Jaisalmer

Jaisalmer in India
Jaisalmer in India

Jaisalmer ligt midden in de woestijn aan de grens met Pakistan. Jaisalmer ligt in de gelijknamige district Jaisalmer. Het is een van de meest exotische plaatsen van India. Het is een middeleeuws aandoend woestijnstadje. De kern van Jaisalmer is de oude stad, een doolhof van nauwe straatjes. Jaisalmer is bekend om zijn prachtige borduurwerk, waar kleine stukjes glas in zijn verwerkt. Het wordt aangebracht op kleding, textiel en portomonnees.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Jaisalmer
Plaatsen in de buurt van Jaisalmer:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jaisalmer

Binnenstad van Jaisalmer (Jaisalmer)

Binnenstad van Jaisalmer
Binnenstad van Jaisalmer

De binnenstad van Jaisalmer is zeker de moeite waard om te bezoeken en dan vooral de zogenaamde haveli's. Dit zijn statige herenhuizen die ooit gebouwd zijn door de rijke kooplieden van Jaisalmer. Dit zal rond de 18e en 19e eeuw geweest zijn, toen de handel op gang kwam in deze stad. Een van de mooiste haveli's is het Patwon ki Haveli. Dit herenhuis telt vijf verdiepingen.

Kameelsafari (Jaisalmer)

Kameelsafari
Kameelsafari

Jaisalmer leent zich bij uitstek voor de kameelsafari. Je kunt op ontdekkingstocht langs de prachtige zandduinen, de schitterende tempeltjes en de kleine dorpjes. Het is even wennen wanneer je de kameel opstapt: het waggelende lichaam brengt mensen vaak uit evenwicht. Wanneer je er echter een beetje aan gewend bent kun je ontspannen genieten van de omgeving, terwijl een gids jou de weg wijst.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Geschiedenis

In 1156 stichtte Raval Jaisal een ommuurde burcht die hij Jaisalmer noemde. Door de strategische ligging aan de karavaanroutes tussen India en Centraal-Azië kwam Jaisalmer al snel tot bloei. Jaina-kooplieden vestigden in de stad en vergaarden grote kapitalen. De geweldige jainatempels uit de 12e tot 15e eeuw getuigen nog van hun welvaart. Door de geïsoleerde ligging van de stad en door hun dapperheid wisten de Bhati`s hun onafhankelijkheid tegenover de sultans van Delhi met redelijk succes te verdedigen. Toch werd de stad meerdere malen door de sultans belegerd, waarbij grote verwoestingen werden aangericht. De grootste bloei bereikte Jaisalmer in de 17e en 18e eeuw. De stad buiten de muren van de burcht werd ommuurd en handelaren bouwden koopmanshuizen. Maar door de opening van de haven van Bombay kwam er een abrupt einde aan de groei.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Jaisalmer? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Jaisalmer, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Jaisalmer