Leukste plaatsen op het schiereiland Bodrum

De baai van Golturkbuku
De baai van Golturkbuku

Naast dat Bodrum een geliefde badplaats is onder toeristen, is Bodrum ook een schiereiland. Deze uitstulping aan het vasteland van Turkije kent en grillige vorm en heeft hierdoor vele baaien. Dit zorgt ervoor dat er veel leuke en vaak ook kleine plaatsjes zijn ontstaan aan de baaien. Een bezoek aan een van de andere plaatsen op het schiereiland is zeker een aanrader als je hier op vakantie bent. We hebben daarom de leukste plaatsen op het schiereiland van Bodrum voor je op een rijtje gezet.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Bodrum gratis reisvoorstel >>

Gündogan

Gündogan is een heel klein kustplaatsje, gelegen in een leuke baai. Opvallend is dat in tegenstelling tot andere plekken op het schiereiland, het hier vrij windstil is. Het water is wat glooiend maar er zijn zeker geen golven te zien. Ook loopt het strand langzaam af, wat het geschikt maakt voor een vakantie met kinderen. Er heerst een hele rustige en relaxte sfeer. Aan de wandelpromenade aan het strand zitten diverse hotels en restaurants. De grote en massale resorts vind je hier niet. Je vindt er nog traditionele en kleine restaurantjes waar ook de locals eten. Daarnaast is er een haventje aanwezig, met vele vissersbootjes.

Een oude man in Gündogan
Een oude man in Gündogan

Yalikavak

Yalikavak is een erg leuke plek om te bezoeken als je op vakantie in Bodrum bent. De stad staat bekend om de grote en nieuwe haven en de leuke restaurantjes aan de oude haven. Tussen de havens in ligt een leuke wandelpromenade waar je heerlijk overheen kan lopen terwijl je van het mooie uitzicht geniet. Er is een smal strand aanwezig in Yalikavak wat een fijne plek is om even af te koelen. Vanaf de promenade loop je zo het kleine maar wel leuke centrum in. Naast vele koffietentjes en winkeltjes zijn er ook weer genoeg plekken om wat te eten. Het hele centrum ligt eigenlijk in de schaduw dankzij de doeken die tussen de smalle straatjes opgehangen zijn en door de bomen. De vele bougainville planten die een bruggetje vormen tussen de huisjes zijn prachtig en geven je het gevoel echt in het buitenland te zijn.

Eten bij de haven van Yalikavak
Eten bij de haven van Yalikavak
Vraag gratis een offerte aan

Gümüşlük

Gümüşlük vinden wij een van de leukste plaatsje op het schiereiland. Doordat het nog een klein en pittoresk plaatsje is aan de kust en het wordt beschermd, mag er niet veel gebouwd worden. Hierdoor blijft het kleinschalig, is er alleen laagbouw en blijft het zijn charme behouden. Gümüşlük is een beroemde plek voor goede visrestaurants. Het ene na het andere restaurantje zit aan de waterkant gevestigd, maar ook voor mensen die niet van vis houden zijn er genoeg mogelijkheden. De winkeltjes in dit plaatsjes zijn er leuk, het zijn er niet veel maar ze verkopen wel mooie spullen als aardewerken beeldjes, accessoires of kleding. Een andere trekpleister hier is konijneneiland. Zoals de naam al doet vermoeden wonen er alleen maar konijnen op het eilandje dat voor de kust ligt. Bij laag water is het mogelijk om het eiland te bezoeken. Vergeet ook niet de overblijfselen van de Griekse stad Myndos, die vroeger op deze plek lag, te bekijken.

Eten in Gümüşlük
Eten in Gümüşlük

Turgutreis

Turgutreis is een zeer goede plek om zonsondergangen te bekijken. Aan het strand van Turgutreis heb je een perfect uitzicht op misschien wel het mooiste moment van de dag. Doordat er vele eilandjes liggen voor de kust, geeft het je een beetje het gevoel op een of ander tropisch strand in Azië te zijn. Aan dit strand zijn veel restaurants gevestigd, waardoor je ook tijdens het eten van een mooie zonsondergang kan genieten. Na het eten kan je je als winkelliefhebber uitleven in het centrum of iets drinken bij een van de vele bars.

Zonsondergang in Turgutreis
Zonsondergang in Turgutreis

Golturkbuku

Golturkbuku is een zeer plezierig stadje om te bezoeken. Het ligt in het meest groene gedeelte van het schiereiland van Bodrum en heeft een lang strand. Je vind er kleine restaurants, een paar hotels en bars aan het strand. Opvallend is dat het er erg kleurrijk is en doordat het gelegen is in een baai kan je er heerlijk zwemmen. Op weg naar Golturkbuku rijd je door een weg vol met mandarijnenvelden naar beneden, een prachtig gezicht en zeker tijdens de zonsondergang.

Golturkbuku in de avond
Golturkbuku in de avond

Bitez

Bitez is een plaatsje aan de kust, bestaande uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte staan de authentieke huisjes nog, het nieuwe gedeelde is een badplaats maar wel rustig en klein. Er is een strandje en een leuke haven te vinden. Van oorsprong is Bitez dan ook een vissersdorp, tegenwoordig zorgen de toeristen voor de grootste inkomsten. Het achterland is prachtig bij Bitez, het is er groen en je vindt er vele boomgaarden. Een groot deel van het inkomen komt uit de citrusvruchten die er geteeld worden, Bitez is een van de grootste producenten. De bijnaam van Bitez is ook wel Agacli, wat 'vol met bomen' wil zeggen.

Het strand van Bitez
Het strand van Bitez


Meer weten over Bodrum ? Kijk dan deze timelapse in het filmpje!

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen