino is een belangrijke economische spil geworden. 

De Detroit rivier loopt langs het noorden van de stad en vormt een natuurlijke grens met Detroit. De Ouellette Avenue loopt langs de rivier en is de grootste winkelstraat van Windsor. Langs deze avenue zijn de oude woningen goed bewaard gebleven. Doordat de avenue een van de eerste straten was van Windsor werd dit als het centrale oriëntatiepunt van de stad gezien. Tegenwoordig worden nog steeds alle adressen en huisnummers vanaf deze straat doorgerekend. Een ander centraal punt in de stad is het Mic Mac Park, waar veel inwoners samenkomen en sporten. 

De stad wordt wel de geboorteplaats van het ijshockey genoemd. Deze sport is dan ook een belangrijk deel van het dagelijks leven voor veel inwoners van de stad. De St. Claire Saints speelden in de Major League Hockey. De College van Windsor is naar dit team vernoemd.

Er studeren ongeveer 16.000 studenten aan de Universiteit van Windsor. Daarnaast studeren er nog bijna 7.000 studenten aan de St. Claire College in Windsor en 1.000 aan de School of Social Work. Aangezien de stad zelf maar 210.000 inwoners telt is de aanwezigheid van de studenten merkbaar in de stad. 

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Windsor
Plaatsen in de buurt van Windsor (Canada) :
 • Toronto (331 km)
 • Niagara Falls (334 km)
 • Ottawa (681 km)
 • Montréal (837 km)
 • Québec (1059 km)
 • Winnipeg (1375 km)
 • Halifax (1586 km)
 • Regina (1878 km)
 • St. John's (2439 km)
 • Calgary (2537 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Windsor

  Detroit Zoo (Windsor)

  Detroit Zoo
  Detroit Zoo
  Kaart met locatie Detroit Zoo

  Windsor ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten is de buurstad van het Amerikaanse Detroit. Hier vind je de grote dierentuin Detroit Zoo met meer dan 3.000 dieren en 280 verschillende diersoorten. De oorsprong van de dierentuin gaat terug tot 1883.

  Odette Sculpture Park (Windsor)

  Odette Sculpture Park
  Odette Sculpture Park
  Kaart met locatie Odette Sculpture Park

  Het beeldenpark Odette Sculpture Park ligt op de oever van de rivier de Detroit in de Canadese stad Windsor. In 1997 werd het Windsor Sculpture Park gesticht met 8 beeldhouwwerken, die waren geschonken door de P & L Odette Foundation. Een aantal jaren later werd het aantal sculpturen uitgebreid en hernoemd naar de weldoeners. Inmiddels vind je 31 werken in het park, voornamelijk van Canadese kunstenaars.

  Windsor IJshockey Heritage Centre (Windsor)

  Windsor IJshockey Heritage Centre
  Windsor IJshockey Heritage Centre
  Kaart met locatie Windsor IJshockey Heritage Centre

  Het Windsor IJshockey Heritage Centre gaat over de geboorte en ontwikkeling van ijshockey en bevindt zich in het Haliburton House. Hier kom je alles te weten over de populaire sport. Hou er wel rekening mee dat het museum niet iedere dag geopend is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Windsor is een belangrijk kruispunt voor verkeer tussen Canada en de Verenigde Staten. Tussen Detroit en Windsor is het mogelijk om met de auto of bus over een van de bruggen tussen de steden te reizen. Vanuit Windsor reis je makkelijk verder naar de rest van Canada. De treinroute The Windsor Corridor rijdt van Windsor naar Québec.

  In de stad zelf is het aan te raden om gebruik te maken van het 'bike trail network'. Dit is een fietsnetwerk dat langs alle parken in de binnenstad loopt. Veel inwoners van Windsor maken hier ook graag gebruik van om naar het werk te gaan. Het is een gemakkelijke en vooral snellere manier om je te verplaatsen in het centrum.

  Geschiedenis

  In 1749 werden de eerste nederzettingen in de provincie Ontario gesticht. Een aantal van deze nederzettingen vormen nu samen Windsor. Daarmee is het na Québec de oudste Europese nederzetting in Canada. De eerste decennia was de bevolking voornamelijk Frans en werd de plaats nog Petite Côte genoemd. Dit veranderde kort na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog in 1794. De Amerikanen stichtten Sandwich dat later deel van Windsor werd. Pas 100 jaar later kreeg Windsor stadrechten. 

  Windsor was een zeer belangrijke stad in de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens de burgeroorlog van 1861 tot 1865 was Windsor de link met het noorden voor de Underground Railroad. Dit was een ondergrondse treinroute waarmee ontsnapte slaven uit de Verenigde Staten konden ontsnappen. Veel van de slaven kwamen uit het zuiden van de Verenigde Staten en probeerden zo noordelijk mogelijk te reizen, nog verder dan Windsor. Ook tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten speelde Windsor een belangrijke rol. Veel Amerikanen kwamen in Windsor rum drinken.

  Weer

  Windsor heeft een zeeklimaat. Dit betekent dat het het er vrij vaak regent, met name in augustus en de herfst. De temperatuurverschillen zijn niet zo groot als in andere delen van het land. Tijdens de zomer lopen de temperaturen op tot 24°C en in de winter daalt het tot ongeveer 4°C, met enkele dagen vorst.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Windsor