Wat is het tijdsverschil met KaapverdiŽ?

Strand vanTarrafal op Santiago
Strand vanTarrafal op Santiago

Kaapverdië ligt westelijker dan Nederland en zodoende moet het horloge teruggedraaid worden wanneer je het land bezoekt. In totaal verschilt Kaapverdië twee uur met Nederland. De klok moet dus twee uur teruggedraaid worden. Omdat de eilandengroep de klok niet twee maal per jaar verzet, scheelt Kaapverdië in de zomer zelfs drie uur met Nederland.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Tijdzone Kaapverdië

Kaapverdië heeft haar eigen tijdzone welke veelal wordt afgekort naar CVT (Cape Verde Time). Deze tijdszone is standaard een uur minder dan de UTC, de wereldwijde standaardtijd met Engeland als nulpunt. Naast Kaapverdië behoren ook de Azoren en een stukje Groenland tot de CVT. De rest wat tot de CVT behoort is oceaan.

Standaardtijden van de wereld
Standaardtijden van de wereld

24-uursklok

Op Kaapverdië maakt men gebruik van een 24-uursklok. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de benamingen AM (Ante Meridiem, vóór middernacht) of PM (Post Meridiem, na middernacht). Datums worden van klein naar groot genoteerd. Eerst de dag, dan het cijfer van de maand en afgesloten met het jaartal. Deze manier van schrijven verschilt dus niet met de Nederlandse datum- en tijd notatie.
Kortom, als je op vakantie gaat naar de Kaapverdische eilanden hoef je niets anders te doen dan de klok twee uurtjes terug te zetten in de winter. Is het in Nederland zomertijd, zet dan de klok drie uurtjes terug. Meer verwarring zul je niet tegenkomen.

 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen