Waterford

Ardmore County Waterford, Ierland
Ardmore County Waterford, Ierland

Waterford ligt in het zuiden van Ierland in de County Waterford. Het beroemdste product uit de stad is Waterford Kristal dat sinds 1783 in de stad wordt gemaakt. De stad heeft ook een hogeschool, het Waterford Institute of Technology.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Waterford
Plaatsen in de buurt van Waterford (Ierland) :
 • Kilkenny (44 km)
 • Kildare (100 km)
 • Cork (101 km)
 • Limerick (112 km)
 • Kinsale (115 km)
 • Shannon (130 km)
 • Dublin (134 km)
 • Ennis (143 km)
 • Killarney (165 km)
 • Galway (172 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Waterford

  Christ Church Cathedral (Waterford)

  De Christ Church Cathedral is gelegen in het hart van Waterford. Op deze plek stond eerst een kerk die gesticht was door de Vikingen. De Engelse ridder Strongbow en Ierse Prinses Aoife trouwde hier in 1170. In de 13e eeuw werd Waterford veroverd door de Noormannen. Zij bouwden op dezelfde plek een gotische kathedraal. In 1773 besloot de gemeenschap om hier de Christ Church Cathedral te bouwen. De kathedraal is het hele jaar door geopend voor het publiek.

  House of Waterford Crystal (Waterford)

  House of Waterford Crystal
  House of Waterford Crystal
  Kaart met locatie House of Waterford Crystal

  House of Waterford Crystal is de geboorteplaats van de beroemde kristallen producten uit Waterford. Met behulp van de traditionele methoden worden de mooiste producten gemaakt. De ambachtslieden van House of Waterford Crystal smelten meer dan 750 ton kristal per jaar om meer dan 45.000 kristallen creaties te produceren. Deze prachtige creaties worden vaak ook met de hand afgewerkt of gegraveerd. House of Waterford Crystal is geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe de kristallen producten tot stand komen.

  Waterford Treasures (Waterford)

  Waterford Treasures is de verzamelnaam voor drie musea in de 'Viking Triangle'. Deze 'driehoek' is onderdeel van het cultureel erfgoed in Waterford. Het wordt zo genoemd vanwege de 1000 jaar oude viking muren die ooit om dit gebied heen stonden. De meest beroemde gebouw in de driehoek is Reginald's Tower. Hier is tegenwoordig het Viking Museum gevestigd. De andere musea in dit gebied zijn: Bischop's Palace Museum en Medieval Museum. Kortom, wil je een museum bezoeken? Kom dan naar de Viking Triangle en bezoek een van de drie (of alle) musea.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ierland bekijken.

  Geschiedenis

  Vanaf het jaar 795 waren de Vikingen de kust van Ierland aan het plunderen, en al snel bleven zij ook in Ierland overwinteren, in havens die zij Longphorts noemden. Zo'n longphort werd in 853 bij het huidige Waterford gesticht. Rond 902 werden alle longphorts verlaten doordat de Vikingen door de Ieren werden verjaagd. Volgens verhalen kwamen de Vikingen rond 914 terug en stichtte de stad Waterford. Tijdens de Middeleeuwen was Waterford Ierland's tweede stad, na Dublin. Waterford's perkamenten boek (1361-1649) representeert het eerste gebruik van de Engelse taal in Ierland voor officiële doeleinden. De 18e eeuw bracht veel voorspoed voor de stad. In de 19e eeuw bloeiden industrieën zoals glasmakerij en schipbouwerij in de stad. Thomas Francis Meagher (Meagher van het zwaard), een Ierse nationalist, maakte de eerste Ierse drie-kleur. Hij bracht het met hem mee uit Frankrijk, en de vlag werd voor het eerst uitgehangen in Waterford.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Waterford