Beste reistijd KaapverdiŽ: vliegtijd & beste maand

Wolken boven het Kaapverdische strand
Wolken boven het Kaapverdische strand

Je wilt dolgraag naar Kaapverdië, dat snappen wij heel goed. Een vakantie in deze eilandenstaat is gegarandeerd een succes. Maar wanneer kun je er het beste naartoe? Tijdens welke maanden? En hoelang duurt het om er te komen?

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegtijd

Kaapverdië ligt voor de kust van het Afrikaanse Senegal, op een kleine vijfduizend kilometer afstand van Nederland. Om er te komen ben je dus vijf tot zes uur onderweg vanaf Schiphol, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Veel van de luchtvaartmaatschappijen vliegen enkel naar Kaapverdië met een overstap. Ga je naar Kaapverdië dan vlieg je richting de eilanden Sal of Boa Vista. Ga je dus naar een van de andere eilanden dan kan de reistijd aanzienlijk toenemen. Eenmaal aangekomen kun je wel de klok twee of drie uur terugzetten afhankelijk van winter- of zomertijd. Je komt dus drie uur na vertrek aan volgens lokale tijd. Wegens dit tijdsverschil ligt de meest ideale vliegtijd rond het Nederlandse middaguur. Je komt dan op Kaapverdië aan in de namiddag, wanneer het langzaamaan weer wat koeler wordt en de zon haar krachtigste uurtjes gehad heeft. Je hebt dan nog de hele avond om het eiland te verkennen. Door 's avonds rond je normale bedtijd te gaan slapen kun je een eventuele jetlag ook tegengaan.

Santo Antao
Santo Antao

Weer & Klimaat

Kaapverdië kent een tropisch klimaat en is dus heel het jaar door lekker warm. De eilandengroep ligt net als Nederland op het noordelijk halfrond. Zomer en winter vallen dus (vrijwel) in dezelfde maanden als bij ons. Doordat het land zo dicht bij de evenaar ligt is het verschil tussen de seizoenen wel een stuk kleiner. In de winter (vanaf december tot maart) is het relatief koel met een aangenaam gemiddelde van 21 graden Celsius. Vanaf juli tot november wordt het een stuk warmer en ligt het gemiddelde rond de dertig graden. Uitschieters richting de veertig graden zijn goed mogelijk. Regen is een zeldzaamheid op de eilanden en komt sporadisch en onregelmatig voor. De enige zekerheid wat betreft neerslag is dat de kans op regen het grootst is in de warme periode, met name in augustus en september. Veelal komt regen voor op de hooggelegen gebieden en in hevige buien. Veel van de centimeters die in een jaar vallen komen uit een en dezelfde bui. Tussen november en maart kan er enige hinder ontstaan van zand en stof. Door winden vanuit het vasteland kunnen zand en stof vanuit de Sahara worden meegevoerd met de wind. Hoewel er een orkaantype is vernoemd naar de eilandengroep kent het land zelf niet veel overlast van deze winden. De Kaapverdië orkaan ontstaat meestal rondom de eilanden om vervolgens richtig Amerika te trekken, toenemend in kracht. Dankzij zeestromen ten noorden van de Canarische eilanden blijft de lucht op Kaapverdië relatief koel. Echter blijft de koele zeestroom beperkt tot de Afrikaanse kust. Het water rondom de Kaapverdische eilanden is juist relatief warm. Dit vormt een aangename combinatie voor zowel mens, dier als plant.

Zonnig weer in Kaapverdië
Zonnig weer in Kaapverdië

De beste maand

Het hele jaar door blijft Kaapverdië een geweldige vakantiebestemming. Zes uur vliegen is een relatief korte tijdsinvestering voor het tropische klimaat dat Kaapverdië biedt. In de winter hangt er een aangename temperatuur om leuke activiteiten te ondernemen terwijl je er 's zomers kunt genieten van de heerlijke stranden. Enkel tijdens de Nederlandse nazomer, rondom augustus, kan Kaapverdië een tikkeltje minder aangenaam zijn. De kans op regen neemt licht toe en de temperaturen zijn dan misschien wat te hoog. Desalniettemin spreken we hier over een verhoogde kans en kun je er nog steeds goed toeven. De allerbeste maanden zijn echter toch wel maart, april en mei voor het voorjaar en oktober en november in het najaar. Van deze maanden is april met haar minieme kans op neerslag en aangename temperatuur de allerbeste.

Heb je interesse in een reis naar KaapverdiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar KaapverdiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

59 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen