Het klimaat van KaapverdiŽ

Kaapverdië is een eilandengroep ten westen van Afrika. Door het klimaat en de redelijk korte reisafstand (ongeveer 6 uur vliegen) is Kaapverdië een populaire bestemming onder Europeanen in de winter en het voorjaar. Er heerst een tropisch klimaat in het land waardoor het er het gehele jaar door minimaal 18 en maximaal 30 graden is. Het zeewater is met 24 graden aangenaam warm.

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

RIU Touareg * * * * *
Boa Vista / Lacacao
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ
RIU Karamboa * * * * *
Boa Vista / Morrinho de Baguincho
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ
Royal Horizon Boa Vista * * * *
Boa Vista / Praia da Chave
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ
RIU Funana * * * * *
Sal / Santa Maria
8,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ
OŠsis Salinas Sea * * * * *
Sal / Santa Maria
8,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ
MeliŠ Tortuga Beach * * * * *
Sal / Santa Maria
8,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar KaapverdiŽ

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Klimaat

Het klimaat van Kaapverdië is tropisch. Het is er namelijk het gehele jaar door warm, maar in de maanden juli tot en met augustus kan er regen vallen. De luchtvochtigheid varieert van 68% tot 77%. Doordat er het hele jaar door maar weinig regen valt, en er sommige jaren bijna helemaal geen regen valt, is er soms bijna sprake van een woestijnklimaat. Daarvoor moet er namelijk minder dan 250 millimeter per jaar regen vallen. Dit komt mede doordat Kaapverdië ter hoogte van de Sahara ligt, wat één van de droogste en warmste gebieden ter wereld is. Door de zee is het klimaat in Kaapverdië aangenamer. Ook wordt er door de Canarische Stroom redelijk koel zeewater aangevoerd, waardoor de temperatuur ook wat aangenamer aanvoelt.

Temperaturen

De temperaturen op Kaapverdië zijn eigenlijk het hele jaar door zeer aangenaam. Het wordt minimaal 18 a 19 graden in de maanden januari tot en met april en maximaal 25 graden in die maanden. Vanaf mei gaan de temperaturen omhoog en wordt het zo'n 25 tot 30 graden. Na een regenbui kan het ook redelijk afkoelen. De temperaturen in de nacht verschillen op de eilanden nauwelijks met die van overdag. Mocht je op grotere hoogte verblijven dan kan dit wel verschillen. Het landschap van Kaapverdië is namelijk vrij bergachtig, waarbij de actieve vulkaan Pico de Fogo het hoogste punt is met zijn 2.829 meter. Ook is het mogelijk dat het in de winter hard waait, waardoor het koeler aanvoelt. De gemiddelde zeetemperatuur is 24 graden.

Seizoenen

Er zijn eigenlijk twee duidelijke seizoenen in Kaapverdië: het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen loopt van juli tot en met augustus en het droge seizoen van half oktober tot en met juni. Tijdens het regenseizoen kan je vooral veel last hebben van motregen. Ook kunnen er grotere buien vallen. Het is daarom aan te raden om in deze periode een paraplu en dergelijke mee te nemen. In de periode van februari tot en met juni is het zonovergoten op de eilandengroep en is er eigenlijk weinig tot geen kans op regen. Kaapverdië is daarom een populaire vakantiebestemming in het voorjaar onder Europeanen.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Kaapverdië is van oktober tot en met juni. Dan ontloop je namelijk het regenseizoen. In december en maart kunnen er nog stofwolken opduiken door de Harmattanwind, waardoor de zon nog wel eens verborgen kan worden door het stof. Gedurende deze periode zijn de eilanden voor de geëmigreerde Kaapverdianen ook erg interessant. Vandaar dat ze in die tijd volop bezocht worden.

Heeft u interesse in een reis naar KaapverdiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

18 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen