De vliegvelden van KaapverdiŽ

De vliegtijd naar KaapverdiŽ is 6,5 uur
De vliegtijd naar KaapverdiŽ is 6,5 uur

De Kaapverdische eilanden zijn ooit in 1460 door de Portugezen ontdekt. De eilanden zouden hierna al snel een grote rol gaan spelen in het bevoorraden van de slavenschepen die van Afrika naar Amerika voeren. In 1975 werden de Kaapverdische Eilanden uiteindelijk onafhankelijk. Op het moment is de ontwikkeling van het toerisme in volle gang, maar staat het nog wel zijn de beginfase. Toch zijn er al veel trouwe fans die de eilanden zo prachtig vinden door hun rust, vriendelijke bevolking en het ontbreken van misdaad, tropische ziekten of corruptie. Met de opkomst van het toerisme zijn er ook een aantal vliegvelden gebouwd, hiervan zijn er twee internationaal en zijn er nog vijf nationale vliegvelden.

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

RIU Karamboa
Boa Vista / Morrinho de Baguincho
5 sterren
8,2 op Zoover
RIU Touareg
Boa Vista / Lacacao
5 sterren
8,0 op Zoover
RIU Funana
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,5 op Zoover
RIU Palace Cabo Verde
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,9 op Zoover
OŠsis Salinas Sea
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,2 op Zoover
MeliŠ Dunas Beach Resort & Spa
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,8 op Zoover
MeliŠ Tortuga Beach
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,4 op Zoover
Royal Horizon Boa Vista
Boa Vista / Praia da Chave
4 sterren
8,0 op Zoover
Iberostar Club Boa Vista
Boa Vista / Praia da Chave
5 sterren
8,4 op Zoover

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

De vliegtijd van Nederland naar Kaapverdië is zo'n zes en een half uur en daarmee redelijk makkelijk te bereiken. Ook is er een tijdverschil van twee uur, waardoor je niet zo veel last hebt van een jetlag. Als je vanuit Nederland naar Kaapverdië gaat, zul je meestal één of meer tussenstops hebben. ArkeFly is daarentegen een van de weinige maatschappijen die rechtstreeks naar Kaapverdië vliegt. Verder kun je met maatschappijen als JetairFly, TUIfly, TAP en TACV vliegen.

Internationale vliegvelden

Je kunt kiezen voor het vliegveld Rabil Airport (BVC) op het eiland Boa Vista maar ook op het eiland Sal ligt een internationaal vliegveld. Dit is Amílcar Cabral International Airport (SID). Een andere naam voor Rabil Airport is Boa Vista Airport en Amílcar Cabral Airport wordt ook wel Sal International Airport genoemd. Rabil Airport ligt ongeveer op 5 kilometer afstand van Sal Rei, de hoofdstad van het eiland. Laat in de twintigste eeuw werd het vliegveld voor het eerst in gebruik genomen. In 2007 werd er een nieuwe startbaan aangelegd en hiermee werd het de nieuwste internationale luchthaven van de Kaapverdische Eilanden. Amílcar Cabral International Airport is de belangrijkste luchthaven van Kaapverdië en ligt op zo'n 2 kilometer afstand van Espargos. Tevens is er een landingsbaan voor een Spaceshuttle.

Nationale vliegvelden:

Vila Do Maio Airport, Maio
Op het eiland Maio ligt het vliegveld Vila Do Maio Airport. Het is een klein vliegveld met één landingsbaan. De luchthavencode van het vliegveld is MMO.

Francisco Mendes Airport, Praia, Santiago
Francisco Mendes Airport ligt op het eiland Santiago in de stad Praia. Er zijn twee landingsbanen en heeft als luchthavencode RAI.

Preguica Airport, São Nicolau
Preguica Airport ligt op São Nicolau en is ook weer een erg klein vliegveld. Het heeft slechts één landingsbaan. De luchthavencode is SNE.

San Pedro Airport, São Vicente
Op São Vicente ligt San Pedro Airport met één landingsbaan. De luchthavencode is VXE.

São Filipe Airport, Fogo
Op Fogo ligt vlakbij de stad São Filipe het vliegveld São Filipe Airport . Het is de vierde luchthaven van Kaapverdië en heeft als luchthavencode SFL. Ook dit vliegveld heeft één landingsbaan.

Transport vanaf het vliegveld

Als je eenmaal bent aangekomen op een van de vliegvelden in Kaapverdië, vervolg je daarna je reis per openbaar vervoer of eigen vervoer. Bussen rijden er alleen in de stad Praia op Santiago en Mindelo op São Vicente. Een andere optie is de 'Aluguer'. Dit is een gedeelde taxi die alleen vertrekt als er genoeg passagiers zijn. Ook een huurauto is natuurlijk een optie. Als je over gaat steken naar de andere eilandjes, kun je het best een van de vliegtuigjes nemen die naar de nationale vliegvelden vliegen. Dit is de snelste en meest betrouwbare manier. De ferry nemen is ook een optie, dit duurt alleen veel langer. Vaak duurt dit een dag of een nacht.

Sandra

Sandra - reisexpert KaapverdiŽ


In oktober 2019 bezocht ik KaapverdiŽ met mijn collega Gina. We hebben de mooiste accommodaties bezocht en veel activiteiten ondernomen. Ik kan je vragen beantwoorden en je goed adviseren voor deze perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! Wil jij op vakantie naar KaapverdiŽ? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Sandra.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen