Toeristenvisum als reisdocument voor KaapverdiŽ

Visa in een paspoort
Visa in een paspoort

Nederlandse reizigers die naar of door Kaapverdië willen reizen, hebben een toeristenvisum nodig. Een visum geeft jou als reiziger toegang om naar en door een land te reizen. In dit artikel lees je alle belangrijke informatie die jij moet weten als je een visum voor Kaapverdië nodig hebt. 

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Paspoort

Een visum voor Kaapverdië is alleen aan te vragen met een geldig Nederlands paspoort. Zorg dus dat wanneer jij jouw visum aanvraagt, jouw paspoort geldig is en natuurlijk ook nog geldig is op de data van jouw reis. Daarnaast moet jouw paspoort zes maanden na jouw vertrek uit Kaapverdië ook nog geldig zijn. Controleer dus vooraf tot wanneer jouw paspoort geldig is, want dit is erg belangrijk. Je paspoort dient twee lege pagina's naast elkaar te hebben als je een visum aan wilt vragen. 

Nederlands paspoort
Nederlands paspoort

Voor wie is het visum bedoeld?

Alle Nederlandse reizigers naar Kaapverdië dienen een visum te hebben. Alleen reizigers van Kaapverdische afkomst hebben dit niet nodig, ongeacht hun nationaliteit. Je moet jouw afkomst op de luchthaven echter wel kunnen aantonen en dit geldt ook voor eventuele medereizigers. Ben je van Kaapverdische afkomst, dan kun je dit aantonen met documenten als een geboorteakte, huwelijksakte of familieboekje. Het is ook mogelijk om bij het consulaat in Rotterdam een verklaring aan te vragen die jouw afkomst bewijst.  Vraag gratis een offerte aan

Aanvragen van een visum

Als je een visum aan wilt vragen, heb je twee opties: bij aankomst een visum regelen of van tevoren. Het regelen van een visum ter plekke is echter niet altijd mogelijk en dus geen garantie dat je Kaapverdië daadwerkelijk in mag. Reizigers wordt dus aangeraden om een toeristenvisum voor Kaapverdië altijd van tevoren te regelen. Het aanvragen van een visum kan op verschillende manieren bij verschillende instanties. Als je een visum aan wilt vragen, moet je een visumaanvraagformulier invullen en verschillende documenten op orde hebben. Hieronder vallen bijvoorbeeld jouw paspoort, maar ook een pasfoto, kopie van je ticket en een kopie van je boeking voor een accommodatie. Verblijf je familie of een andere gastheer moet je contactinformatie hiervan kunnen geven. 

Visumaanvraagformulier
Visumaanvraagformulier


Je moet dus eerst jouw reis naar Kaapverdië boeken en daarna kun je pas een visum gaan regelen. In het geval van een zakelijke reis kan er ook gevraagd worden om een garantiebrief als bewijs. Je moet persoonlijke gegevens kunnen opgeven en ook de verwachte duur van jouw verblijf en de reisdatum doorgeven. Voor minderjarigen dient er een kopie van een geboorteakte of een soortgelijk document overhandigd te worden. 

Instanties

Via verschillende instanties kun jij jouw visum voor Kaapverdië regelen. In Nederland is er geen ambassade van Kaapverdië aanwezig, maar in Rotterdam ligt wel het Kaapverdische consulaat. Hier kunnen Nederlandse reizigers hun visum regelen. Reizigers uit België kunnen terecht bij de ambassade in Brussel. Daarnaast zijn er enkele online websites die bemiddelen in het regelen van een visum en via wie jij een visum kunt regelen, zoals de visumdienst in Breda. 

Kosten en geldigheid van een visum

Aan een visum zijn natuurlijk enkele kosten verbonden. Een visum dat je ter plekke in Kaapverdië regelt kost ongeveer €25. Wil je jouw visum voor je vertrek regelen, dan kost dit iets meer geld. De kosten bedragen €45 voor een visum, exclusief de kosten voor een verzending per aangetekende post en BTW. Regel je jouw visum via een andere partij, dan betaal je eventueel nog bemiddelingskosten. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is het visum gratis. Een ouder die kinderen in zijn of haar paspoort heeft staan, moet €75 betalen.

De geldigheid van een visum is maximaal 90 dagen. Als je jouw visum hebt ontvangen, dien je deze binnen 180 dagen te gebruiken.

Voor meer informatie over een visum voor Kaapverdië en eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met de ambassade of het consulaatOfferteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen