Casablanca

Casablanca ligt in het westen van Marokko, aan de Atlantische Oceaan. In het Arabisch heet de stad Dar el-Beïda, 'het witte huis'. Het is de grootste stad van Marokko met 5,5 miljoen inwoners. Een van de grootste kunstmatige zeehavens ter wereld bevindt zich hier en daarom staat de stad ook wel bekend als industrieel handelscentrum. De regio Groter-Casablanca wordt gezien als de locomotief van de ontwikkeling van de Marokkaanse economie. Het is verantwoordelijk voor 39% van de nationale productie en 60% van de industriële werkkracht.

Door de Franse kolonisatie in de eerste helft van de 20e eeuw, wordt de architectuur van de stad gekenmerkt door een mooi samengaan van de traditionele Marokkaanse bouwkunst met de Europese bouwstijl. Het centrum van de stad bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, dat door het grootste marktplein, de Place Mohammed V, van elkaar gescheiden wordt.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Marokko? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Riad Al Madina
Marokkaanse Atlantische Kust / Essaouira
4 sterren
9,4 op Zoover
Atlantic
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
3 sterren
8,7 op Zoover
Diwane
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
8,5 op Zoover
Le Caspien
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
3 sterren
8,9 op Zoover
Timoulay
Marokkaanse Atlantische Kust / Agadir
4 sterren
8,8 op Zoover
Riad Barroko
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
3 sterren
8,2 op Zoover
Atlas Mťdina & Spa
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
5 sterren
8,5 op Zoover
Riad Karmela
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
8,7 op Zoover
TUI BLUE Medina Gardens (v/h TUI SENSIMAR Medina Gardens)
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
8,3 op Zoover
Les Borjs de la Kasbah
Marokkaanse Binnenland / Marrakech
4 sterren
9,4 op Zoover

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Casablanca
 • Agadir (399 km)
 • Essaouira (308 km)
 • FŤs (246 km)
 • Marrakech (222 km)
 • Rabat (86 km)
 • Tanger (293 km)
 • Ervaringen

  Melhajti op 30 september 2012 plaats: Casablanca, reisperiode: juli 2012

  Het is er gezellig in Casablanca. Het is gezond om 1 keer per jaar op vakantie te gaan om de stress te vergeten.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Casablanca

  Joods Museum Oasis (Casablanca)

  Het bijzondere aan het Joods Museum (Museum van Marokkaans Judaïsme) in Casablanca is dat het de enige in zijn soort is in de islamitische wereld. Het museum is een goed voorbeeld van de historisch goede betrekkingen tussen de twee geloven in Marokko. De tentoonstellingen verhalen over 2.000 jaar Joodse geschiedenis in het land. Je vindt het museum een paar kilometer buiten het stadscentrum, in de wijk Oasis.

  Kasbah Boulaouane (Casablanca)

  Kasbah Boulaouane
  Kasbah Boulaouane

  Het 18e-eeuwse Kasbah (fort) ligt ten zuiden van Casablanca en is vanwege de architecuur een toeristische trekpleister. Bekijk onder meer de kleurrijke mozaïeken op de binnenplaats en beklim de tien meter hoge toren via de wenteltrap.

  Marabout (Casablanca)

  Marabout zou de begraafplaats voor heilige mannen zijn en is daarmee een van de meest religieuze plaatsen van Marokko. Pelgrims geloven dat de plaats spirituele helende krachten heeft en is een populair bedevaartsoord. Het is gelegen op een klein rotsachtig eiland voor de kust, op enkele kilometers van de stad, maar kan enkel met laagtij bezocht worden.

  Markt in Casablanca (Casablanca)

  Markt in Casablanca
  Markt in Casablanca

  De centrale markt in Casablanca is een bezoekje waard. De markt is zeer kleurrijk en je kunt er van alles kopen. Van bloemen tot vis en van fruit tot kleding. In de buurt van de markt liggen veel restaurants. De markt is niet zo heel erg groot, maar de kwaliteit van de producten die er verkocht worden is erg goed. De markt vindt plaats langs de Boulevard Mohammed V.

  Moskee Hassan II (Casablanca)

  Moskee Hassan II
  Moskee Hassan II

  In Casablanca ligt de grote en moderne Moskee Hassan II. Het werd gebouwd in opdracht van de toenmalige koning Hassan II. De bouw werd uiteindelijk voltooid in 1993. De Hassan II moskee is op de moskee in Mekka na, de grootste van de hele wereld. De moskee ligt dicht aan de kust en biedt zo een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. De gebedshal geeft plek aan zo'n 25.000 gelovigen. Daarnaast is er buiten nog eens plaats voor 85.000 mensen. De minaret heeft een hoogte van 210 meter en is daarmee de hoogste minaret.

  Park van de Arabische Liga (Casablanca)

  Park van de Arabische Liga
  Park van de Arabische Liga

  Het Park van de Arabische Liga is een van de meest sfeervolle parken van Casablanca. Het is ideaal om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen en te genieten van de rust. Het park werd in 1918 opengesteld voor publiek en is sindsdien geliefd bij inwoners en toeristen. Je vindt er een laan met palmbomen, pergola's en een aantal terrasjes om te genieten van een vers fruitsapje.

  Skala (Casablanca)

  Vlak bij de Oude Medina van Casablanca ligt Skala. Dit is een versterkt bastion uit de 18e eeuw. Hier zijn nog steeds oude kanonnen te bezichtigen. Het bastion ligt tegenover de vissershaven en vanaf het fort heb je het mooiste uitzicht over de Atlantische Oceaan. Alleen daarom al is een bezoek aan Skala onmisbaar.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Marokko bekijken.

  Vervoer

  Vlakbij Casablanca bevindt zich de belangrijkste luchthaven van Marokko, Mohammed V International Airport. Casablanca is gelegen aan of vormt het begin- of eindpunt van vele autosnelwegen (meestal tolwegen) naar bijvoorbeeld: Rabat, Marrakech, Agadir en El Jadida.

  Geschiedenis

  Waarschijnlijk al sinds de tijd van Carthago (3e eeuw v. Chr.) wordt de omgeving van Casablanca bewoond. Van de nederzetting Anfa is het meeste bekend. Dit was een klein koninkrijk, gebouwd in 744 na Chr. Anfa werd geregeerd door Barghawata. In 1068 werd het veroverd door de Almoraviden. In de 15e eeuw werd het een onafhankelijke stad maar omdat de haven veel piraten aantrok vernietigden de Portugezen de stad in 1468. Een aantal jaar later herbouwden de Portugezen de stad onder de naam 'Casa Branca'. Tot aan 1755 bleven ze aan de macht, maar na een aardbeving verlieten ze de stad. Daarna werd de stad herbouwd door sultan Sidi Mohammed Ben Abdallah en kreeg het de naam Dar el-Beida. Toen de Spanjaarden het recht kregen om er een commercieel centrum te stichten gaven ze het zijn huidige naam Casablanca. Casablanca groeide uit tot de belangrijkste handelsstad van het land en de belangrijkste plaats voor Europese vestiging. Op 16 mei 2003 vonden in Casablanca terroristische aanslagen plaats, waarbij 45 mensen omkwamen.

  Heb je interesse in een reis naar Casablanca? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Casablanca, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Marokko? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Casablanca