Port Said

Faluca bootje Port Said Egypte
Faluca bootje Port Said Egypte

De havenstad Port Said ligt in het noordoosten van Egypte. De stad strekt zich dertig kilometer uit langs de kust van de Mediterrane Zee. Port Said heeft meer dan 600.000 inwoners. Visserij en industrie zijn belangrijke inkomstenbronnen voor de stad. De haven van Port Said is voor de export van Egypte heel belangrijk. Goederen als katoen en rijst worden geëxporteerd, maar de haven dient ook als tussenstop voor schepen die naar het kanaal Suez varen. In Port Said zijn veel oude huizen die op iedere verdieping een balkon hebben, waardoor de stad een karakteristieke uitstraling krijgt.

Monica 'In december 2022 ben ik op studiereis geweest naar Egypte. Ik heb verschillende mooie resorts bezocht en help je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar dit land.', Monica - reisexpert Egypte gratis reisvoorstel >>

Landkaart Port Said
Plaatsen in de buurt van Port Said (Egypte) :
 • CaÔro (164 km)
 • AlexandriŽ (228 km)
 • Taba (318 km)
 • Dahab (341 km)
 • Sharm el-Sheikh (424 km)
 • El Gouna (447 km)
 • Hurghada (472 km)
 • Makadi Bay (478 km)
 • Safaga (525 km)
 • Luxor (619 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port Said

  Port Said Military Museum (Port Said)

  Port Said Military Museum
  Port Said Military Museum
  Kaart met locatie Port Said Military Museum

  Het militaire museum van Port Said (Port Said Military museum) heeft een zeer interessante collectie. Dit museum is sinds 1964 open voor publiek, acht jaar nadat de bevolking van Port Said de militairen van Frankrijk, Israël en Groot-Brittannië overwon. De oppervlakte van het museum beslaat maar liefst 7.500 m². Het museum heeft drie hallen waar verschillende collecties te zien zijn. In dit museum zijn militaire wapens en uitrustingen, Israëlische tanks, kanonnen, geweren en onderdelen van militaire vliegtuigen te zien.

  Port Said National Museum (Port Said)

  Port Said National Museum
  Port Said National Museum
  Kaart met locatie Port Said National Museum

  Het nationale museum van Port Said (Port Said National Museum) is een klein museum waar je de geschiedenis van Egypte leert kennen. Dit museum is geopend voor publiek sinds 1987. Op de eerste verdieping van het museum leer je de oudste geschiedenis van Egypte kennen, zoals de prehistorie. Koptische en islamitische artefacten, zoals manuscripten, munten en textiel zijn te bewonderen op de tweede verdieping. Daarnaast vind je er mummies, sarcofagen, beelden en andere artefacten.

  Suez Canal Authority Building (Port Said)

  Suez Canal Authority Building
  Suez Canal Authority Building
  Kaart met locatie Suez Canal Authority Building

  Het Suez Canal Authority Building is een van de historische gebouwen in Port Said en is gebouwd in 1895. Het gebouw werd toen gebruikt als het hoofdkwartier bij het Suez kanaal, vanuit waar het verkeer in de gaten werd gehouden en de voorbijtrekkende schepen werden geteld. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het Suez Canal Authority Building gekocht door de Britten en werd het gebruikt als basis van de Britten in het Midden-Oosten, totdat zij vertrokken in 1956. Tegenwoordig is het gebouw bezit van de Suez Canal Authority in het gebouw. De Suez Canal Authority bezit het Suez Kanaal, behoudt het kanaal en regelt het verkeer. Tegen betaling kun je als toerist een kijkje nemen in het gebouw op zaterdag tot en met donderdag.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Egypte bekijken.

  Vervoer

  Op 6 kilometer afstand van Port Said ligt het Port Said Airport. Sinds 1996 worden er echter geen vluchten meer uitgevoerd naar en vanaf dit vliegveld. Vanaf Port Said rijden treinen naar verschillende grote steden in Egypte, waaronder Caïro en Alexandrië . Met de ferry kun je gratis reizen naar het zusje van Port Said, Port Fouad. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Vervoer in de stad zelf is mogelijk per bus of taxi.

  Geschiedenis

  Port Said is gesticht in 1859. De stad had geen lokale voedings- en energiebronnen, alles wat de stad nodig had moest geïmporteerd worden. Door deze grote vraag naar producten was de stad al snel een bruisende havenstad. Tien jaar na de stichting van de stad, had Port Said al 10.000 inwoners. In 1902 begon Port Said met het exporteren van katoen via Port Said. Een grote verandering in de infrastructuur vond plaats in 1904, toen er een spoorweg naar Caïro werd geopend. Doordat Port Said een handelsstad was, vestigden zich er mensen van verschillende nationaliteiten en met verschillende beroepen. In 1976 werd de haven van Port Said uitgeroepen tot een belastingvrije haven. Dit trok inwoners uit heel Egypte aan, waardoor het inwonersaantal sterk steeg. Tegenwoordig heeft Port Said meer dan 600.000 inwoners.

  Weer

  Port Said heeft een heet woestijnklimaat. In de zomermaanden wordt het er gemiddeld 30 graden Celsius. De temperatuur kan op een hete dag oplopen tot 40 graden Celsius.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Port Said