Sagres

Navy Pier met vuurtoren in Sagres, Portugal
Navy Pier met vuurtoren in Sagres, Portugal

In het uiterste zuidwesten van Europa ligt Sagres, een dorpje met rijke historie. De naam van het dorp is afgeleid van 'Sagrado' wat heilig betekent. De haven van Sagres is persoonlijk door Hendrik de Zeevaarder gesticht. De natuurlijke schoonheid van de stranden, de hoge klippen die direct in contact staan met de zee en de rijkdom van het lokale historische erfgoed zijn de belangrijkste kenmerken rond deze regio. De lokale bevolking houdt zich nog steeds bezig met traditionele activiteiten zoals de visserij en de landbouw. Er kunnen veel sporten gedaan worden in dit dorpje zoals vissen, surfen, duiken, wandelen en fietsen. Het is een van de weinige plaatsen in de Algarve, waar het rijke historische en culturele erfgoed intact zijn gebleven. Rondom het vissersdorp liggen 5 mooie stranden, zoals Praia da Baleeira, Praia do Martinhal en Praia Belixe.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Portugal? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Sagres

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sagres

Forte de Beliche (Sagres)

Forte de Beliche
Forte de Beliche

Het is niet bekend wanneer Forte de Beliche (ook wel Fortaleza de Belixe genoemd) tot stand is gekomen, maar wel door wie. Koning Manuel I van Portugal heeft het fort opgericht. Het huidige fort is een reconstructie van die van koning Filips III van Portugal. De aardbeving van 1755 richtte veel schade aan aan het fort. Aan het eind van 1950 werd het fort teruggevonden door Directoraat-generaal voor Nationale Gebouwen en Monumenten, in het kader van de werkzaamheden in Cape St. Vincent en Sagres. Op de oude fundamenten van het fort werd een theehuis gebouwd. Sinds 1990 is het fort gesloten door dreiging van instorting van de heuvel waarop het fort staat.

Ponta de Sagres (Sagres)

Ponta de Sagres
Ponta de Sagres

Ponta de Sagres ligt net buiten de stad is een spectaculair gebergte dat bestaat uit kliffen die van 50 m hoog de zee indalen. Dit gebergte biedt een spectaculair uitzicht op de kustlijn waar de grotten en holten door de zee zijn uitgeslepen. Overblijfselen van een 18e-eeuws fort dat het oorspronkelijk 15e-eeuwse van Hendrik de Zeevaarder verving zijn hier nog te zien.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Faro, wat ongeveer op 120 km van het centrum van Sagres ligt. Met de bus of taxi kun je goedkoop reizen in de omgeving. Je kunt ook goed wandelen in Sagres. Als je naar de bezienswaardigheden wilt gaan is het wel makkelijk om met de taxi te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een auto of motor huren.

Geschiedenis

Sagres heeft een interessante geschiedenis. In de streek hebben veel bevolkingsgroepen geleefd: de Feniciërs, de Tartessos, de Kelten, de Carthagers, de Romeinen, de Goten, de Arabieren en de Christenen. De laatste groep was erg belangrijk voor deze streek. Vanuit het Fort van Sagres bouwde Prins Don Enrique in de 15e eeuw schepen om nieuwe plaatsen in de wereld te ontdekken. De haven van Sagres diende als vertrekhaven voor verre zeereizen die de Portugezen maakten om uiteindelijk de wereld te veroveren. Hendrik de Zeevaarder liet er in de 15e eeuw een scheepsvaartschool bouwen. De kennis van Hendrik de Zeevaarder was de basis voor grote ontdekkingen.

Heb je interesse in een reis naar Sagres? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Sagres, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Portugal? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Portugal, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Sagres