Wat is het tijdsverschil met Kaapverdiė?

Strand vanTarrafal op Santiago
Strand vanTarrafal op Santiago

Kaapverdië ligt westelijker dan Nederland en zodoende moet het horloge teruggedraaid worden wanneer je het land bezoekt. In totaal verschilt Kaapverdië twee uur met Nederland. De klok moet dus twee uur teruggedraaid worden. Omdat de eilandengroep de klok niet twee maal per jaar verzet, scheelt Kaapverdië in de zomer zelfs drie uur met Nederland.

Sandra 'Kaapverdiė is de perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! De eilanden verschillen sterk onderling van groen en bergachtig tot aan het zonnige Sal met witte stranden en prachtig blauwe zee. Op Sal vindt je het gezellige centrum van Santa Maria met een heerlijke baai en diverse restaurantjes. In een van de beachbars aan Ponta Preta beach geniet je van een cocktail bij een zonsondergang. Wat je zeker niet mag missen is een eilandtour die je meeneemt langs de authentieke dorpjes en je het echte leven op Sal laat zien. Tip: Sal is een topbestemming voor kitesurfers!', Sandra - reisexpert Kaapverdiė gratis reisvoorstel >>

Tijdzone Kaapverdië

Kaapverdië heeft haar eigen tijdzone welke veelal wordt afgekort naar CVT (Cape Verde Time). Deze tijdszone is standaard een uur minder dan de UTC, de wereldwijde standaardtijd met Engeland als nulpunt. Naast Kaapverdië behoren ook de Azoren en een stukje Groenland tot de CVT. De rest wat tot de CVT behoort is oceaan.

Standaardtijden van de wereld
Standaardtijden van de wereld

24-uursklok

Op Kaapverdië maakt men gebruik van een 24-uursklok. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de benamingen AM (Ante Meridiem, vóór middernacht) of PM (Post Meridiem, na middernacht). Datums worden van klein naar groot genoteerd. Eerst de dag, dan het cijfer van de maand en afgesloten met het jaartal. Deze manier van schrijven verschilt dus niet met de Nederlandse datum- en tijd notatie.
Kortom, als je op vakantie gaat naar de Kaapverdische eilanden hoef je niets anders te doen dan de klok twee uurtjes terug te zetten in de winter. Is het in Nederland zomertijd, zet dan de klok drie uurtjes terug. Meer verwarring zul je niet tegenkomen.

  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen