Sagres

Navy Pier met vuurtoren in Sagres, Portugal
Navy Pier met vuurtoren in Sagres, Portugal

In het uiterste zuidwesten van Europa ligt Sagres, een dorpje met rijke historie. De naam van het dorp is afgeleid van 'Sagrado' wat heilig betekent. De haven van Sagres is persoonlijk door Hendrik de Zeevaarder gesticht. De natuurlijke schoonheid van de stranden, de hoge klippen die direct in contact staan met de zee en de rijkdom van het lokale historische erfgoed zijn de belangrijkste kenmerken rond deze regio. De lokale bevolking houdt zich nog steeds bezig met traditionele activiteiten zoals de visserij en de landbouw. Er kunnen veel sporten gedaan worden in dit dorpje zoals vissen, surfen, duiken, wandelen en fietsen. Het is een van de weinige plaatsen in de Algarve, waar het rijke historische en culturele erfgoed intact zijn gebleven. Rondom het vissersdorp liggen 5 mooie stranden, zoals Praia da Baleeira, Praia do Martinhal en Praia Belixe.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Sagres
Plaatsen in de buurt van Sagres (Portugal) :
 • Lagos (26 km)
 • Portim„o (39 km)
 • Albufeira (61 km)
 • Algarve (71 km)
 • Faro (90 km)
 • Sines (105 km)
 • Monte Gordo (134 km)
 • Lissabon (192 km)
 • …vora (195 km)
 • Sintra (202 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sagres

  Forte de Beliche (Sagres)

  Forte de Beliche
  Forte de Beliche
  Kaart met locatie Forte de Beliche

  Het is niet bekend wanneer Forte de Beliche (ook wel Fortaleza de Belixe genoemd) tot stand is gekomen, maar wel door wie. Koning Manuel I van Portugal heeft het fort opgericht. Het huidige fort is een reconstructie van die van koning Filips III van Portugal. De aardbeving van 1755 richtte veel schade aan aan het fort. Aan het eind van 1950 werd het fort teruggevonden door Directoraat-generaal voor Nationale Gebouwen en Monumenten, in het kader van de werkzaamheden in Cape St. Vincent en Sagres. Op de oude fundamenten van het fort werd een theehuis gebouwd. Sinds 1990 is het fort gesloten door dreiging van instorting van de heuvel waarop het fort staat.

  Ponta de Sagres (Sagres)

  Ponta de Sagres
  Ponta de Sagres
  Kaart met locatie Ponta de Sagres

  Ponta de Sagres ligt net buiten de stad is een spectaculair gebergte dat bestaat uit kliffen die van 50 m hoog de zee indalen. Dit gebergte biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn waar de grotten en holten door de zee zijn uitgeslepen. Overblijfselen van een 18e-eeuws fort dat het oorspronkelijk 15e-eeuwse van Hendrik de Zeevaarder verving zijn hier nog te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Faro, wat ongeveer op 120 km van het centrum van Sagres ligt. Met de bus of taxi kun je goedkoop reizen in de omgeving. Je kunt ook goed wandelen in Sagres. Als je naar de bezienswaardigheden wilt gaan is het wel makkelijk om met de taxi te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een auto of motor huren.

  Geschiedenis

  Sagres heeft een interessante geschiedenis. In de streek hebben veel bevolkingsgroepen geleefd: de Feniciërs, de Tartessos, de Kelten, de Carthagers, de Romeinen, de Goten, de Arabieren en de Christenen. De laatste groep was erg belangrijk voor deze streek. Vanuit het Fort van Sagres bouwde Prins Don Enrique in de 15e eeuw schepen om nieuwe plaatsen in de wereld te ontdekken. De haven van Sagres diende als vertrekhaven voor verre zeereizen die de Portugezen maakten om uiteindelijk de wereld te veroveren. Hendrik de Zeevaarder liet er in de 15e eeuw een scheepsvaartschool bouwen. De kennis van Hendrik de Zeevaarder was de basis voor grote ontdekkingen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sagres