Tochni

Het plaatsje Tochni in Cyprus
Het plaatsje Tochni in Cyprus

Tochni is een dorpje in het zuiden van Cyprus. Het licht op slechts vier kilometer van het strand aan de Middellandse Zee en daardoor een zeer geschikte vakantiebestemming. Tochni is een authentiek dorp waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Niets is minder waar. Zeker in de recentere geschiedenis is Tochni een plaatsje waar zich veel heeft afgespeeld. De conflicten tussen de Turkse en Griekse Cyprioten kwamen hier tot een hoogtepunt. Nu is de situatie stabiel en is de rust weergekeerd naar de prachtige omgeving van Tochni.

Tochni ligt tussen wijn- en olijfgaarden in een vallei. De omgeving van Tochni is prachtig groen en de ideale omgeving om je terug te trekken en van je vakantie te genieten. Het net buiten de grotere badplaatsen liggende Tochni, is de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust, van wandelen houden, natuurliefhebbers zijn, een fietsvakantie willen of op ontdekkingstocht willen gaan. In de smalle straatjes van het dorpje zelf zijn enkele historische plaatsen te vinden, zoals het historische Sint Constantinos en het Eleni kerkje.

Het strand van Tochni ligt op vier kilometer van het dorpje en is gemakkelijk te bereiken met de fiets of met de auto. Daarom liggen bij Tochni ook veel mooie vakantiehuizen van vakantiegangers die komen ontspannen op het strand. De vakantiehuizen worden vaak gemaakt in de originele dorpshuizen die passen bij het authentieke karakter van Tochni.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tochni
Plaatsen in de buurt van Tochni (Cyprus) :
 • Limassol (27 km)
 • Larnaka (33 km)
 • Kakopetria (44 km)
 • Kyrenia (60 km)
 • Ayia Napa (68 km)
 • Famagusta (69 km)
 • Noord-Cyprus (70 km)
 • Nicosia (81 km)
 • Pafos (81 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tochni

  Choirokoitia (Tochni)

  Choirokoitia
  Choirokoitia
  Kaart met locatie Choirokoitia

  Choirokoita heeft als bijnaam 'oudste stad van de wereld'. Deze opgegraven stad is ongeveer 9.000 jaar oud en stamt uit de Neolitische periode. In 1998 is Choirokoitia op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Waarschijnlijk werd Choirokoitia bewoond vanaf 7.000 jaar voor Christus. In de prehistorie speelde Choirokoitia een onmiskenbare rol in de overdracht van de cultuur van het Nabije Oosten naar de Westerse wereld. Dankzij de opgravingen en onderzoek dat is gedaan naar Choirokoitia is er veel ontdekt over de menselijke samenleving in deze regio.

  Governor's Beach (Tochni)

  Governor's Beach
  Governor's Beach
  Kaart met locatie Governor's Beach

  Hoewel Tochni zelf geen strand heeft, kun je voor een zonvakantie terecht op Governor's Beach. Dit strand ligt op tien minuten afstand van Tochni. Je kunt hier heerlijk zonnen op het strand, maar ook wandelen of fietsen. Governor's Beach is geen zandstrand, maar een wit kiezelstrand. Het strand is klein, maar wel erg mooi. Het strand heeft haar naam te danken aan een Britse gouverneur die altijd wandelde en zwom bij het strand en hier met zijn entourage kwam. Governor's Beach is erg geschikt voor kinderen en op het strand ligt ook een restaurant.

  Kerk van Constantinos en Eleni (Tochni)

  De kerk van Constantinos en Eleni is een erg oude kleine kerk. Een bezoekje aan dit eeuwenoude kerkje is zeker de moeite waard. Deze kerk ligt in centrum van Tochni en is een van de historische hoogtepunten van de stad. De kerk van Constantinos en Eleni is gebouwd op een brug en heeft een prachtige architectuur. De kerk is gebouwd ter verering van de Byzantijnse Keizer Constantijn en zijn moeder Helen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cyprus bekijken.

  Vervoer

  Sinds de opening van de luchthavens bij Pafos en Larnaka heeft het toerisme zich gericht op de zuid- en westkust, waar ook Tochni zich bevindt. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol duurt ongeveer 4 uur. De directe vluchten vanuit Amsterdam zijn alleen in de hoogseizoenen te boeken.

  Als je in Tochni verblijft kun je het beste een huurauto reserveren. Hiermee kun je de omgeving goed verkennen. In de omgeving kun je met de fiets of wandelend ook veel ontdekken. Er loopt één grote weg over Cyprus heen, de A1. Over deze weg ga je gemakkelijk met de auto naar Nicosia, Larnaka en Limasol.

  Geschiedenis

  Net zoals in veel andere plaatsen op Cyprus zijn er meerdere volken in Tochni aan de macht geweest. Dit heeft duidelijk invloed gehad op Tochni en de omgeving van het dorp. In het dorp zelf komt dit het duidelijkst naar voren in de gebouwen die overgebleven zijn uit de verschillende periodes. Zo vind je er een orthodoxe kerk, moskee en een islamitische begraafplaats.

  Voor 1974 bestond het grootste deel van het dorp uit Turkse Cyprioten. In 1974 vond de Turkse invasie van Cyprus plaats. Niet op alle plekken ging dit zonder verzet. Veel Griekse Cyprioten werden uit het noordelijke deel verjaagd. Doordat veel Turkse Cyprioten in Tochni woonden was dit het doelwit van de Griekse beweging EOKA-B dat tegen de Turken streed. Er werden in totaal 85 inwoners vermoord in de gevechten.

  Weer

  Tochni kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn erg warm en droog en de winters mild en nat. De temperaturen in de zomer lopen aan de kust minder hoog op dan in het binnenland, tot ongeveer 31℃. In de winter dalen de temperaturen tot gemiddeld 15℃.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tochni