Reisadvies: Is Kaapverdiė een veilig vakantieland?

Relaxen op het strand
Relaxen op het strand

Voor de westkust van Afrika ligt de eilandengroep wat wij Kaapverdië noemen. De officiële naam van het land is República de Cabo Verde. Het land bestaat uit 9 bewoonde eilanden waarvan de afstand tussen sommigen, 350 kilometer is. Als je van plan bent af te reizen naar dit land dan is het fijn om te weten of Kaapverdië een veilig vakantieland is. Alles daarover lees je in dit artikel.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Kaapverdiė? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

RIU Palace Cabo Verde * * * * *
Sal / Santa Maria
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė
RIU Touareg * * * * *
Boa Vista / Lacacao
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė
RIU Karamboa * * * * *
Boa Vista / Morrinho de Baguincho
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė
Royal Horizon Boa Vista * * * *
Boa Vista / Praia da Chave
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė
RIU Funana * * * * *
Sal / Santa Maria
8,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė
Oįsis Salinas Sea * * * * *
Sal / Santa Maria
8,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Kaapverdiė

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Over het algemeen staat Kaapverdië niet bekend als een onveilig land. De grootste stad van het land, Praia staat zelfs bekend als de op één na veiligste hoofdstad van Afrika. Zoals in elk land ter wereld vind je ook op Kaapverdië zakkenrollers en oplichters, vooral in de toeristische gebieden zoals Mindelo en Praia. Ondanks dat er regelmatig berovingen zijn, die ook overdag plaats vinden, hoef je er niet meer op je hoede te zijn dan in een gemiddelde Europese stad. Het is niet nodig om paranoïde door een stad te lopen, dit zou ten koste gaan van je vakantieplezier. Al met al is Kaapverdië een zeer veilig vakantieland.
Kaapverdië

Onveilige gebieden

Er zijn geen onveilige gebieden in Kaapverdië.

Veiligheid Praia

Op het eiland Santiago vind je het hoofdstad van Kaapverdië, Praia. Van het hele land is Praia de minst veilige stad. Het toeristische deel van de stad is overdag prima te bezoeken en daar hoef je je niet onveilig te voelen. 's Nachts kun je, zeker als vrouw zijnde, beter een taxi nemen naar de plaats van bestemming. Het is altijd een goed idee om je te laten adviseren door het hotelpersoneel wanneer je plannen hebt om iets te bezoeken, want tenslotte weet de lokale bevolking meer over de veiligheid dan ieder ander. Voor alsnog hoef je je absoluut niet onveilig te voelen want in vergelijking met Rotterdam of Amsterdam is Kaapverdië nog veiliger.

Houd hier ook rekening mee

  • Noteer altijd telefoonnummer voor noodgevallen. Wanneer je direct hulp nodig hebt dan bel je 132 voor de politie, 131 voor medische hulp en/of brandweer. Op Kaapverdië is geen Nederlandse ambassade, daarvoor kun je contact opnemen met de ambassade in Dakar, Senegal.
  • Zorg ervoor dat je de 'find my phone'-app op je mobiele telefoon hebt gedownload. Als je deze kwijt bent of als hij gestolen is kun je door middel van deze app de locatie traceren waar de telefoon zich op dat moment bevindt. Er zijn ook apps die de toegang tot je telefoon op afstand kan blokkeren.
  • Wanneer je eropuit gaat kun je beter je portemonnee thuis laten. Het is verstandiger om alleen cash mee te nemen zodat je bij het verlies van je portemonnee niet gelijk alle passen kwijt bent. Veel hotels beschikken over kluisjes waar je je spullen veilig kunt opbergen.
  • Ga 's avonds en 's nachts nooit alleen over straat, je kunt beter een taxi nemen naar de plaats van bestemming.
  • Wees vriendelijk tegen anderen, want wie goed doet die goed ontmoet.

Link

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Heeft u interesse in een reis naar Kaapverdiė? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen