Mooiste plekken van Kaapverdiė

Een van de stranden van Kaapverdiė
Een van de stranden van Kaapverdiė

Kaapverdië is de benaming voor het land dat bestaat uit verschillende kleine eilandjes. Ondanks dat de eilandjes niet erg groot zijn, is er genoeg te ontdekken. Van prachtige natuur tot gezellige kleine dorpjes. Daarom geven wij je een kijkje in de mooiste plekken van Kaapverdië.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Kaapverdiė? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

RIU Palace Cabo Verde
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,6 in reviews
RIU Touareg
Boa Vista / Lacacao
5 sterren
8,5 in reviews
RIU Karamboa
Boa Vista / Morrinho de Baguincho
5 sterren
8,5 in reviews
Royal Horizon Boa Vista
Boa Vista / Praia da Chave
4 sterren
8,2 in reviews
RIU Funana
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,2 in reviews
Oįsis Salinas Sea
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Buracona

Buracona is een baai gelegen op het eiland Sal, waar je kunt zwemmen en duiken. Populair op Buracona is het blauwe oog, een oogvorm in de zee van een koraalgrot. Dit blauwe oog ontstaat doordat de zon op het koraal in de grot schijnt.

Santa Maria

Ook gelegen op het eiland Sal is het vissersdorpje Santa Maria. Wat dit dorpje zo uniek maakt is dat de huizen en winkels zijn geverfd in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast komen er iedere dag tussen elf uur 's ochtends en één uur 's middags vissers terug om hun vangst te verkopen. Verder is het dorp erg gezellig, er zijn veel restaurantjes en bars. In de restaurantjes is er ruime keuze aan eten, zowel nationale als internationale gerechten. 's Avonds is er ook veel te beleven, er zijn verschillende optredens live bij te wonen en er is ook de mogelijkheid om uit te gaan in een club. Veel hotels zijn daarom te vinden op het eiland Sal.

'Een gezellig vissersdorpje met 's avonds veel uitgaansgelegenheden'
Strand van Santa Maria met vissersboot
Strand van Santa Maria met vissersboot

Monte Verde

Monte Verde is een 774 meter hoge berg die je kunt beklimmen op het eiland São Vicente. Als je deze berg hebt beklommen heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland en de nabijgelegen eilanden Santa Luzia en Santo Antão. Vanaf de Monte Verde is ook een andere berg genaamd 'Monte Cara' te zien. In deze berg is een gezicht te herkennen als de zon opkomt.

Uitzicht vanaf de Monte Verde
Uitzicht vanaf de Monte Verde

Mindelo

Mindelo is de cultuurstad van Kaapverdië en ligt op het eiland São Vicente. Hier zijn veel villa's te vinden uit de koloniale tijd van de Kaapverdische eilanden. Ook is er een gezellige baai in de vorm van een sikkel. Deze vorm is tot stand gekomen door een vulkaankrater die gedeeltelijk in het water is ondergedompeld. In de haven zijn nu nog veel boten afkomstig uit Europa, vroeger was dit ook al zo. Mindelo was namelijk de plaats waar Europese stoomboten hun kolen kwamen verversen op hun weg naar andere bestemmingen. Verder is het vooral druk op Mindelo in de carnavalsperiode. Deze periode, ook wel Mardi Gras genoemd, wordt in Mindelo net zo uitbundig gevierd als in Brazilië.

'De koloniale cultuurstad van Kaapverdië'
Baai van Mindelo
Baai van Mindelo

Pedra de Lume

Voor wie van nog meer natuur houdt, is er het dorpje Pedra de Lume. Dit dorpje staat bekend om haar zoutmijnen. Tot het einde van de 19e eeuw werd er hier gewerkt aan het inwinnen van zout. Het is zeker een aanrader om in het zoutmeer te gaan zwemmen. Het meer is namelijk zo zout dat je er op kunt blijven drijven.

'Je blijft drijven in het zoutmeer door de hoge concentratie zout'
Zoutmijnen
Zoutmijnen

Volcano Fogo

Wie echt het avontuur wil opzoeken, kan naar de nog steeds actieve vulkanen Pico en Novo Pico op het eiland Fogo gaan. De vulkanen op het eiland zijn voor het laatst actief geweest in november 2014. De kraters van de vulkanen hebben een grootte van 9 kilometer, dat is vergelijkbaar met 30 keer de grootte van de Eiffeltoren.

'De vulkanen op Fogo zijn voor het laatst actief geweest in november 2014'
Vulkaan op Fogo
Vulkaan op Fogo

Chaves strand

Het Chaves strand bevindt zich op het eiland Boa Vista. Het zand is hier heel erg fijn en het water heeft een prachtige smaragdgroene kleur. Daarnaast is er een mooi uitzicht over het nabijgelegen stadje Sal Rei en de bergen van het eiland Santo Antonio.

Zandduinen van het Chaves strand
Zandduinen van het Chaves strand


Sandra

Sandra - reisexpert Kaapverdiė


In oktober 2019 bezocht ik Kaapverdiė met mijn collega Gina. We hebben de mooiste accommodaties bezocht en veel activiteiten ondernomen. Ik kan je vragen beantwoorden en je goed adviseren voor deze perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! Wil jij op vakantie naar Kaapverdiė? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Sandra.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen