Het klimaat van KaapverdiŽ

Strand van KaapverdiŽ
Strand van KaapverdiŽ

Kaapverdië is een eilandengroep ten westen van Afrika. Door het heerlijke klimaat en de redelijk korte reisafstand is Kaapverdië een populaire bestemming onder de Europese toerist. Met name als winterzonbestemming. Er heerst een tropisch klimaat met het gehele jaar door temperaturen tussen de 18 en 30 graden. Ook het zeewater is met gemiddeld 24 graden aangenaam warm.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat van Kaapverdië

Kaapverdië kent een tropisch klimaat. Het is er namelijk het gehele jaar door warm met hoge temperaturen, maar het land kent ook een regenseizoen. In de maanden augustus en september is er kans op tropische regenbuien. Dit zijn vaak maar korte buien. De eilanden Sal en Boa Vista zijn een uitzondering. Hier valt er op jaarbasis zo weinig neerslag dat dit zo goed als te verwaarlozen is. De rest van de maanden is het zonnig en droog op de Kaapverdische eilanden. Doordat er het hele jaar door maar weinig regen valt, en er sommige jaren bijna helemaal geen regen valt, is er soms bijna sprake van een woestijnklimaat.

Zandduinen op het Chaves strand op Boa Vista
Zandduinen op het Chaves strand op Boa Vista

Temperaturen op Kaapverdië

De temperaturen liggen het gehele jaar door tussen de 18 en 30 graden. Onze zomermaanden en het najaar zijn het warmst met een minimum temperatuur van 22 graden en een maximum temperatuur van 29 graden. Maar de temperaturen in onze winter en het voorjaar liggen niet veel lager, namelijk tussen de 18 en 26 graden. De temperaturen in de nacht verschillen op de eilanden nauwelijks met die van overdag. Daarnaast is het zeewater ook zeer aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 24 graden.

Sal is een ideale winterzonbestemming
Sal is een ideale winterzonbestemming
Vraag gratis een offerte aan

Wind op Kaapverdië

Net zoals alle eilanden kennen ook de Kaapverdische eilanden wind langs de kust. Maar met de hoge temperaturen zorgt de wind vaak voor een aangename verkoeling. Op sommige plekken langs de kust staat er een wat stevigere wind. Deze stranden staan dan ook bekend onder de (kite)surfers. Over het algemeen zorgt de wind niet voor extra overlast. Je kunt het gehele jaar door gewoon op het strand liggen. Alleen 's avonds kan het door de wind meer afkoelen. Neem voor de zekerheid een vestje mee voor in de avonduurtjes. Het seizoen met de stevigste wind loopt van oktober tot midden juli. In december en maart kunnen er nog stofwolken opduiken door de Harmattanwind vanuit de Sahara, waardoor de zon nog wel eens verborgen kan worden door de stof.

Windsurfen op Kaapverdië
Windsurfen op Kaapverdië

Neerslag op Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden kennen ook een regenseizoen. In de maanden augustus en september kunnen er tropische regenbuien vallen. De heftigheid van het regenseizoen is per eiland verschillend. De eilanden Santo Antão en São Vicente bijvoorbeeld kennen echt een regenseizoen. Deze eilanden staan bekend om de prachtige natuur. De populaire strandbestemmingen Sal en Boa Vista daarentegen kennen weinig tot geen neerslag, ook niet in het regenseizoen. Op deze eilanden zie je dan ook weinig groen. Het regenseizoen is van korte duur en waarbij de neerslag op sommige eilanden valt als een tropische bui, kennen sommige eilanden alleen een bui met motregen.

Het groene eiland Santo Antão
Het groene eiland Santo Antão

Beste reistijd voor Kaapverdië

Kaapverdië staat met name bekend als winterzonbestemming. Wanneer je onze koude temperaturen in de winter en het voorjaar wilt vermijden dan is Kaapverdië de ideale zonzekere bestemming. Maar eigenlijk zijn de eilanden het gehele jaar door prima te bezoeken. De temperaturen zijn het gehele jaar door goed en ook het zeewater is aangenaam. Zeker de eilanden die weinig tot geen last hebben van het regenseizoen zijn het gehele jaar door te bezoeken. Maar over het algemeen zijn de maanden oktober tot en met juni de beste reistijd voor Kaapverdië. Dan ontloop je het regenseizoen, de extreme hitte en de Harmattanwind.

Het strand van Sal
Het strand van Sal

Accommodatietip

Kaapverdië heeft meerdere RIU-hotels. De RIU-hotels staan voor zorgeloos genieten, service met een glimlach en de perfecte combinatie tussen moderne luxe en een gemoedelijke sfeer. De RIU-hotels op Kaapverdië vind je in dit artikel. Ben jij geïnteresseerd in een vakantie op Kaapverdië maar twijfel je nog over het eiland? Wij hebben een artikel geschreven met de mooiste plekken op Kaapverdië met daarbij per eiland een accommodatietip.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

18 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen