Reisadvies: Is KaapverdiŽ een veilig vakantieland?

Strand op het Kaapverdische eiland Sal
Strand op het Kaapverdische eiland Sal

Voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische eilanden. De officiële naam van het land is República de Cabo Verde, maar wij noemen het Kaapverdië. Kaapverdië bestaat uit negen bewoonde eilanden. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme, van prachtige zandstranden met een turquoise zee tot een adembenemende natuur. Ben je van plan op vakantie te gaan naar Kaapverdië? Dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten of het een veilig vakantieland is. Over het algemeen staat Kaapverdië bekend als een veilig vakantieland. Tijdens onze studiereis in dit prachtige land kunnen wij dit alleen maar bevestigen. Alles over de veiligheid van de Kaapverdische eilanden lees je in dit artikel.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies Kaapverdië

Het reisadvies voor Kaapverdië is oranje. Om het land in te mogen reizen, gelden een aantal inreisvoorwaarden. Zo moeten alle reizigers vanaf 12 jaar een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs) laten zien. Let op: de CoronaCheck app is in Kaapverdië niet geldig. Dit betekent dat je jouw coronabewijs uitgeprint bij dient te hebben. Het vaccinatiebewijs is alleen geldig als je langer dan 14 dagen volledig bent gevaccineerd. Daarnaast dient het een internationaal vaccinatiebewijs te zijn. Het herstelbewijs mag minimaal 14 dagen en maximaal 90 dagen oud zijn. Het  testbewijs moet bestaan uit een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek. Naast een coronabewijs dienen alle reizigers vooraf een gezondheidsformulier (als deze niet werkt probeer dan: gezondheidsformulier) in te vullen en dient iedereen zich voor vertrek te registreren via de website van de Kaapverdische overheid of op de luchthaven zelf. Naast het digitaal registreren moet je ook luchthavenbelasting betalen bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Tot slot dienen alle reizigers bij aankomst in Kaapverdië verplicht een temperatuurmeting te ondergaan. Bij koorts krijg je verder medisch onderzoek, op eigen kosten.

Voor de terugreis naar Nederland geldt ook dat je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs) nodig hebt. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering en hoeven niet te testen. Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs geldt het dringende advies voor de zekerheid een zelftest te doen bij thuiskomst. Voor reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs wordt dringend geadviseerd nog te testen op dag 2 en dag 5 na aankomst.
Reisadvies voor Kaapverdië

Coronavirus in Kaapverdië

Op bestemming gelden nog beperkende maatregelen zoals 2 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje in supermarkten en restaurants (behalve aan tafel).

Onveilige gebieden Kaapverdië

Er zijn geen onveilige gebieden op Kaapverdië. Houd wel rekening met de sloppenwijken rondom de hoofdsteden van de eilanden. Het wordt afgeraden hier zonder begeleiding doorheen te reizen.

Paul Valley op Santo Antao
Paul Valley op Santo Antao

Veiligheid Kaapverdië

Op het eiland Santiago vind je de hoofdstad van Kaapverdië: Praia. Dit is de op één na veiligste hoofdstad van Afrika, maar in Kaapverdië is Praia juist de minst veilige stad. Dit komt met name door de criminaliteit. Het toeristische deel van de stad is overdag prima te bezoeken en daar hoef je je ook niet onveilig te voelen. Het gaat met name om de sloppenwijk en het bezoeken van de stad na zonsondergang. Criminaliteit vindt zowel overdag als 's avonds plaats in de vorm van overvallen en berovingen. Soms gaat dit gepaard met geweld. Hetzelfde geldt voor de steden Mindelo op São Vicente en Espargos op Sal. Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang in je eentje de straat op. Ondanks de criminaliteit hoef je je absoluut niet onveilig te voelen want in vergelijking met Rotterdam en Amsterdam is Kaapverdië nog veiliger.

De hoofdstad Praia op Santiago
De hoofdstad Praia op Santiago

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Kaapverdië is een paspoort nodig. Deze dient bij aankomst nog minstens zes maanden geldig te zijn.
  • Voor de Nederlandse nationaliteit is een visum verplicht. Deze is vooraf aan te vragen of bij aankomst op de luchthaven in Kaapverdië.
  • Bewaar de reisdocumenten in een kluis in het hotel of op een andere veilige plek.
  • Het gebruik en in het bezit zijn van drugs wordt zwaar bestraft in Kaapverdië.
  • Vermijd de sloppenwijken en ga niet onnodig na zonsondergang alleen de straat op.

Heb je extra ruimte in jouw bagage? Neem dan schoolspulletjes mee zoals schriften, pennen, potloden et cetera. Deze spullen komen ze echt te kort op de Kaapverdische eilanden en hier zijn de schoolkinderen heel blij mee! Vraag in het hotel of bij de host of hostess na waar je de spullen het beste kunt afgeven.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid op Kaapverdië kun je terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen