Top 5 excursies Turkije

De ruïnes van Efeze
De ruïnes van Efeze

Vakantieland Turkije biedt alles voor een heerlijke zonvakantie: een aangenaam klimaat, talloze badplaatsen, heerlijke stranden en vriendelijke bewoners. Daarnaast heeft dit land een indrukwekkende cultuurgeschiedenis en prachtige, diverse landschappen. Voor ieder type vakantieganger is hier dus wel wat te beleven. Toch staat Turkije vooral bekend om de All Inclusive resorts in de badplaatsen. Daarom hebben wij een top 5 excursies voor je samengesteld om je te laten zien dat er heel veel meer te beleven is in dit bijzondere land.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Turkije? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

PALOMA Foresta Resort & Spa * * * * *
Turkse Rivièra / Kemer - Beldibi
9,7 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Papillon Ayscha * * * * *
Turkse Rivièra / Belek
9,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Trendy Aspendos Beach * * * * *
Turkse Rivièra / Side - Çolakli
9,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Arum Barut collection * * * * *
Turkse Rivièra / Side
9,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Royal Holiday Palace * * * * *
Turkse Rivièra / Antalya - Lara
9,2 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Turkije
Sentido Bellazure * * * *
Egeïsche Kust / Turgutreis
9,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar Turkije

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

1. Ruïnestad Efeze

In de stad Efeze vind je een prachtige ruïnecomplex, die misschien wel tot een van de mooiste ter wereld behoort. Het ruïnecomplex bestaat uit historische overblijfselen uit de Griekse oudheid. De Griekse bouwwerken die hier gevonden zijn, zijn de tempel van Artemis, Herculespoort, Odeon van Efeze, de bibliotheek van Celsus en nog veel meer. De indrukwekkende hoeveelheid van grote historische gebouwen maakt dit ruïnecomplex erg uniek. Na Rome is Efeze de grootst bewaard gebleven stad uit het oude Romeinse Rijk. Hierdoor is het dan wel een druk bezochte bezienswaardigheid van Turkije.

Amfitheater in Efeze
Amfitheater in Efeze

2. De betoverende rotsformaties van Cappadocië

Cappadocië ligt in het midden van Turkije en is een prachtig, betoverend natuurlandschap. Als je hier rondloopt, waan je je in een andere wereld. De gesteenten doen je vermoeden dat je op de maan rondloopt, volgens vele bezoekers van het natuurwonder. Het landschap bestaat uit onder andere feeënschoorstenen, turfsteenkegels en ondergrondse steden. Niet alles van het gebied is toegankelijk voor toeristen, maar toch zul je er zeker een dag aan vol hebben om dit natuurlijke schoon te bewonderen. De rotsformaties van Cappadocië zijn zo'n 30 miljoen jaar geleden langzaamaan ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Dit heeft als gevolg gehad dat de omgeving uit erg erosiegevoelig materiaal en turfsteen bestaat, wat met de tijd voor bijzondere rotsvormingen heeft gezorgd. Vanuit het dorpje Üçhisar heb je een prachtig uitzicht over Cappadocië, vanuit hier zie je beroemde uitzichten die je ook terugvindt op ansichtkaarten. Daarnaast is het ook mogelijk om een ballonvaart te maken over Cappadocië, wat zorgt voor adembenemende uitzichten over de rotsformaties.

Ballonvaart boven Cappadocië
Ballonvaart boven Cappadocië

3. Het adembenemende Sümela klooster

Het bijzondere Sümela klooster is tegen een rotswand gebouwd en ligt in het Ziganagebergte, Maçka. Het klooster ligt op zo'n 1.200 meter hoogte en bevindt zich in het Nationale Park Altindere. Het klooster werd in het jaar 386 na Christus gesticht. De spectaculaire ligging van het klooster zorgt voor een geweldig uitzicht over de bossen en bergbeek de Degirmendere. Niet alleen de ligging van het Sümela klooster is bijzonder, ook het klooster zelf is een ware bezienswaardigheid. Het bouwwerk is zowel van binnen als van buiten volledig bedekt met fresco's. Fresco's zijn muur- en plafondschilderingen waar Bijbelse taferelen uit het leven van Christus en Maria zijn uitgebeeld. Ook is het verhaal van Adam en Eva, uitgebeeld in fresco's, in het Sümela klooster te vinden.

Sümela klooster
Sümela klooster

4. Het kasteel van katoen: Pamukkale

Pamukkale is een bijzonder natuurfenomeen en gelegen op een heuvel in het binnenland van Turkije. De naam Pamukkale betekent in het Turks letterlijk 'Kasteel van katoen', een naam die perfect bij dit natuurfenomeen past. De spierwitte kalkstenen baden in combinatie met het blauwe water zorgen voor een prachtig uitzicht. Het is dan ook niet voor niks dat Pamukkale op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De warmwaterbronnen zorgen ervoor dat de temperatuur van het water van de kalkstenen baden rond de 35 graden ligt. Het is echter niet toegestaan om hier te baden.

De kalkstenen baden van Pamukkale
De kalkstenen baden van Pamukkale

5. Side

Side is een populaire badplaats aan de zuidkust van Turkije. Van oorsprong was Side een havenplaats en overal in de stad kun je het historische karakter van Side bewonderen. Side is de enige stad aan de Turkse Zuidkust die systematisch is opgegraven. In deze stad vind je een van de grootste amfitheaters van Turkije. Daarnaast kun je hier een Romeins aquaduct, agora (marktplaats) en Romeinse baden bewonderen. De meest bijzondere bezienswaardigheid van Side is toch wel de tempel van Apollo. Vooral bij zonsondergang heb je een prachtig uitzicht over de tempel met een ondergaande zon op de achtergrond.

De ondergaande zon achter de Apollo tempel
De ondergaande zon achter de Apollo tempel


Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Turkije.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen