Bezienswaardigheden van KaapverdiŽ

Prachtig uitzicht op zee vanaf KaapverdiŽ
Prachtig uitzicht op zee vanaf KaapverdiŽ

Kaapverdië is een archipel dat bestaat uit tien eilanden, waarvan er negen worden bewoond. De meest befaamde en innemende eilanden zijn Sal, Santo Antão, Boavista, Majo, Santiago, Fogo en São Vicente. De eilandengroep heeft een subtropisch klimaat en heeft veel te bieden. Rustzoekers kunnen ontspannen op de prachtige zandstranden, maar ook duikers en wandelaars zijn op deze plek helemaal thuis. In ongeveer zes uur vliegen vanuit Nederland ben je op de Kaapverdische eilanden, waar je zowel in de zomer als in de winter van de zon en de warme temperaturen kunt genieten.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Watersport

Als er iets is waar Kaapverdië geschikt voor is, is het watersport. Dit is dé bestemming voor surfers en duikers om spanning op te zoeken. De eilanden Sal en Boavista zijn een waar walhalla voor surfers en duikers kunnen terecht in alle gebieden rondom de eilanden, waar je de mooiste zeedieren, zoals dolfijnen en bultruggen, tegen kunt komen. Er zijn veel duiklocaties die populair zijn in de regio, namelijk Relitto Kwarcit-Boris, Tres Grotes, Ancora, Pontinha e Pontinha profonda, Farol, Dunas, Caldaja, Santo Antão, Champignon, Ponta Preta funda, Peridão, Buracona en Regona, Dois Olhos en Langosta verde, Cavala, Morro das Pedra, Punta Alvacova, Bera d’coral, Choclassa profonda.

Carnaval Mardi Gras

Het Mardi Gras Feest wordt gevierd op de dag voor Aswoensdag, op het eiland São Vicente. In Nederland is dit vergelijkbaar met Vastenavond. Er zijn kleurrijke optochten ter ere van het carnaval, met name in de stad Mindelo zijn deze spectaculair. Door de straten van de ontzettend drukke stad dansen kleurrijke creaties zoals schaars geklede vrouwen. Vraag gratis een offerte aan

Serra Malagueta Natural Park

In dit natuurpark wat gelegen is op het eiland Santiago, is de schitterende natuur van Kaapverdië te zien. Het natuurpark bevat groene heuvels met hierover ongeveer 124 planten verspreid. Vogelspotters zijn hier helemaal op hun plek, onder andere vogels als de Ardea purpurea bournei, de Alcyon leucocephaia en de Tyto alba detorta kun je hier tegenkomen. Naast de vele vogelsoorten, zijn er ook apen, talloze knaagdieren, vleermuizen en reptielen in het park aanwezig.

Santiago

Santiago behoort tot de Sotavento eilanden, een eilandengroep van Kaapverdië. Van de Kaapverdische eilanden is Santiago het belangrijkste, groenste en grootste eiland. De hoofdstad van Kaapverdië, Praia, is gelegen op dit eiland. In de oude historische hoofdstad Cidade Velha zijn veel dingen te zien. Dit was ooit een vestigingsplaats van de Portugezen. Verder is er een oud fort met kanonnen en een oude schandpaal te bezichtigen. Prachtige stranden zijn te vinden in de buurt van de stad Rarrafel, wat in het noordwesten van het eiland ligt.

Praia

Praia is een levendige stad die gelegen is op het grootste eiland van Kaapverdië; Santiago. Van het eiland is de hoofdstad van Kaapverdië het meest moderne gedeelte. Op cultureel gebied is er veel te beleven, er staan allerlei moderne gebouwen, er is een bruisend nachtleven en er zijn interessante exposities te vinden. Trekpleisters zijn het paleis en het oude stadhuis die in het koloniale deel van de stad liggen. Daarnaast zijn er nog belangwekkende musea, namelijk het etnografische museum en het scheepvaartmuseum.

Musea da Tabanka

Musea da Tabanka, wat ook wel bekend is als cultureel museum, is één van de weinige musea van Kaapverdië. Deze is gelegen op het eiland Santiago in Assomada. Het museum laat je de cultuur en gebruiken van het land zien.

Pico de Fogo

De Pico de Foga is een Stratovulkaan die nog actief is. Deze is te vinden op het eiland Fogo en is tevens het hoogste punt van Kaapverdië. In de krater ligt het dorp Cha das Caldeiras, waar bijna 1.000 mensen wonen. Hier wordt vooral gefocust op het telen van druiven voor wijn, het verzorgen van koffieplantages en toestromende toeristen.

Wandelen

Voor wandelliefhebbers is het land erg geschikt. Je kunt op de eilanden verschillende wandeltochten maken op allerlei niveaus. De eilanden die zich prima lenen voor deze bezigheid zijn Brava, Santiago, Fogo, Boavista, Antão en São Nicolau. Elk eiland heeft weer iets anders te bieden; Santo Antão is een bergachtig gebied, op Brava is veel natuur te vinden, Fogo staat bekend om zijn vulkaan en Santiago voor zijn cultuur en prachtige kust.

Curralinho

Het mooiste strand van heel Kaapverdië is Curralinho. Deze ligt op het eiland Boa Vista. Het water is warm en helder en de zandstranden zijn stralend wit. Dit is de plek waar windsurfers en zonaanbidders zich zeker zullen vermaken. Met een duikbril en snorkel is het mogelijk om de onderwaterwereld te ontdekken. Ook liggen hier prachtige zandduinen en niet te vergeten een aantal historische plaatsen als fort Duque, Braganca en Povoacão Velha in de buurt.

Markten in Assomada

Op de grote markt van Assomado, dat op het eiland Santiago ligt, kun je terecht om meer te leren over de gebruiken van de Kaapverdische keuken. Er wordt hier een grote verscheidenheid aan groente, fruit, spullen en traditionele lekkernijen verkocht en er lopen veel lokale mensen rond. Dit is de grootste markt van het eiland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen