Reisadvies: Is KaapverdiŽ een veilig vakantieland?

Strand op het Kaapverdische eiland Sal
Strand op het Kaapverdische eiland Sal

Voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische eilanden. De officiële naam van het land is República de Cabo Verde, maar wij noemen het Kaapverdië. Kaapverdië bestaat uit negen bewoonde eilanden. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme, van prachtige zandstranden met een turquoise zee tot een adembenemende natuur. Ben je van plan op vakantie te gaan naar Kaapverdië? Dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten of het een veilig vakantieland is. Over het algemeen staat Kaapverdië bekend als een veilig vakantieland. Tijdens onze studiereis in dit prachtige land kunnen wij dit alleen maar bevestigen. Alles over de veiligheid van de Kaapverdische eilanden lees je in dit artikel.

Sandra 'KaapverdiŽ is de perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! De eilanden verschillen sterk onderling van groen en bergachtig tot aan het zonnige Sal met witte stranden en prachtig blauwe zee.†Op Sal vindt je het gezellige centrum van Santa Maria met een heerlijke baai en diverse restaurantjes. In een van de beachbars aan Ponta Preta beach geniet je van een cocktail bij een zonsondergang. Wat je zeker niet mag missen is een eilandtour die je meeneemt langs de authentieke dorpjes en je het echte leven op Sal laat zien. Tip: Sal is een topbestemming voor kitesurfers!', Sandra - reisexpert KaapverdiŽ gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Kaapverdië

Door het coronavirus wordt het afgeraden om naar Kaapverdië te reizen. Daarnaast geldt er een vliegverbod voor passagiersvluchten die vanaf Kaapverdië komen vanaf 23 januari. Je kunt daarom niet meer rechtstreeks naar Nederland vliegen. De lokale overheid van Kaapverdië heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te minimaliseren. 

Huidig reisadvies voor Kaapverdië

Onveilige gebieden Kaapverdië

Er zijn geen onveilige gebieden op Kaapverdië. Houd wel rekening met de sloppenwijken rondom de hoofdsteden van de eilanden. Het wordt afgeraden hier zonder begeleiding doorheen te reizen.

Veiligheid Kaapverdië

Op het eiland Santiago vind je de hoofdstad van Kaapverdië: Praia. Zoals eerder genoemd is dit de op één na veiligste hoofdstad van Afrika, maar in Kaapverdië is Praia juist de minst veilige stad. Dit komt met name door de criminaliteit. Het toeristische deel van de stad is overdag prima te bezoeken en daar hoef je je ook niet onveilig te voelen. Het gaat met name om de sloppenwijk en het bezoeken van de stad na zonsondergang. Criminaliteit vindt zowel overdag als 's avonds plaats in de vorm van overvallen en berovingen. Soms gaat dit gepaard met geweld. Hetzelfde geldt voor de steden Mindelo op São Vicente en Espargos op Sal. Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang in je eentje de straat op. Ondanks de criminaliteit hoef je je absoluut niet onveilig te voelen want in vergelijking met Rotterdam en Amsterdam is Kaapverdië nog veiliger.

De hoofdstad Praia op Santiago
De hoofdstad Praia op Santiago

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Kaapverdië is een paspoort nodig. Deze dient bij aankomst nog minstens zes maanden geldig te zijn.
  • Voor de Nederlandse nationaliteit is een visum verplicht. Deze is vooraf aan te vragen of bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdië.
  • Bewaar de reisdocumenten in een kluis in het hotel of op een andere veilige plek.
  • Het gebruik en in het bezit zijn van drugs wordt zwaar bestraft in Kaapverdië.
  • Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang alleen de straat op.

Heb je extra ruimte in jouw bagage? Neem dan schoolspulletjes mee zoals schriften, pennen, potloden et cetera. Deze spullen komen ze echt te kort op de Kaapverdische eilanden en hier zijn de schoolkinderen heel blij mee! Vraag in het hotel of bij de host of hostess na waar je de spullen het beste kunt afgeven.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid op Kaapverdië kun je terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Interesse in een vakantie op Kaapverdië? In dit artikel vind je onze top vijf luxe hotels op Kaapverdië.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen