Reistips KaapverdiŽ van de experts

Het eiland Santiago met de bergkammen
Het eiland Santiago met de bergkammen

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Omdat de belangstelling voor Kaapverdië als vakantiebestemming enorm toeneemt hebben wij voor je uitgezocht wat nou de beste reistips zijn voor een vakantie naar deze eilandengroep. Hiervoor hebben wij een aantal experts geïnterviewd. Kaapverdië bestaat o.a. uit 10 grote eilanden in de Atlantische Oceaan, gelegen voor de westkust van Afrika. Het is ongeveer 6 uur vliegen naar deze bijzondere archipel. Wat moet je nou echt zien en doen op de eilanden en wat kan je het beste overslaan?

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wie zijn onze experts?

Wij hebben drie mensen geïnterviewd om de beste insider-tips te krijgen: Marijke, die er al 4 jaar woont, Etienne woont er zelfs al een jaartje langer en Peter, eigenaar van reisorganisatie Cabo Verde Travel en hij is al meer dan 20x op de eilanden geweest. Marijke verhuurt appartementen (Kaza di Zaza) op het eiland Brava en Etienne is eigenaar van CaboNed ecotourism.

Meest favoriete plekken op Kaapverdië

Zonder twijfel is de meest favoriete plek het binnenland van de kleinere eilanden zoals Brava en Santiago. Niet geheel vreemd dat de experts ook juist daar zijn gaan wonen. In het binnenland van Santiago heb je onbeperkte wandelmogelijkheden met geweldige vergezichten vanaf de bergkammen, mooie natuur en vriendelijke mensen. Door de lastige bereikbaarheid zijn ze (nog) niet toeristisch.

Wandelen op Santiago
Wandelen op Santiago
Vraag gratis een offerte aan

Wandelen op Brava

Op Brava heb je de ribeira, een kloof waar tot 25 jaar geleden een rivier stroomde. Wandelen in deze kloof is een unieke beleving. De kloof eindigt in het leuke vissersplaatsje Fajã d’Água, wat ook zeker de moeite waard is.

Vissersplaatsje Fajã d’Água
Vissersplaatsje Fajã d’Água

Oude hoofdstad van Santiago

Cidade Velha, de oude hoofdstad van Santiago is nog zo'n plek die je gezien moet hebben. Hier vind je 18e-eeuwse huisjes die nog bewoond zijn en een echt fort met kanonnen. De stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Cidade Velha op Santiago
Cidade Velha op Santiago

Vogels op Kaapverdië

Voor vogelliefhebbers of vogelaars zijn op de Kaapverdische eilanden een aantal endemische soorten te spotten. Absoluut gezien geen groot aantal, maar wel een aantal leuke soorten.

De reiger op Kaapverdië
De reiger op Kaapverdië

Nog meer reistips

Probeer niet alle eilanden in twee weken te bekijken want dan zit je vooral in havens en op vliegvelden. Logische combinaties zijn bijvoorbeeld Santiago, Fogo en Brava of Sao Vicente, Santo Antao en eventueel Sao Nicolau. Als je een week op één plek blijft zie je steeds meer. Neem vooral de tijd om het leven op Kaapverdië te bekijken en contact te leggen met de bevolking. Mensen zijn erg open-minded en vriendelijk. De meeste toeristen die al een paar keer op de Kaapverdische eilanden zijn geweest, kiezen vaak ook voor de minst toeristische eilanden, zoals Sao Nicolau en Fogo. Je moet ze altijd wel combineren met een groter eiland, tussen kleine eilanden onderling zijn geen vliegverbindingen.

Lokale bevolking op de markt
Lokale bevolking op de markt

Nog geen massatoerisme op de Sal en Boa Vista

Ondanks bovenstaande reistips gaan de meeste Nederlanders naar de bekende eilanden Sal en Boa Vista, hier is het toerisme dan ook iets meer ontwikkeld en vind je grotere hotels zoals van de hotelketens als RIU en Melia. Ook hier vind je nog mooie plekjes zoals het strand bij hotel Morabeza. Voor wie niet al te ver wil vliegen en in de winter zonzekerheid zoekt, is Sal een heerlijk eiland. Vooral als je ook nog eens van duiken of surfen houdt. Ondanks dat Sal en Boavista iets meer ontwikkeld zijn, is er zeker geen sprake van massa toerisme want daarvoor is de bestemming gewoon te veel in opkomst. 

Prachtig strand op Sal
Prachtig strand op Sal


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen