Essaouira

Essaouira is een kuststad in het westen van Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van Safi en Casablanca. Essaouira heeft veel bijnamen zoals 'de parel van de Atlantische Oceaan' en 'de schone slaapster', deze bijnamen maakt de stad meer dan waar. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft de charme en authenticiteit van lang vervlogen tijden behouden.

Een bezoek aan Essaouira is een niet te missen onderdeel van een reis naar Marokko. De gastvrijheid zal je opvallen, hetgeen niet verwonderlijk is gezien het sinds eeuwen een meltkroes van volken, culturen en religies is. Het bestaan van deze stad gaat terug tot de tijd van de Feniciers. De Romeinen, Carthagen, Berbers, Portugezen en Fransen waren er later de heersers.

In de medina van Essaouira staan in de smalle straatjes vele in wit en blauw geschilderde huizen die doen denken aan Griekenland. In de ochtend krioelt het hier van straatverkopers en 's avonds van artiesten.

In het verleden heeft Essaouira altijd artiesten aangetrokken, zoals dichters, musici, maar ook schilders, zoals de hedendaagse schilder Hussein Miloudi, die het daglicht in Essaouira vond. De stad is vooral bekend om een naïeve, tribale kunst, die geïnspireerd is door de Gnaoua-kultuur. De allerbekendste artiest is Mohamed Tabal, winnaar van tal van internationale exposities.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Marokko? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Iberostar Founty Beach
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
4 sterren
9,1 op Zoover
Iberostar Club Palmeraie Marrakech
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
9,0 op Zoover
RIU Tikida Beach
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
5 sterren
8,0 op Zoover
RIU Palace Tikida Agadir
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
5 sterren
8,9 op Zoover
Diwane
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
8,5 op Zoover
Iberostar SaÔdia
Marokkaanse Middellandse Zeekust / SaÔdia
5 sterren
9,5 op Zoover
Best Western Odyssee Park
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
4 sterren
9,6 op Zoover
Aqua Fun Marrakech
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
5 sterren
8,3 op Zoover
Sofitel Agadir Royal Bay Resort
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
5 sterren
8,9 op Zoover

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Essaouira
 • Agadir (119 km)
 • Casablanca (308 km)
 • FŤs (524 km)
 • Marrakech (167 km)
 • Rabat (391 km)
 • Tanger (600 km)
 • Ervaringen

  Jennifer Monster op 3 augustus 2015 plaats: Essaouira, reisperiode: juli 2015

  Essaouira was een hele fijne afsluiting van onze Marokko rondreis. Op de dag lekker luieren op het strand en 's avonds heerlijk wandelen in de medina.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8
  Ria en Margit op 25 oktober 2013 plaats: Essaouira, reisperiode: oktober 2013

  Essaouira is mooi en rustig. In Essaouira zijn allerlei leuke activiteiten te doen op het strand, echt een aanrader ook voor jonge reizigers. De mensen zijn heel vriendelijk de verkopers helaas soms wat opdringerig, niet reageren en duidelijk zijn helpt het beste eb hoe dieper je de Souck ingaat hoe minder opdringerig ze worden en hoe traditioneler het wordt.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Essaouira

  Medina van Essaouira (Essaouira)

  Medina van Essaouira
  Medina van Essaouira

  De medina van Essaouira (voorheen Mogador) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In vergelijking met andere steden is het rustig bij deze medina.

  Skala du Port (Essaouira)

  Skala du Port
  Skala du Port

  Skala du Port is een indrukwekkend bastion met een aantal kanonnen van schepen uit Europa. De film 'Orthello' van Orson Welles is hier opgenomen. Vanaf Skala du Port heb je een mooi uitzicht over de haven van Essaouira.

  Strand van Essaouira (Essaouira)

  Strand van Essaouira
  Strand van Essaouira

  Essaouira heeft een levendig strand, waar vooral surfers hun hart kunnen ophalen. Veel rondreizen door Marokko worden beïndigd in Essaouira om hier te relaxen op het strand.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Marokko bekijken.

  Vervoer

  Tussen Essaouira en een andere badplaats Agadir rijden meerdere malen per dag bussen naar Marrakech. Ook in de stad kun je je verplaatsen met de bus maar je kunt ook een taxi nemen.

  Geschiedenis

  De stad werd gesticht in 1760 door Sultan Mohammed ibn-Abdullah. In 1844 bombardeerden de Fransen de stad om Marokko te dwingen te stoppen Abd Al-Kadir te steunen, leider van een Algerijnse verzetsbeweging.

  Heb je interesse in een reis naar Essaouira? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Essaouira, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Marokko? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Essaouira