Stedentrip Istanbul

Istanbul bij schemering
Istanbul bij schemering

De vlucht van Schiphol naar de belangrijkste luchthaven van Istanbul, Atatürk Airport, duurt nog geen 3,5 uur. Als je eenmaal in het centrum van Istanbul staat merk je dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Je ziet oude mannen waterpijp roken en backgammon spelen in de traditionele theehuizen, de jeugd vermaakt zich in trendy bars. Het is een drukke stad, overal hoor je getoeter en er komt geluid uit de vele minaretten.

Heb je weinig kennis van Turkije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Echt Turkije

De echte Turkse sfeer proef je in de haven van Eminonu. Vele forenzen vertrekken met de veerboten naar huis, handelaren verkopen hun waar en schoenpoetsers zoeken gewillige klanten. Neem de tijd om rond te kijken, dit kun je het beste doen door je te installeren op een van de terrasjes met goed uitzicht op de bedrijvigheid. Bestel hier wat mezes (soort Turkse tapas) en rook een nargile (waterpijp).

Te zien in Istanbul

Istanbul is rijk aan bezienswaardigheden voornamelijk door zijn prominente rol in de geschiedenis tijdens het Osmaanse Rijk. Het was ooit de machtigste stad ter wereld, met een territorium dat zich uitstrekte van Caïro tot Boedapest. De stadsmuren van Constantinopel werden gebouwd in 412-422 en nog steeds is er 6,5 km muur aanwezig in de stad. De Mihrimah Sultan Camii moskee heeft 200 ramen en daardoor lijkt het licht aan alle kanten binnen te stromen. Het Beyazit Meydani plein is een van de drukste pleinen van Istanbul, de ingang van de universiteit is er gevestigd evenals het Kalligrafiemuseum. Een echte must-see is de Aya Sofia met de prachtige gewelven en rijke versieringen van binnen. 

Het Topkapi paleis is een van de mooiste gebouwen van de stad. In deze paleisgebouwen en prachtige tuinen kun je onder andere het vertrek zien waar het harem verbleef. Je ziet het in dit filmpje: 

Vraag gratis een offerte aan

Te doen in Istanbul

Er zijn volop winkelmogelijkheden in de stad maar de Grote Bazaar (overdekt) is toch wel dé plek om souvenirs te kopen. De Bazaar bestaat uit 65 straten met meer dan 4000 winkels, gespecialiseerd in leer, kleding en (gouden) juwelen. Mocht je op zoek zijn naar kruiden en specerijen, dan is er Misir Carsisi (Specerijenbazaar). Proef hier Turks fruit (lokum) en drink een kopje appelthee. 

Een leuke manier om Istanbul te ontdekken is tijdens een boottocht. De Bosporus is een zeestraat die de Zee van Marmara verbindt met de Zwarte Zee. Vanaf deze rivier heb je een goed uitzicht op de prachtige architectuur van de stad.

Voetbal in Turkije

In Turkije zijn er gek op voetbal en de 3 grootste clubs van het land bevinden zich in Istanbul (Besiktas, Fenerbahce en Galatasaray). Ben je tijdens een belangrijke wedstrijd in de stad dan zal dat je niet ontgaan. De kranten en tv hebben het over niets anders en je ziet veel supporters met voetbalshirts.

Wist je dat;

* Je tijdens een moskee-bezoek gepast gekleed moet. Dus geen korte broeken of rokken en de schouders bedekken. Vrouwen moeten ook hun hoofd bedekken.
* Je in de Bazaars flink kunt onderhandelen. Betaal in ieder geval nooit de prijs die de verkoper in eerste instantie zegt, zij gaan ervan uit dat je onderhandelt.
* Je na een dagje actief te zijn geweest, je heerlijk kunt laten verwennen in een van de vele badhuizen.
* Het avondleven van Istanbul erg uitgebreid is. Er zijn verschillende hippe clubs en trendy bars.

De Grote Bazaar in Istanbul
De Grote Bazaar in Istanbul


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen