Het eiland Sal van A tot Z

De stranden van Sal zijn erg geliefd
De stranden van Sal zijn erg geliefd

Sal is een van de Kaapverdische eilanden en erg geliefd bij toeristen. Ongeveer de helft van de reizigers die Kaapverdië bezoekt, kiest Sal als verblijfplaats. Vanwege het heerlijke warme klimaat en de prachtige lange zandstranden kijken wij hier niet van op. Ben jij benieuwd geworden naar dit Kaapverdische pareltje? Wij geven graag een indruk van Sal door het eiland te beschrijven van A tot Z.

Sandra 'Kaapverdiė is de perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! De eilanden verschillen sterk onderling van groen en bergachtig tot aan het zonnige Sal met witte stranden en prachtig blauwe zee. Op Sal vindt je het gezellige centrum van Santa Maria met een heerlijke baai en diverse restaurantjes. In een van de beachbars aan Ponta Preta beach geniet je van een cocktail bij een zonsondergang. Wat je zeker niet mag missen is een eilandtour die je meeneemt langs de authentieke dorpjes en je het echte leven op Sal laat zien. Tip: Sal is een topbestemming voor kitesurfers!', Sandra - reisexpert Kaapverdiė gratis reisvoorstel >>

A van Aeroporto Internacional Amílcar Cabral

De belangrijkste internationale luchthaven van Kaapverdië ligt op Sal. Het vliegveld is vernoemd naar Amílcar Cabral, een revolutionaire leider. Aeroporto Internacional Amílcar Cabral verwelkomt jaarlijks veel reizigers van over de hele wereld.

B van Blue Eye

Een natuurwonder dat te zien is aan de kust van Buracona is de zogenaamde 'Blue Eye'. Het is een grot met een natuurlijk zwembad die door de oceaan is gevormd tussen de rotsen. Het water kleurt magisch helderblauw als het zonlicht recht boven de opening schijnt. Dit heeft iets weg van een oog en is prachtig om te zien.

Blue eye
Blue eye
Vraag gratis een offerte aan

C van Cachupa

Cachupa is een bekend nationaal gerecht van Kaapverdië. Tijdens je verblijf op Sal moet je dit gerecht dan ook zeker proberen. Het is een stoofpot van maïs en bonen die je bijna in elk restaurant kunt verkrijgen. Cachupa wordt meestal ook bereid met vis of vlees.

D van Duiken

Sal heeft meer dan 20 officiële duikspots en is daarom de ideale bestemming voor een duikvakantie. De lokale onderwaterwereld is uniek en staat bekend om de verscheidenheid. Mooie duikspots zijn: Buracona, Choclasse en Farol Baiox. Het Santo Antoa scheepswrak en Kwarwit scheepswrak zijn ook aan te raden. Duiken in Kaapverdië is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

E van Espargos

Espargos is de hoofdstad van Sal. De stad heeft zijn naam te danken aan de wilde asperge die op het eiland groeit. De meeste mensen trekken naar het toeristische dorp Santa Maria. Espargos is echter ook leuk om gezien te hebben. De E staat ook voor excursies, want die kan je op het eiland Sal veel maken ! Je leest er alles over in ons artikel over de leukste bezienswaardigheden van Sal. 

F van Flora en Fauna

De flora en fauna van Sal is niet gevarieerd vanwege het droge klimaat. Regen komt hier nauwelijks voor waardoor het landschap nogal kaal is. Er leven echter wel veel verschillende vogelsoorten op Sal.

G van Grogue

Grogue is de naam van de nationale drank van Kaapverdië. Het is een sterke rum gemaakt van rietsuiker. De Kaapverdiërs zijn dol op dit drankje en ook op Sal zul je veel plekken vinden waar je Grogue kunt verkrijgen.

H van Hotels

Kaapverdië heeft meerdere eilanden, maar Sal wordt het vaakst door toeristen bezocht. Het eiland heeft dan ook een ruim aanbod aan hotels. Wil je in alle luxe het land ontdekken? Verblijf dan in een van de hotels uit onze top 5 luxe hotels.

Een van de luxe hotels op Sal
Een van de luxe hotels op Sal

I van Internet

De meeste resorts en hotels bieden gratis of tegen betaling internet aan. Sal heeft ook een aantal internetcafés waar je terecht kunt.

J van Juni

De maand juni is een geschikte maand om naar Sal te gaan. De beste reistijd voor Sal is de periode van oktober t/m december en april t/m juni.

