Reisadvies: Is KaapverdiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies KaapverdiŽ
Reisadvies KaapverdiŽ

KaapverdiŽ is een heerlijke vakantiebestemming voor zon, zee en strand. Voordat je op vakantie gaat naar deze bestemming, is het goed om te weten wat het reisadvies voor KaapverdiŽ is. Aan de hand van onze eigen ervaring samen met de informatie vanuit de overheid hebben wij een artikel geschreven over het reisadvies voor KaapverdiŽ.

Voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische eilanden. De officiële naam van het land is República de Cabo Verde, maar wij noemen het Kaapverdië. Kaapverdië bestaat uit negen bewoonde eilanden. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme, van prachtige zandstranden met een turquoise zee tot een adembenemende natuur. Ben je van plan op vakantie te gaan naar Kaapverdië? Dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten of het een veilig vakantieland is. Over het algemeen staat Kaapverdië bekend als een veilig vakantieland. Tijdens onze studiereis in dit prachtige land kunnen wij dit alleen maar bevestigen. Alles over de veiligheid van de Kaapverdische eilanden lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Kaapverdië

Het reisadvies voor Kaapverdië is geel. Om het land in te mogen reizen, moet je een aantal dingen doen. Alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een coronabewijs. Dit mag een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs zijn. Het vaccinatiebewijs moet laten zien dat je volledig bent gevaccineerd (3 dosissen). Het negatieve testbewijs moet bestaan uit een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur). Daarnaast moeten alle reizigers vooraf een registratieformulier invullen. Naast het digitaal registreren moet je ook luchthavenbelasting betalen bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Tot slot dienen alle reizigers bij aankomst in Kaapverdië verplicht een temperatuurmeting te ondergaan. Bij koorts krijg je verder medisch onderzoek, op eigen kosten. Er kan naar de andere eilanden gereisd worden per vliegtuig of boot. Daarvoor gelden dezelfde voorwaarden als bovenstaand. Houd er rekening mee dat die CoronaCheck app niet geldig is in Kaapverdië. Jouw coronabewijs dien je dus uitgeprint bij je te hebben.
Reisadvies Kaapverdië

Onveilige gebieden Kaapverdië

Er zijn geen onveilige gebieden op Kaapverdië. Houd wel rekening met de sloppenwijken rondom de hoofdsteden van de eilanden. Het wordt afgeraden hier zonder begeleiding doorheen te reizen.

Paul Valley op Santo Antao
Paul Valley op Santo Antao
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Kaapverdië

Op het eiland Santiago vind je de hoofdstad van Kaapverdië: Praia. Dit is de op één na veiligste hoofdstad van Afrika, maar in Kaapverdië is Praia juist de minst veilige stad. Dit komt met name door de criminaliteit. Het toeristische deel van de stad is overdag prima te bezoeken en daar hoef je je ook niet onveilig te voelen. Het gaat met name om de sloppenwijk en het bezoeken van de stad na zonsondergang. Criminaliteit vindt zowel overdag als 's avonds plaats in de vorm van overvallen en berovingen. Soms gaat dit gepaard met geweld. Hetzelfde geldt voor de steden Mindelo op São Vicente en Espargos op Sal. Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang in je eentje de straat op. Ondanks de criminaliteit hoef je je absoluut niet onveilig te voelen want in vergelijking met Rotterdam en Amsterdam is Kaapverdië nog veiliger.

De hoofdstad Praia op Santiago
De hoofdstad Praia op Santiago

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Kaapverdië is een paspoort nodig. Deze dient bij aankomst nog minstens zes maanden geldig te zijn.
  • Voor de Nederlandse nationaliteit is een visum verplicht. Deze is vooraf aan te vragen of bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdië.
  • Bewaar de reisdocumenten in een kluis in het hotel of op een andere veilige plek.
  • Het gebruik en in het bezit zijn van drugs wordt zwaar bestraft in Kaapverdië.
  • Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang alleen de straat op.

Heb je extra ruimte in jouw bagage? Neem dan schoolspulletjes mee zoals schriften, pennen, potloden et cetera. Deze spullen komen ze echt te kort op de Kaapverdische eilanden en hier zijn de schoolkinderen heel blij mee! Vraag in het hotel of bij de host of hostess na waar je de spullen het beste kunt afgeven.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Kaapverdië kan je terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen