Actieve vakantie in Marmaris

De stad Marmaris en de omgeving
De stad Marmaris en de omgeving

Marmaris in Turkije is een schitterende stad die ligt aan de Lycische kust. Deze kust staat bekend om haar mooie natuur en de prachtige baaien. Reden genoeg dus om een actieve vakantie in Marmaris op je agenda te zetten. Zo kun je in Marmaris fietsen, zeilen, duiken, paardrijden, paragliden, raften en meer.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Turkije? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

PALOMA Foresta Resort & Spa * * * * *
Turkse Rivièra / Kemer - Beldibi
9,7 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Papillon Ayscha * * * * *
Turkse Rivièra / Belek
9,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Sueno Golf Belek * * * * *
Turkse Rivièra / Belek - Kadriye
9,4 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Trendy Aspendos Beach * * * * *
Turkse Rivièra / Side - Çolakli
9,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Arum Barut collection * * * * *
Turkse Rivièra / Side
9,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Royal Holiday Palace * * * * *
Turkse Rivièra / Antalya - Lara
9,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Fietsen

Sinds kort is er 700 kilometer aan fietsroutes in Marmaris bijgekomen. Deze routes gaan onder andere door het achterland van Marmaris en langs het kustgebied. Zowel de ervaren fietser als de recreatieve fietser kan een van de nieuwe routes fietsen. De routes zijn namelijk afgestemd op een brede doelgroep. Meer informatie over de routes kun je vinden op de website van Marmaris Cycling Routes. Op deze site staan de routes beschreven naar moeilijkheidsgraad, dus hoe hoog en hoe lang de routes zijn. Dit is ook te zien op de routekaart die tevens op de site wordt vertoond. Daarnaast kun je op de site je eigen fietsroute samenstellen.

Fietsen in Marmaris
Fietsen in Marmaris

Zeilen

Als je gaat zeilen in Marmaris hoef je geen rekening te houden met de stroming van het water of met eb en vloed. Dit komt doordat van mei t/m oktober het weer redelijk stabiel is; er is altijd zon in Marmaris. Met de zeilboot kun je bovendien bij vele plaatsjes in de buurt van Marmaris aan wal gaan voor een cultureel bezoek. Enkele mooie havens zijn Bozukale, Palamut en Kas. In Bozukale kun je de restanten van een oud kasteel bekijken, verder is Palamut een gezellig Turks visserdorpje waar je veel terug ziet van zowel Turkse als Griekse elementen. In Palamut zijn namelijk veel huidige bewoners of hun voorouders afkomstig uit Griekenland. Daarnaast kun je in Kas wandelen door de idyllische Turkse straatjes en cultureel erfgoed uit de Byzantijnse tijd bewonderen, zoals de Sarcofaag die midden in het centrum van Kas staat.

Zeilen in Marmaris
Zeilen in Marmaris

Duiken

Marmaris is een ideale stad om te gaan duiken vanwege het kristalheldere water. De duikplekken geven je een kijkje in het archeologische verleden van Turkije. Een voorbeeld hiervan is de Kadirga Rock, deze reusachtige rots steekt 15 meter boven de zee uit. Verder ligt er op de bodem van de zee bij Marmaris aardewerk en oude ankers. Sommige onderdelen van deze ankers en het aardewerk zijn zelfs nog ongeschonden. Daarnaast zijn er nog vele bijzondere vissen te bewonderen, zoals de tandbaars.

Duiken in Marmaris
Duiken in Marmaris

Paardrijden

Te paard kun je op mooie plekken in de natuur van Marmaris komen, waar je met de auto niet kunt komen. In de omgeving van Marmaris kun je bij een van de vele maneges leren hoe je op een paard moet rijden om vervolgens deel te kunnen nemen aan een rondrit in Marmaris. Dit kan onder andere bij de Padok stallen.

Paardrijden in Marmaris
Paardrijden in Marmaris

Paragliden

In de buurt van Marmaris ligt het strand Ölüdeniz. De Turkse bevolking noemt dit hun mooiste strand. Op dit strand is het mogelijk om te paragliden. Samen met een instructeur kun je vanaf een hoogte van 1.500 meter naar beneden afdalen. Je kunt dan ruim een half uur lang genieten van het schitterende uitzicht over de omgeving van Marmaris.

Paragliden in Marmaris
Paragliden in Marmaris

Raften

Raften kun je in Marmaris het beste doen op de Dalaman rivier. Zowel beginner als ervaren rafter kan een weg banen door deze ruige rivier met veel stroomversnellingen.

Raften in Turkije
Raften in TurkijeHeeft u interesse in een reis naar Turkije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen