Kilkenny

Kasteel Kilkenny, Ierland
Kasteel Kilkenny, Ierland

Kilkenny ligt in het zuidoosten van Ierland. Kilkenny is de hoofdstad van County Kilkenny. De stad is beroemd door de vele middeleeuwse gebouwen in het centrum. De belangrijkste gebouwen zijn Killkenny Castle en St. Canice's Cathedral. De stad heeft verschillende brouwerijen, waaronder de St. Francis Abbey Brewery die vroeg in de 18e eeuw werd opgericht door de heren Cole en Smithwick, en die sinds de jaren '60 deel uitmaakt van de Guinness Ireland Group. Bieren die gebrouwen worden zijn o.a. Smithwicks en Killkenny. Zo`n 80% van het bier dat tegenwoordig in Kilkenny wordt gebrouwen is het Amerikaanse Budweiser (onder licentie).

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kilkenny
Plaatsen in de buurt van Kilkenny (Ierland) :
 • Waterford (44 km)
 • Kildare (61 km)
 • Limerick (93 km)
 • Dublin (103 km)
 • Shannon (110 km)
 • Cork (118 km)
 • Ennis (119 km)
 • Kinsale (136 km)
 • Galway (139 km)
 • Killarney (167 km)
 • Ervaringen

  op 30 december 2014 plaats: Kilkenny, reisperiode: december 2014

  Een heel leuk oud plaatsje, met naast de oude middeleeuwse sfeer ook het echte Ierland gevoel door de gekleurde pubs. Leuk om doorheen te slenteren zonder verder doel of juist voor de fanatieke gebouwen bezoeker!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kilkenny

  Black Abbey (Kilkenny)

  Een van de oudste kerken in Kilkenny is de Black Abbey. De kerk is vernoemd naar de 'Black friars', dit waren leden van de Dominicaanse orde. Ze werden zo genoemd vanwege de zwarte mantels die ze droegen. De kerk is in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van William Marshal. Een mooie bezienswaardigheid in de kerk is de 'Rosary Window'. Dit is een prachtige glas in lood raam uit 1892.

  Kilkenny Castle (Kilkenny)

  Kilkenny Castle
  Kilkenny Castle
  Kaart met locatie Kilkenny Castle

  Kilkenny Castle kijkt uit over rivier de Nore en is vanwege de mooie omgeving een populaire attractie. Het 12e eeuwse kasteel heeft schitterende tuinen, vele bospaden, kleine meren en rozentuinen. Bezoekers kunnen het goed bewaarde kasteel op eigen gelegenheid verkennen. In het kasteel lopen enthousiaste voorlichters rond die met plezier meer vertellen over de kamers en de rijke geschiedenis van Kilkenny Castle.

  St. Canice's Cathedral (Kilkenny)

  St. Canice's Cathedral
  St. Canice's Cathedral
  Kaart met locatie St. Canice's Cathedral

  St. Canice's Cathedral staat ook wel bekend als Kilkenny Cathedral en is de op een na langste kathedraal van Ierland. Deze indrukwekkende kathedraal is tussen 1202 en 1285 gebouwd. Op dezelfde plek stond in de 6e eeuw al een kerk: de Church of St Canice. De kathedraal heeft zijn originele vorm door de jaren heen behouden. De ronde toren van de kathedraal is een van de weinige torens in Ierland die open is voor het publiek. De toren biedt een uitstekend uitzicht over Kilkenny.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ierland bekijken.

  Vervoer

  Een aantal keer per dag stopt de trein in Kilkenny die van Dublin naar Waterford rijdt.

  Geschiedenis

  St. Canice is degene die in de 6e eeuw de stad zijn naam gaf, het Ierse Cill Chainnigh betekent Kerk van Canice. Het Ierse parlement heeft in de 14e eeuw tijdlang zitting gehad in de stad.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kilkenny