K van Kaapverdische escudo

De escudo is de nationale munteenheid van Kaapverdië. De escudo is gekoppeld aan de euro en de wisselkoers staat vast. Één euro is ongeveer 110 escudo. Op sommige bekende plaatsen, zoals Sal, wordt soms ook de euro als valuta geaccepteerd.

L van Luieren

Wil je even helemaal niks doen, maar in een resort of op het strand lekker luieren? Sal is perfect voor een strandvakantie. Er zijn niet veel grote bezienswaardigheden op het eiland. De meeste reizigers komen hier dan ook om tot rust te komen.

M van Monte Grande

Monte Grande is een berg in het noorden van Sal. Met een hoogte van 405 meter is dit tevens het hoogste punt van het eiland. De berg maakt deel uit van een beschermd landschap.

N van Natuur

Hoewel Kaapverdië bekend staat om de prachtige natuur, zul je dit op Sal niet terug zien. Sal bestaat vooral uit rotsen en zand. Voor een groen landschap kun je beter naar een van de nabijgelegen eilanden.

O van Openbaar vervoer

Er zijn geen openbare vervoersmaatschappijen te vinden op Sal. Er zijn wel veel taxibedrijven aanwezig op het eiland.

P van Palmeira

Palmeira is een belangrijke havendorp in het noordwesten van Sal. Het is een leuk dorpje om te bezoeken, omdat je hier meer meekrijgt van het lokale leven in vergelijking met het toeristische Santa Maria. Elke ochtend komen de vissersboten binnen en wordt er vis op de kade schoongemaakt. Toeristen komen dit tafereel vaak aanschouwen. Palmeira heeft daarnaast ook veel gezellige cafeetjes.

De vis wordt op de kade schoongemaakt
De vis wordt op de kade schoongemaakt

Q van Quad

Het landschap van Sal is ruig, kaal, dor en vlak. Je kunt dit bijzondere landschap goed verkennen met een quad. Er worden verschillende quadexcursies aangeboden.

R van Reisdocumenten

Wanneer je naar Kaapverdië reist is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een toeristenvisum. Een visum kun je van tevoren aanvragen bij de consulaat van Kaapverdië in Rotterdam of de ambassade van Kaapverdië in Brussel. Je hebt uiteraard ook een paspoort nodig. Deze moet na vertrek nog minstens zes maanden geldig zijn en twee lege pagina's bevatten voor het visum.

S van Strand

Sal is geliefd bij strandliefhebbers. Het strand van Santa Maria is het mooiste strand op Sal. Dit zandstrand is breed en maar liefst 8 kilometer lang. Vanwege het witte zand en het prachtige azuurblauwe water is het erg populair. Er zijn rondom het strand veel hotels en voorzieningen te vinden.

Strand Santa Maria
Strand Santa Maria

T van Terra Boa

Een excursie die vaak gemaakt wordt, is het bewonderen van de luchtspiegelingen van Terra Boa. Terra Boa is een dorre vlakte tussen drie vulkanische heuvels. Wanneer de zon fel schijnt, kun je in de verte de lucht zien spiegelen.

U van Uitgaan

Wil je uitgaan op Sal? Dan kun je het beste naar Santa Maria. Let er wel op dat uitgaan op Sal anders is dan op andere populaire eilanden. Het is geen bestemming waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. In Santa Maria vind je vooral restaurants en bars met livemuziek. Grote discotheken zul je hier niet tegenkomen.

V van Vis

De visserij is een belangrijke inkomstenbron van Sal. Je kunt verse vis kopen bij de lokale vissers of in de ochtend meegaan om te zien hoe ze gevangen worden. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf te gaan vissen. Er zijn genoeg organisaties op het eiland die boten verhuren en ook begeleiding aanbieden.

W van Watersport

Sal heeft uitstekende condities voor watersport mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld goed wind- en kitesurfen vanwege de noordoostelijke wind en het heerlijke klimaat. Er worden regelmatig surfwedstrijden gehouden.

X van ?

Y van ?

Z van Zout

De grond van Sal is zout en vroeger werd er dan ook veel zout geproduceerd bij de zoutmijnen. Tegenwoordig kun je de zoutmijnen bezoeken om te zien hoe het zou gewonnen werd. Een aanrader is de zoutpan van Pedra de Lume. Hier vind je een enorme krater met zout water net zoals de Dode Zee. Het is mogelijk om hier te ervaren hoe het is om te drijven zonder te zinken. Leuk feitje: Sal heeft zijn naam te danken aan de zoutpannen. Sal betekent in het Portugees namelijk 'zout'.

Een oude zoutwinningsfabriek op Sal
Een oude zoutwinningsfabriek op Sal


Hotel tip : Tui Blue Cabo Verde !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen