KaapverdiŽ: Wist je dat?

Een groene oase op Boa Vista
Een groene oase op Boa Vista

Als je van plan bent om naar Kaapverdië op vakantie te gaan, is het altijd leuk om wat meer te weten over dit land. We schreven daarom de 'Wist je dat?' over Kaapverdië, zodat je met de leukste weetjes over alle eilanden op reis gaat.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat...

… Kaapverdië een archipel is en uit vele eilanden bestaat? Er worden in totaal 9 eilanden bewoond. Bijna 90% van het toerisme gaat naar de eilanden Sal en Boa Vista

… Het hoogste punt van de eilandengroep de Pico de Fogo is? Deze actieve vulkaan heeft een hoogte van maar liefst 2.829 meter.

Pico de Fogo
Pico de Fogo


… Kaapverdië vroeger een Portugese kolonie was? Dit gebeurde in 1587, waarmee de eilanden een belangrijke locatie vormden voor slavenhandel. In 1975 werd het land onafhankelijk van Portugal. De taal wordt dan ook veel gesproken op de eilanden. 

… De inwoners van Kaapverdië hierdoor een mix zijn van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven en zeevaarders die er land kwamen? Je ziet dan ook alle kleuren huid en ogen en nergens anders zie je zo'n diverse mix van mensen. 

… Dat Portugees de officiële taal is van Kaapverdië, maar er daarnaast vooral Crioulo gesproken wordt? Dit is een mix van de Portugese en Afrikaanse talen. Eigenlijk is het een soort dialect van het Portugees. Dit dialect is echter verschillend per eiland.

… Het voetbalteam van Kaapverdië de bijnaam 'Blue Sharks' heeft?

… Dat de meeste zwembaden op de eilanden gevuld zijn met zout water? Dit komt doordat er weinig zoet water aanwezig is op de eilanden. Wel is het zo dat zout water weer goed voor je huid is en je wordt er lekker bruin van.

… In Kaapverdië ze het motto ''no stress'' aanhouden?

… Kaapverdië ter hoogte van de Sahara ligt? Dit is een van de warmste en droogste gebieden ter wereld. De eilanden zijn dan ook een soort uitlopers van de Sahara, waardoor een zandstorm niet ondenkbaar is.
Zandduinen in Kaapverdië
Zandduinen in Kaapverdië


… Veel van de Kaapverdianen in het buitenland wonen? Zo leven er meer dan 500.000 Kaapverdianen in de Verenigde Staten, 150.000 in Portugal en meer dan 30.000 in Nederland. In Kaapverdië zelf wonen bijna 500.000 mensen.

… Het grootste deel (90%) van het voedsel geïmporteerd is op de eilanden? Er is namelijk bijna geen landbouw mogelijk. Ze leven voornamelijk van visvangst en op de grotere eilanden van toerisme. 

… Er voor iedere twee mensen op de eilanden wel één geit is?

… Meer dan de helft van de bevolking woont op het eiland Santiago?

… Het in de zomermaanden erg druk is op Kaapverdië? Juist het voorjaar en het najaar is de perfecte tijd om dit land te bezoeken, dan heb je namelijk de minste kans op regen en is het er toch nog 26 tot 30 graden.

… Het in de winter twee uur vroeger in Kaapverdië is dan in Nederland en in de zomer drie uur?

… Kaapverdië kilometers lange zandstranden heeft, waar je optimaal kan genieten van de zon en de zee?

...De stranden een geliefde broedplaats zijn van de reuzenschildpadden die er hun eieren uitbreiden in het zand? Je kunt op verschillende plekken naar deze broedplaatsen toe wandelen. 
Stranden op Sal
Stranden op Sal


 

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,4

Gerelateerde artikelen