De vliegvelden van KaapverdiŽ

Vliegen naar KaapverdiŽ
Vliegen naar KaapverdiŽ

De Kaapverdische eilanden zijn in 1460 door de Portugezen ontdekt. Nu ruim 500 jaar later is Kaapverdië een populaire vakantiebestemming onder de toeristen. De verschillende eilanden hebben prachtige stranden of een adembenemende natuur en de bevolking is er erg vriendelijk. Met de opkomst van het toerisme zijn er ook een aantal vliegvelden gebouwd, waaronder vier internationale luchthavens en drie nationale luchthavens. Wij hebben in dit artikel de vluchttijd en de internationale en nationale vliegvelden op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegen naar Kaapverdië

De vliegtijd van Nederland naar Kaapverdië is circa zes en een half uur. Dit is relatief kort voor een bestemming met een tropisch klimaat en daarom ook een van de redenen waarom Kaapverdië zo populair is onder de toeristen. Er is een tijdsverschil van twee tot drie uur, afhankelijk van de winter- en zomerperiode. Op Kaapverdië is het vroeger dan in Nederland, maar daar merk je door het korte tijdsverschil maar weinig van. En nog een pluspunt: het korte tijdsverschil zorgt ervoor dat je weinig tot geen last hebt van een jetlag!

Internationale vliegvelden op Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben vier internationale luchthavens: Sal International Airport (SID), Boa Vista Rabil (BVC), São Vicente San Pedro (VXE) en Praia Santiago Island (RAI). Sal International Airport wordt ook wel Amílcar Cabral International Airport genoemd en is de belangrijkste luchthaven van Kaapverdië. Meer als de helft van de toeristen gaat ook op vakantie naar Sal. Vanaf Nederland wordt er negen van de tien keer een tussenstop gemaakt op een van de eilanden, ongeacht op welk luchthaven je vliegt. Dit heeft te maken met de vliegroutes. De tussenstops kunnen zowel op de heen- als terugvlucht of zelfs op beiden voorkomen. Na de tussenstop is het vaak nog maar een halfuurtje vliegen naar de eindbestemming omdat de eilanden zo dichtbij elkaar liggen. En ook de tussenstops zijn van korte duur. Het vliegveld op Sal kent de meeste rechtstreekse vluchten en hier wordt ook vaak een tussenstop gemaakt wanneer je doorvliegt naar de andere eilanden. Vraag gratis een offerte aan

Nationale vliegvelden van Kaapverdië

Tijdens de Portugese overheersing zijn er op alle Kaapverdische eilanden vliegvelden gebouwd. Enkelen zijn inmiddels gesloten in verband met veiligheidsredenen. Momenteel zijn er drie eilanden die alleen te bereiken zijn met een binnenlandse vlucht: Maio (MMO), Sao Nicolau Preguica (SNE) en Sao Filipe (SFL) op het eiland Fogo. Deze eilanden zijn een stuk minder bekend onder de toeristen en daardoor ook minder toeristisch ontwikkeld. De vluchten gaan dan ook minder frequent en worden uitgevoerd in kleinere toestellen. Het is dan ook aan te raden de vluchten enige tijd vooraf vast te leggen. De binnenlandse vluchten worden momenteel aangeboden door twee partijen, voorheen was dit er nog maar eentje.

Kaapverdische eilanden zonder vliegveld

Kaapverdië kent negen bewoonde eilanden, vier met internationale luchthavens en drie met een nationale luchthaven. De laatste twee zijn bewoond maar hebben geen werkend vliegveld. Deze eilanden zijn dan ook alleen te bereiken met de ferry. Dit zijn de eilanden Santo Antão en Brava. Wanneer je op vakantie wilt naar deze eilanden, vlieg je op het dichtstbijzijnde eiland met een luchthaven en vanuit daar word je met de veerboot naar de eindbestemming gebracht. Santo Antão heeft dagelijks drie veerbootverbindingen vanaf Mindelo op São Vicente. Brava is maar enkele keren per week te bereiken met de ferry vanaf Sao Filipe op Fogo.

Transport vanaf het vliegveld

Als je eenmaal bent geland op een van de vliegvelden op Kaapverdië, vervolg je daarna je reis per openbaar vervoer of eigen vervoer. Bussen rijden er alleen in de steden Praia op Santiago en Mindelo op São Vicente. Op de andere eilanden is het alternatief van de bus de 'Aluguer'. Dit is dé manier van vervoer in Kaapverdië. Een Aluguer is een minibusje met voornamelijk vaste routes. Tijdens deze routes kun je overal in- en uitstappen. De busjes vertrekken meestal pas als alle plekken vol zijn. Wil je hier liever niet op wachten? Dan is het ook mogelijk een busje te charteren. Dit is wel een stuk duurder. Een andere optie is een taxi. Let hierbij wel op dat je van te voren een prijs afspreekt. Sommige taxichauffeurs willen nog wel eens van de toeristen profiteren. Een huurauto is natuurlijk ook een optie.

Accommodatietip op Kaapverdië

Kaapverdië is een fijne bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Op de eilanden kun je heerlijk tot rust komen en hoe beter te relaxen dan in een all inclusive resort? Deze resorts zijn dan ook erg populair op de Kaapverdische eilanden. Om je te helpen hebben wij de volgens ons beste all inclusive resorts op Kaapverdië beschreven in dit artikel

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen