Faro

Historische kerk van Se in Faro, Portugal
Historische kerk van Se in Faro, Portugal

Faro ligt in het zuiden van Portugal in de Algarve. Ook al staat Faro beter bekend als industrie- en handelscentrum, de stad heeft ook zijn charmes. Je vindt er veel groene palmen, een kleine beschutte haven en een mooi centrum. De oude stadswijk wordt nog omringd door de middeleeuwse vestingmuren en grote stadspoorten. Ruim 2.000 jaar geleden werden hier havens aangelegd door de Romeinen. Faro kreeg in 1540 stadsrechten en in 1756 werd het de hoofdstad van de zuidelijke provincie. Tegenwoordig is Faro een bestuurlijk centrum van district Faro en het meest bekende centrum voor de toeristische streek.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

Heel veel informatie over Portugal vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Portugal. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Portugal, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Landkaart Faro

Ervaringen

Kraaikamp op 26 januari 2018 plaats: Faro, reisperiode: november 2017

Mooie stad waar veel te zien is. Goede restaurants en aardige mensen

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 5
 • Cultuur 6
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 5
 • Inwoners 8
 • Ligging 10
Roos op 29 juni 2017 plaats: Faro, reisperiode: juni 2017

Het centrum van Faro heb ik niet bezocht, maar wel het natuurpark Ria Formosa bij Faro. Faro is de perfecte uitvalsbasis om dit prachtige natuurgebied te ontdekken. Per boot kun je door de lagune varen en verschillende eilanden aandoen, zoals Farol. Vooral de gunstige ligging van de stad is een groot pluspunt. Het ligt vlak bij het vliegveld van Faro en daarnaast bereik je via deze stad eenvoudig alle andere bezienswaardigheden en stranden in de Algarve.

 • Algemeen 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 10
Fritz op 24 november 2016 plaats: Faro, reisperiode: oktober 2016

Faro is een geweldige stad om te verblijven. Faro ligt aan de Algarve. De Algarve is echt een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
Anita Theben Terville op 21 augustus 2016 plaats: Faro, reisperiode: april 2016

Heel gezellig met veel kunst en cultuur en niet te vergeten de geweldige natuur van Rio Forma. Geweldige voor vogelspotters maar heeft ook een rijke historie met een mooi historisch centrum, heerlijke terassen en gezellige authentieke eetgelegenheden. Gewoon eerlijk eten tussen gastvrije Portugezen. Veel meer dan alleen maar een stad met een luchthaven!

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
C.G. op 6 december 2014 plaats: Faro, reisperiode: november 2014

mooie plaats met veel historie

 • Algemeen 7

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Faro

Arco da Vila
Arco da Vila

Arco da Vila is de mooiste stadspoort van Faro. Het centrum van Faro wordt gedeeltelijk omringd door stadsmuren die uit de middeleeuwen komen. Er zijn drie stadspoorten in de muur waarvan Arco da Vila de mooiste van is. De Arco da Vila stamt uit de 19e eeuw en werd gebouwd in opdracht van Dom Francisco Gomes do Avetar. De poort biedt toegang tot het oude stadsgedeelte van Faro. De Arco da Vila heeft Moorse invloeden en werd gebouwd op de plaats waar eerst een middeleeuws kasteel stond.

Desert Island
Desert Island

Tijdens een boottocht naar Desert Island maak je kennis met dit prachtige eiland in de Algarve. Maar voor je er bent, vaar je over één van de zeven natuurwonderen van Portugal, de Ria Formosa. Terwijl je over de Ria Formosa vaart krijg je uitleg over de geschiedenis van dit natuurwonder. Met talloze vogels die hier heel het jaar te bewonderen zijn, krijg je er vast een aantal van dichtbij te zien. Voor een onvergetelijke ervaring word je meegenomen naar het Desert Island. Daar kun je genieten van de 11 km lange witte zandstranden, het warme kristalhelder water en de palmbomen die schaduw geven. Voor de lunch kun je heerlijk genieten van verse vis of schaal- en schelpdieren. Het restaurant bevindt zich aan het strand.

Museu Regional do Algarve
Museu Regional do Algarve

Het Museu Regional do Algarve werd op 15 december 1962 geopend. In het museum kun je typische spullen zien uit de streek. Er zijn traditionele kamers nagebouwd van de huizen en herbergen van vroeger. Het grootste deel van de collectie uit het museum komt van de schilder Carlos Filipe Porfirio. Hij heeft in de loop van de jaren al deze spullen verzameld en later aan het museum geschonken. De collectie van arbeidsmiddelen bestaat uit spullen van de visserij, de landbouw, het ambachtelijke werk en de binnenlandse industrie. Maar hij heeft ook meubels, huishoudelijke voorwerpen, kledij uit de streek, spullen voor de mandenmakerij, verschillende foto's en schilderijen verzameld. Al deze spullen komen uit de eerste helft van de 20e eeuw. Een van de belangrijkste museum stukken is een kar die tot 1974 werd gebruikt om water te verkopen. Nog steeds doneren mensen spullen uit de streek aan het museum.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

Vervoer

De Luchthaven Faro (Aeroporto Internacional de Faro) ligt op 4 km afstand van Faro.

Geschiedenis

Uit archeologische vondsten is gebleken dat er in de IJzertijd sprake was van een nederzetting in de omgeving van de plaats Faro. De Feniciërs en de Grieken gebruikten Faro al als handelspost. Faro was in de tijd van de Romeinen een belangrijke nederzetting. De stad werd in 714 door de Moren veroverd, hierna kwam er een bloeiperiode en de stad werd ommuurt met stadsmuren. Gedurende 5 eeuwen leefden Moslims en Christenen hier vredig bij elkaar. Later kwamen ook de Joden zich hier vestigden en werden er nieuwe wijken aangelegd. De stad werd in 1217 geplunderd door kruisvaarders tijdens de vijfde kruistocht. Koning Mauel I begon in 1499 met de reconstructie van de stad. Het ziekenhuis, het marktgebouw en de douanepost werden opnieuw gebouwd. Faro kreeg in 1540 stadsrechten. Uit het feit dat er vier kloosters werden gebouwd tussen 1517 en 1620 bleek het goed te gaan met de stad. Engeland viel Spanje aan op Portugees grondgebied in de tijd van de Spaanse overheersing. Op bevel van de Graaf van Essex hebben de Britten Faro geplunderd en 200 kerkelijke boeken gestolen. Eind vorige eeuw werd het tijd voor grote veranderingen in de stad. In 1974 was het voor de Gouverneur van de Algarve moeilijk om van een traditierijke, maar economische zwakke en regionale handelsstad, een moderne stad te maken. De opening van de luchthaven was in de ontwikkeling van de stad een grote stap vooruit. In 1965 werd de luchthaven omgebouwd tot internationale luchthaven. Het duurde 10 jaar voor de toeristenstroom een beetje op gang kwam. Er leven tegenwoordig veel buitenlanders in Algarve of ze hebben een tweede huis hier, het is een belangrijke inkomstenbron geworden voor de stad.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Faro