Beste reistijd KaapverdiŽ: vliegtijd & beste maand

Wolken boven het Kaapverdische strand
Wolken boven het Kaapverdische strand

Je wilt dolgraag naar Kaapverdië, dat snappen wij heel goed. Een vakantie in deze eilandenstaat is gegarandeerd een succes. Maar wanneer kun je er het beste naartoe? Tijdens welke maanden? En hoelang duurt het om er te komen? De beste reistijd voor Kaapverdië is onze lente en het winterseizoen: april tot en met juni en oktober tot en met december. Dan ontloop je het regenseizoen. Over het algemeen is Kaapverdië het gehele jaar door een prima bestemming om te bezoeken. Het tropische klimaat zorgt het hele jaar door voor temperaturen tussen de 18 en 30 graden met weinig tot geen neerslag.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd naar Kaapverdië

Kaapverdië ligt voor de kust van het Afrikaanse Senegal, op een kleine vijfduizend kilometer afstand van Nederland. Vanaf Amsterdam Schiphol naar het eiland Sal is het circa zes uur en dertig minuten vliegen. Naar Boa Vista is het een halfuurtje langer en naar Sao Vicente een halfuurtje korter. Praia is de hoofdstad van Kaapverdië en ligt op het eiland Santiago. Naar deze stad is het het langst vliegen, namelijk circa acht uur met minimaal één tussenlanding. Ook vanaf de luchthaven in Eindhoven wordt er naar Sal en Boa Vista gevlogen. Deze vluchten duren circa acht tot negen uur. Zowel vanaf Amsterdam als Eindhoven zijn er rechtstreekse vluchten en vluchten met een tussenlanding. Eenmaal aangekomen moet de klok nog twee of drie uur terug, afhankelijk of je in de winter of in de zomer gaat. Wegens dit tijdsverschil ligt de meest ideale vliegtijd rond het Nederlandse middaguur. Je komt dan op Kaapverdië aan in de namiddag, wanneer het langzaamaan weer wat koeler wordt en de zon haar krachtigste uurtjes gehad heeft. Je hebt dan nog de hele avond om het eiland te verkennen. Door 's avonds rond je normale bedtijd te gaan slapen kun je een eventuele jetlag tegengaan.

Vliegen naar Kaapverdië
Vliegen naar Kaapverdië

Het klimaat van Kaapverdië

Kaapverdië kent een tropisch klimaat en is dus heel het jaar door lekker warm. De eilandengroep ligt net als Nederland op het noordelijk halfrond. Zomer en winter vallen dus vrijwel in dezelfde maanden als bij ons. Doordat het land zo dicht bij de evenaar ligt, is het verschil tussen de seizoenen wel een stuk kleiner. In de winter, van december tot en met maart, is het relatief koel met aangename temperaturen rond de 21 graden. Vanaf juli tot en met november, de zomer, wordt het een stuk warmer en liggen de temperaturen rond de dertig graden. Uitschieters richting de veertig graden zijn in deze maanden goed mogelijk. Dankzij de koele zeestroom ten noorden van de Canarische eilanden blijft de lucht in Kaapverdië relatief koel. Echter is het water rondom de Kaapverdische eilanden juist relatief warm. Dit vormt een aangename combinatie voor zowel mens, dier als plant.

Strand op Santiago
Strand op Santiago
Vraag gratis een offerte aan

Het weer in Kaapverdië

Regen is een zeldzaamheid op de eilanden en komt sporadisch en onregelmatig voor. In de warmste periode is de kans op neerslag het grootst, met name in augustus en september. Neerslag komt veelal voor in de hooggelegen gebieden in de vorm van hevige buien. De centimeters die vallen op Kaapverdië komen meestal uit dezelfde bui. Op de eilanden komt wel regelmatig wind voor, zeker aan de kust kan het wat harder waaien. Tussen november en maart kan er enige hinder ontstaan door zand en stof. De wind vanuit het vasteland kunnen zand en stof vanuit de Sahara meevoeren. Hoewel er een orkaantype is vernoemd naar de eilanden groep, kent het land zelf niet veel overlast. De Kaapverdië orkaan ontstaat meestal rondom de eilanden om vervolgens richting Amerika te vertrekken.

Strand op Sal
Strand op Sal

De beste reistijd voor Kaapverdië

Het hele jaar door is Kaapverdië een geweldige vakantiebestemming. Met maar zes uurtjes vliegen bevind je je in een heerlijk tropisch klimaat. De aangename temperaturen in de winter zijn het meest geschikt voor activiteiten en excursies en de warme temperaturen in de zomer zijn ideaal voor strandvakanties. De maanden oktober tot en met juni vormen over het algemeen de beste reistijd voor Kaapverdië omdat je dan het regenseizoen ontloopt en de temperaturen aangenaam zijn. De absolute beste reistijd zijn de maanden maart, april en mei in het voorjaar en oktober en november in het najaar. Deze maanden hebben de meeste zonuren per dag met weinig kans op neerslag en de temperaturen zijn op zijn best.

Vissersbootjes bij Santa Maria
Vissersbootjes bij Santa Maria

Accommodatietip

Tijdens onze studiereis op Kaapverdië hebben wij alle accommodaties op Sal mogen ontdekken. Wil jij graag op vakantie naar Kaapverdië en ben je op zoek naar een luxe hotel? Wij hebben een top vijf gemaakt met luxe hotels op Sal.

59 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen