Top 5 excursies KaapverdiŽ

Strand op Santiago
Strand op Santiago

Kaapverdië is de afgelopen jaren gegroeid tot een populaire zonbestemming. Het land bestaat uit meerdere eilanden, negen daarvan zijn er bewoond. Echter zijn niet alle eilanden bekend onder de toeristen. Ieder eiland is verschillend. Zo staan Sal en Boa Vista voornamelijk bekend als strandbestemming om te relaxen. Het eilanden São Vicente staat bekend als het culturele eiland en Santo Antão staat juist weer bekend om de prachtige natuur. Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië en een combinatie van strand, cultuur en natuur. Verder zijn er nog de kleinere eilandjes met prachtige stranden en een mooie natuur. Juist omdat ieder eiland verschillend is, heeft ieder eiland ook zijn eigen unieke excursies. Houd er wel rekening mee dat de Kaapverdische eilanden klein zijn en het aanbod aan excursies niet super groot is. Wij hebben een aantal excursies mogen doen en hebben van de leukste excursies op Kaapverdië een top vijf voor jullie gemaakt.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Walvissen spotten

Het spotten van walvissen is natuurlijk hartstikke uniek en een onvergetelijke ervaring. Wanneer je hieraan denkt, denk je wellicht niet gelijk aan Kaapverdië. Maar ook hier is het mogelijk om walvissen te spotten. De enorme bultruggen zijn tussen februari en april massaal aanwezig rond de eilanden en je hebt daarom grote kans om er een te spotten tijdens deze maanden. Houd er wel rekening mee dat je altijd een beetje geluk moet hebben. Als je nog meer geluk hebt, spot je tijdens deze excursie ook nog andere dieren uit de onderwaterwereld van Kaapverdië. Denk hierbij aan dolfijnen en schildpadden. De excursie is vaak niet goedkoop, maar als je eenmaal het geluk hebt om deze fantastische dieren te spotten, dan is het een ervaring om nooit meer te vergeten. Drankjes en hapjes zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

Een bultrug
Een bultrug

2. Eilandtour

Een erg populaire excursie op alle eilanden is de eilandtour. Dit is dé beste manier om een eiland te leren kennen. Zeker omdat de eilanden op zich niet erg groot zijn, is dit een ideale manier om alle bezienswaardigheden in één dag te bekijken. De eilandtour is op verschillende manieren uit te voeren. Op sommige eilanden, bijvoorbeeld Sal en Boa Vista, is het mogelijk om de tour per quad te doen. Andere mogelijkheden zijn per 4x4 of met een tourbus. Tijdens een eilandtour bezoek je de authentieke plaatsjes en mooie natuur van het eiland, leer je de lokale bevolking en haar gebruiken kennen, ontdek je de geschiedenis van het eiland en proef je van de lekkernijen die het eiland te bieden heeft.

Eilandtour per quad
Eilandtour per quad
Vraag gratis een offerte aan

3. Snorkelen en duiken

De Kaapverdische eilanden hebben een prachtige onderwaterwereld. Snorkelen en duiken is dan ook zeer populair op Kaapverdië. Op de verschillende eilanden zijn er behoorlijk wat duikscholen te vinden die snorkel- en duikexcursies en duiklessen aanbieden. De prijzen voor de duiklessen liggen behoorlijk hoog, maar daar tegenover staat wel dat de wateren rondom Kaapverdië bijzonder mooi zijn. Tijdens jouw ontdekkingstocht in de onderwaterwereld heb je de kans om kleine haaien, diverse soorten dolfijnen, schildpadden en tropische vissen tegen te komen. Een andere optie is om te gaan snorkelen. Dit is een stuk goedkoper, maar zeker niet minder mooi. Ook tijdens het snorkelen ontdek je de prachtige onderwaterwereld van de Kaapverdische eilanden. Snorkelen is ook mogelijk tijdens de excursie met de catamaran. Tijdens de boottocht wordt er een stop gemaakt op de open zee om daar een duik te nemen en te snorkelen.

Schildpad bij Kaapverdische eilanden
Schildpad bij Kaapverdische eilanden

4. Romantische stranddiners

De eilanden Sal en Boa Vista staan voornamelijk bekend om de mooie stranden met hun prachtige turquoise zee. Beiden kennen dan ook verschillende operators die romantische stranddiners aanbieden. Je wordt naar een verlaten strand gebracht waar bij aankomst een romantisch gedekte tafel voor je klaar staat. Vaak bestaat het menu uit lokale specialiteiten. Om de sfeer nog romantischer te maken, is er een bandje geregeld. Terwijl jullie samen genieten van het heerlijke eten, zie je langzaam de zon in de zee zakken. Het romantische stranddiner is ook te combineren met een entertainmentprogramma voor kinderen. Dit is ideaal voor ouders die graag in alle rust willen genieten van een heerlijk romantisch diner, terwijl de kinderen op het strand worden vermaakt.

Romantisch diner op het strand
Romantisch diner op het strand

5. Eilandhoppen

Kaapverdië bestaat uit twaalf eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Vanaf elk eiland is het mogelijk een uitstapje te maken naar een van de andere eilanden. Dit kan per ferry of per vliegtuig. Jammer genoeg hangt er vaak een behoorlijk prijskaartje aan vast. Mede doordat sommige eilanden alleen te bereiken zijn met een privévliegtuig. Eilandhoppen is wel dé manier om alle eilanden van Kaapverdië te ontdekken. Met name de eilanden die vaak niet direct te boeken zijn bij reisorganisaties kun je op deze manier bezichtigen. Zo staat Fogo bekend om de vulkaan Pico do Fogo, het hoogste punt van Kaapverdië en heeft São Nicalao een prachtige natuur. Maar ook de andere eilanden zijn zeker een bezoekje waard. Eilandhoppen is de perfecte manier om de eilanden met elkaar te combineren en te leren kennen.

De vulkaan Pico do Fogo
De vulkaan Pico do Fogo


Ons reisaanbod op Kaapverdië

Heb jij interesse in een reis naar Kaapverdië? Kijk dan bij ons aanbod voor de accommodatie die het beste bij jou past!

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen