Bikaner

Bikaner in India
Bikaner in India

Bikaner ligt in de noordelijke regio van India, Rajasthan in het hart van de Tharwoestijn. Bikaner toont nog steeds zijn oude rijkdom door middel van paleizen en forten die gemaakt zijn van rode zandsteen. De stad heeft een aantal van 's werelds beste kamelen en huisvest daarom ook de grootste kamelen fokkerijen en onderzoekscentrum. Het heeft ook niet voor niets de bijnaam 'Camel Land'. Elk jaar vindt er in Bikaner een kamelenfestival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen en muzikale optredens. In Bikaner vind je de unieke tempel Karni Mata bij Deshnok ook wel 'Ratten Tempel' genoemd. Dit komt omdat er meer dan 25.000 zwarte ratten in de tempel leven. Deze heilige ratten worden kabbas genoemd, jaarlijks komen er duizenden mensen van heinde en ver om deze beesten te eren. De stad is rijkelijk gevuld met historische gebouwen maar de belangrijkste is het Junagarh fort.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bikaner
Plaatsen in de buurt van Bikaner:

Ervaringen

Andre op 28 oktober 2017 plaats: Bikaner, reisperiode: oktober 2017

Een authentieke stad met veel kamelen en lawaaiige straten. Kapper was goed. Eettentje savonds lekker en goedkoop.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bikaner

Festivals (Bikaner)

Festivals
Festivals

In Bikaner worden jaarlijks verschillende festivals gehouden. Zo is er het Aksaye Tritya festival, waarop de oprichting van de stad wordt herdacht met muziek, dans en verschillende activiteiten. Ook wordt er elk jaar in januari een kamelenfestival georganiseerd. Naast de kamelen zijn er dan diverse culturele activiteiten te zien en te doen. De dansvoorstelling is er bijvoorbeeld een van het soort dat je eigenlijk niet mag missen.

Fort Junagarh (Bikaner)

Fort Junagarh
Fort Junagarh

Het Fort Junagarh werd tussen 1588 en 1593 gebouwd door Raja Rai Singh en zijn prime minister. Oorspronkelijk werd het fort Chintamani genoemd, maar dit werd omgedoopt tot Junagargh of 'oud fort' aan het begin van de 20e eeuw. Het is een van de weinige forten in Rajasthan dat niet gebouwd is op een heuvel. Het moderne deel van de stad Bikaner is om het fort heen gebouwd.

Lalgarh Paleis (Bikaner)

Lalgarh Paleis
Lalgarh Paleis

Lalgarh Paleis ligt ten noorden van de stad Bikaner en wordt vanwege de rode kleur van het zandsteen ook wel het Rode Fort genoemd. Het paleis is in 1902 gebouwd in opdracht van Maharaja Ganga Singh. Behalve het gebouw zelf zijn ook de tuinen een echte bezienswaardigheid. In de achtertuin van het paleis staat een van de treinwagons van de Maharaja. Zij is zelf overleden, maar haar kinderen wonen nog wel in een deel van het paleis.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld is die van Jodhpur, op 253 km afstand. Bikaner is per trein verbonden met Calcutta, Delhi, Jaipur, Jodhpur en Kalka. De beste manier om door India te reizen is per spoor. Het is comfortabel en zuinig. Alle grote steden zijn met elkaar verbonden zo kun je van Rajasthan de trein nemen naar Bikaner. Dit duurt ongeveer 5 uur. De bus is ook een optie maar houdt er dan wel rekening mee dat je dan een uur langer onderweg bent dan met de trein. Ben je in Bikaner en zoek je vervoer om van punt A naar punt B te komen? Een kamelenrit is de meest populaire (en misschien ook wel gekste en leukste) manier om jezelf te verplaatsen.

Geschiedenis

Bikaner is gesticht in 1488 na Chr. door de Rathar-prins Rao Bikaji, een van de 5 nakomelingen van Rao Jodhaji. Het verhaal verteld dat Bikaji zijn vader Dubar verliet omdat hij was gekwetst door een ongevoelige opmerking van de man. Toen hij na maanden van reizen in de Jangladesh kwam besloot hij daar zijn eigen koninkrijk op te zetten. Het was toen nog een onherbergzaam gebied, maar lag wel op de oude karavaanroute, komende vanuit West-Centraal-Azië. Langzaam veranderde de plaats in een indrukwekkende stad.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Bikaner? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bikaner, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Bikaner