Eilandengroep Barlavento

Landschap Boa Vista
Landschap Boa Vista

De eilanden die behoren bij Kaapverdië zijn onderverdeeld in twee eilandgroepen: Barlavento en Sotavento. De Barlavento archipel is de meeste noordelijk gelegen eilandengroep van Kaapverdië en wordt ook wel de bovenwindse eilandengroep genoemd. In het westen liggen de vulkanische, rotsachtige en landbouwkundige eilanden Branco, Razo, Santo Antão, Santa Luzia, São Nicolau en São Vicente. In het oosten liggen de twee eilanden Boa Vista en Sal. Ieder eiland van de eilandengroep Barlavento heeft zijn eigen charme en unieke kenmerken.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Razo (7 km²)

Razo is ook een van de onbewoonde eilanden van de Barlavento archipel. Razo is een zogenaamde stratovulkaan, een hoge kegelvormige vulkaan opgebouwd uit lagen gestolde lava en tefra. Er is weinig vegetatie op dit eiland en de kustlijn bestaat volledig uit rotsen. Samen met het nabijgelegen Santa Luzia en Branco, werd Razo in 1990 uitgeroepen tot beschermd gebied.

Branco (3 km²)

Branco is het kleinste onbewoonde eiland wat bij de Barlavento archipel hoort. De Portugezen noemde het eiland 'wit' omdat er veel guano te vinden was in het gebied. Guano is een natuurlijke afzetting van gedroogde uitwerpselen van dieren waar een hoge concentratie meststoffen in zit. Branco is ook een stratovulkaan. Vraag gratis een offerte aan

Santo Antão (779 km²)

Een van de grootste eilanden van Kaapverdië is Santo Antão. Het landschap is erg ruig, er zijn veel ravijnen, kliffen en hoogteverschillen. Zo is de hoogste top van het eiland zelfs 1.979 meter hoog. Het bergachtige gebied is populair onder wandelaars. Je kunt bijvoorbeeld mooie wandeltochten maken door de vallei van Paúl.

Landschap Ribeira Grande, Santo Antão
Landschap Ribeira Grande, Santo Antão

Santa Luzia (35 km²)

Santa Luzia wordt gezien als natuurreservaat en is verder onbewoond. Het is een leuk eiland om tijdens een dagtocht te bezoeken, vooral voor de liefhebbers van natuur. Je kunt o.a. de Monte Grande berg (395 meter) beklimmen en veel vogels spotten. Omdat de wind vaak goed staat rond het eiland is het een geliefde plek voor zeilers.

São Nicolau (388 km²)

Op het eiland São Nicolau vind je verschillende landschappen met vruchtbare groene bergen, dorre vlaktes, gezellige dorpjes en mooie stranden. De Monte Gorde is het hoogste punt met 1.312 meter, andere bergen zijn de Monte Bissau in het centrum van het eiland en de Pico do Alberto, in het oosten. Het is een unieke bestemming, voor zowel zonliefhebbers als voor mensen die houden van wandelen.

São Vicente (227 km²)

São Vicente is een klein eiland, maar bezit wel de grootste haven van het land in Mindelo. Deze haven werd vroeger veel gebruikt bij de handel van steenkolen. Vandaag de dag is Mindelo een leuk stadje met een boulevard, die uitzicht geeft op de haven. Opvallend is dat de sfeer er erg Europees is. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Verde van 774 meter hoog. Verder is het een vrij vlak eiland.

Landschap rondom berg Monte Verde
Landschap rondom berg Monte Verde

Boa Vista (620 km²)

Boa Vista ligt in het uiterste oosten van Kaapverdië. De naam van het eiland betekent 'mooi uitzicht', wat wellicht refereert naar de prachtige stranden met weids uitzicht over de helderblauwe zee. Curralinho is het mooiste strand van Boa Vista. Door de zanderige wegen is het ietwat lastig om et te komen, maar het is absoluut de moeite waard.

Kustlijn Boa Vista
Kustlijn Boa Vista

Sal (216 km²)

Toeristisch gezien is Sal het belangrijkste eiland. Hier vind je prachtige stranden, een tropisch klimaat en veel mogelijkheden om te watersporten. De hoofdplaats is de stad Espargos, die in het midden van het eiland ligt. Santa Maria is de meest bekende toeristische plaats op het eiland. Het eiland is vrij vlak en heeft weinig vegetatie.

Prachtige strand van Sal
Prachtige strand van Sal


Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen